EUROLYGA 2023

Rinktinės gydytojas R.Gudas apie M.Petravičiaus ligą: „Tikimybė susirgti tokia liga - viena iš trijų milijonų“ (2 video)

Marijonas Petravičius  Europos čempionate kovojo iš paskutiniųjų, tačiau reta liga sustabdė juodadarbio aukštaūgio pasirodymą pirmenybėse. Po pergalingo lietuviams mačo su Turkija 31-erių metų vidurio puolėjas pasijuto blogai. Ir netrukus iš medikų išgirdo - plaučių mikroembolija.

M.Petravičius šiuo metu gydomas Kauno klinikose.<br>M.Patašius
M.Petravičius šiuo metu gydomas Kauno klinikose.<br>M.Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

2011-09-04 11:05, atnaujinta 2018-03-28 18:35

M.Petravičius ne savo kailyje jautėsi jau keletą dienų. Dar trečiadienį po treniruotės jis pajuto, kad skauda gerklę, šiek tiek sloguoja, todėl buvo priverstas pareisti mačą su Lenkija.

Žiūrėkite rinktinės gydytojo R.Gudo komentarą.

Žiūrėkite trenerio K.Kemzūros komentarą.

Su turkais aukštaūgis kovojo, tačiau po mačo pajuto, kad be medikų pagalbos neišsivers.

„Liūdna, nes Marijonui nustatytas retas dalykas - plaučių mikroembolija. Todėl žmogus sportuoti nebegali. Priežasčių, kodėl M.Petravičiui nustatyta tokia liga, nežinome, padeda kolegos iš klinikų. Atliekami išsamūs tyrimai. Priežasčių yra daug, taikomas gydymas ir šiuo met jis negali žaisti“, - sakė Lietuvos rinktinės gydytojas Rimtautas Gudas.

Artimiausias 10 dienų M.Petravičius bus gydomas Kauno klinikose. Kiek laiko užtruks gydymas - kol kas prognozuoti labai sunku.

- Kiek ilgai tokia liga vystėsi? - žurnalistai paklausė R.Gudo.

- Labai sudėtinga į tai atsakyti. Tai yra retas atvejis jauniems žmonės, sportininkams. Jeigu filosofiškai pasižiūrėtume - Lietuvoje gyvena trys milijonai žmonių, o tikimybė susirgti tokia liga yra vienam gyventojui. Fiziškai stipriam ir atletiškam žmogui tai yra labai retas atevjis. Jam labai nepasisekė.

- Minėjote, kad M.Petravičius žaisti negalės mėnesį. Kiek gali trukti gydymas?

- Kol kas dar neaišku. Medicinoje labai sunku nuspėti, nes kiekvienas žmogus reaguoja skirtingai. Gydymas truks ilgai, bet kiek - kol kas neaišku. Dirba patys geriausi specialistai - esame labai jiems dėkingi, nes šeštadienį visi suvažiavo ir dirbo labai operatyviai.

- Ar didelė grėsmė kyla jo karjerai?

- Jis tikrai sportuos. Pasveiks ir vėl galės žaisti.

- Marijonas praleido rungtynes su Lenkija, bet su turkais žaidė. Ar viskas buvo susiję?

- Sunku pasakyti. Jis pasiskundė, kad jam skauda gerklę, sloguoja. Mes jau pradėjome jį tyrinėti, gydyti, bet sudėtinga dabar kažką pasakyti, nes tai yra labai retas atvejis.

- Jis blogai pasijuto po rungtynių su Turkija?

- Po rungtynių jam pasidarė blogai, bet dabar detaliai kažką sakyti labai sunku. Džiaugiamės, kad jis yra gerose rankose. Ir dėkojame jam, kad jis mums padėjo. Visi rūpinamės ir tikimės, kad jis kuo greičiau sugrįš į aikštę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.