EUROLYGA 2023

L.Kleiza: „Būdamas šalia rinktinės jausčiausi kaip vaikas, kuriam saldainių parduotuvėje neleistų nieko liesti“ (video)

Linas Kleiza net nesvarstė varianto šią vasarą būti šalia Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės, nors tokia galimybė buvo. Po sunkios traumos sveikstantis puolėjas verčiau nutarė reabilitaciją atlikti vienas nei šalia rinktinės, nes matyti krepšinį žaidžiančius gerus draugus jam būtų pernelyg sunku.

Kamuolį į rankas L.Kleiza kol kas paima tik pozuodamas nuotraukoms.<br>V.Ščiavinskas
Kamuolį į rankas L.Kleiza kol kas paima tik pozuodamas nuotraukoms.<br>V.Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Šilinskaitė

Jul 25, 2011, 6:01 PM, atnaujinta Mar 29, 2018, 9:20 AM

lrytas.lt/videonews/?id=13116011111310960068"="">lrytas.lt/videonews/?id=13116011111310960068"" target="_blank">Žiūrėkite reportažą.

Vasario pradžioje vienas garsiausių pasaulyje kelių specialistų J.Richardas Steadmanas „The Steadman Clinic“ Veilio mieste Kolorado valstijoje JAV „Toronto Raptors“ puolėjui L.Kleizai atliko dešiniojo kelio artroskopinę operaciją.

„Gijimas truks nuo 9 iki 12 mėnesių“, - pranešė „Raptors“ klubas, šiuo pareiškimu leisdamas suprasti ir tai, kad 26 metų L.Kleiza neturi jokių galimybių šiemet žaisti Europos čempionate, kuris vyks Lietuvoje.

L.Kleiza seniai nebumbsėjo oranžiniu kamuoliu - jį į rankas paima tik tuomet, kai reikia papozuoti nuotraukoms. Reabilitaciją vasarą jis tęsia Lietuvoje, bet galimybės sveikti šalia dabar pajūryje sportuojančios rinktinės jis atsisakė.

- Ar domitės Lietuvos rinktinės reikalais? - lrytas.lt paklausė L.Kleizos.

- Buvau jos aplankyti. Vakar (sekmadienį) nuvažiavau į Palangą. Viskas rinktinėje gerai, vyrai dirba sunkiai, atmosfera gera, girdėjau, kad šiandien net prezidentė Dalia Grybauskaitė aplankė rinktinę, vadinasi, viskas puiku.

Rinktinėje visada smagiausia pirmoji savaitė, kai visi suvažiuoja jau pailsėję po ilgo sezono. Tada visi tik bėga ir niekam net kamuolio nereikia. O įgūdžiai žaisti krepšinį po atostogų grįžta labai greitai.

- Pats negalite žaisti krepšinio, bet atliekate reabilitaciją. Ar nesinorėjo, pagal individualų planą, sportuoti šalia rinktinės?

- Ta galimybė visada buvo ir yra, bet aš toks: jei negaliu žaisti krepšinio, negaliu būti ir prie rinktinės - per sunku.

Būtų panašus jausmas, kaip nuvedus vaiką į saldainių parduotuvę ir pareiškus, kad jis nieko negali liesti ir valgyti.

Taip, galėčiau treniruotis šalia rinktinės, bet kol kas dirbu Kaune tik su fizinio rengimo treneriu Virginijumi Mikalausku, mane prižiūri medikai Rimtautas Gudas ir Dalius Barkauskas.

Rugsėjo pradžioje turiu skristi į JAV pas gydytoją J.Richardą Steadmaną. Jis patikrins koją, pažiūrės, kaip ji gyja ir, matyt, pakeis reabilitacijos programą.

- Kaip vyksta jūsų reabilitacija?

- Kol kas negaliu nei bėgti, nei šokti. Apskritai negaliu daryti nieko, kas susiję su krepšiniu. Kol kas tik bandau priauginti raumenų, kurie po operacijos sunyko.

- Ar dar spėsite Lietuvos arenose pažiūrėti Europos čempionato rungtynių?

- Jei spės jas pastatyti, tada spėsiu ir pažiūrėti. Tikrai jau turiu bilietų į Europos čempionato rungtynes.

- Jau seniai Lietuvoje nebuvote taip ilgai. Ką spėjote nuveikti per tėvynėje praleistą laiką?

- Pirmiausia, rūpinuosi savo labdaros ir paramos fondo reikalais. Būdamas Lietuvoje noriu pasinaudoti galimybe pats asmeniškai prie kažko prisidėti, kažką aplankyti ar padaryti. Laiko tikrai viskam trūksta. Atrodo, vis leki, o vasara jau beveik prabėgo.

- NBA paskelbė lokautą, ar palaikote kokį nors ryšį su „Raptors“ klubu?

- Ar skaitėte, kokios baudos gresia už bet kokį žaidėjų kontaktą su klubu? Tai - ne šiaip įsakas: „Negalima!“

Kai per pasaulio jaunimo čempionatą Latvijoje nuvažiavau į Rygą pažiūrėti rungtynių, „Raptors“ generalinio vadybininko asistentas į mane net nežiūrėjo.

- Lietuvos rinktinė pernai pasaulio čempionate Turkijoje be veteranų laimėjo bronzos medalius. Šiemet į rinktinę suvažiavo ir dauguma senbuvių. Kaip jie pakeis komandą?

- Visada laikiausi nuomonės, kad rinktinėje turi žaisti visi geriausi krepšininkai. Treneris turi pasirinkimą ir tik jis sprendžia, kuriuos žaidėjus kviesti, o jau šių reikalas pasakyti, ar gali atvažiuoti į rinktinę. Visada smagu, kai suvažiuoja geriausi.

- Pernai buvote rinktinės lyderis. Kaip manote, kam šiemetėje rinktinėje gali būti patikėtas šis vaidmuo?

- Niekada nelaikiau savęs lyderiu. Kiekvienas rinktinės žaidėjas žinojo, ką turi daryti ir tai darė. Kiekvienas komandoje gali pelnyti taškų ar nuveikti kažką kita naudinga komandai. Vieną dieną yra vienas lyderis, kitą dieną - kitas. Visai nesvarbu, kuris pelno daugiau taškų ar atkovoja daugiau kamuolių. Svarbiausia, kad laimėtų komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.