EUROLYGA 2023

Prieš išvyką į JAV - nuotaikingi L.Kleizos pamėtymai į krepšį (nuotraukos, video)

„Nu, Kleiza!“, - prie baudų metimo linijos stojusiam Linui Kleizai šūktelėjo mažametis. Traumą besigydantis ir šiuo metu reabilitaciją Lietuvoje atliekantis Lietuvos rinktinės ir Toronto „Raptors“ puolėjas pirmuosius metimus prametė, bet po keleto netaiklių metimų atkirto: „Ne, vaikai, žaidimas baigėsi“. Ir jo mestas kamuolys perskrodė metalinį tinklelį.

L.Kleiza pastaruoju metu retai mėto į krepšį.<br>T.Bauras
L.Kleiza pastaruoju metu retai mėto į krepšį.<br>T.Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

2011-05-30 17:17, atnaujinta 2018-03-30 10:33

Reportažą lrytas.lt/videonews/?id=13067665311305536717"="">lrytas.lt/videonews/?id=13067665311305536717"" target="_blank">žiūrėkite čia.

26 metų puolėjas pastaruosius keturis mėnesius į krepšį mėto itin retai, o prieš mesdamas pašokti negali. Nors taiklumas suprastėjo, įgūdžių krepšininkas neprarado.

Tai jis pademonstravo per Lietuvos policijos ir L.Kleizos labdaros ir paramos fondo programos „Tu gali” renginį, kuriame su vaikais varžėsi mėtymo į krepšį konkurse.

Stojęs prie baudų metimo linijos krepšininkas prametė pirmuosius keturis metimus, bet vėliau neprašovė ir pataikė du pergalę atnešusius metimus. Tiesa, prie tritaškių linijos buvo sunkiau - tikslą pasiekė tik vienas metimas iš šešių.

„Seniai jau mėčiau, bet buvo smagu. Galiu mėtyti į krepšį, bet tik stovėdamas - negaliu nei bėgti, nei šokti, todėl ir visai kitokia metimo technika. Reikės eiti į sporto salę“, - šyptelėjo krepšininkas.

Akis į akį su Lietuvos rinktinės lyderiu stoję vaikai buvo apdovanoti jo autografais ir Toronto "Raptors" klubo atributika.

Beveik mėnesį Lietuvoje traumuotą dešinįjį kelį besigydantis L.Kleiza patenkintas vykstančia reabilitacija. Ją kitą savaitę įvertins ir JAV atliktos artroskopinės dešiniojo menisko mikroskilimų operaciją atlikęs J.Richardas Steadmanas. Koją apžiūrės ir Toronto „Raptors“ atstovai.

„Reabilitacija vyksta sklandžiai, viskas gerai. Šeštadienį išvykstu į JAV - koją apžiūrės vietos medikai, sužinosiu, kaip viskas vyksta ir keičiasi“, - kalbėjo L.Kleiza.

Praėjusią savaitę Lietuvos rinktinės gydytojas Rimtautas Gudas teigė, jog L.Kleizos koja sparčiai gyja ir jis galėtų atstovauti Lietuvos rinktinei, bet jo galimybes varžo įsipareigojimai NBA klubui.

Tačiau pats krepšininkas atmetė bet kokias galimybes sugrįžti į aikštę ne anksčiau nei baigsis nuo vasario prasidėjęs ir apie 8-9 mėnesius truksiantis gydymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.