EUROLYGA 2023

Krepšininko karjerą baigęs R. Šiškauskas: „Savo sprendimo plačiau aiškinti dar nenorėčiau“

Lietuvos krepšininkas Ramūnas Šiškauskas kabina sportbačius ant vinies. 33-ejų žaidėjas po pasibaigusio Rusijos krepšinio sezono oficialiai pranešė Maskvos CSKA klubo vadovybei, kad nepratęs sutarties su ekipa, nes baigia krepšininko karjerą. Nors sprendimą R. Šiškauskas priėmė dar savaitgalį, su klubo vadovais buvo nutarta, kad oficiali informacija bus pateikta pirmadienį.

Karjerą baigęs R.Šiškauskas galės daugiau laiko skirti šeimai.<br>V.Ščiavinskas
Karjerą baigęs R.Šiškauskas galės daugiau laiko skirti šeimai.<br>V.Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Zigmas Jurevičius, Modestas Krukauskas

May 21, 2012, 11:07 PM, atnaujinta Mar 19, 2018, 7:57 PM

Lrytas.lt skambutis lietuvį užklupo dar Rusijoje, apsiperkantį viename Maskvos prekybos centrų.

„Jei taip kalbama, vadinasi, tai - tiesa“, - lrytas.lt pripažino R.Šiškauskas.

„Ar tai galutinis mano sprendimas? Matyt, taip“, - pabrėžė lietuvis.  

CSKA legionieriaus žodžiais, apie motyvus, paskatinusius padėti tašką, jis praneš po kelių dienų.

Rusijos čempionų Maskvos CSKA klubo internetiniame puslapyje ekipa dėkoja lietuviui už šešerius sezonus, kuriuos jis praleido Maskvos komandoje. „Ačiū, Ramūnai“, - rašoma oficialiame pranešime.

CSKA klubo vadovas Andrejus Vatutinas, išlydėdamas lietuvį, jam negailėjo šiltų žodžių.

„Ramūno patirtis, meistriškumas bei išmintis tapo svarbia Maskvos CSKA laimėjimų dalimi. Jis ne kartą įrodė, kad aikštelėje atiduoda visas jėgas ir gali įgyvendinti bet kokį trenerio sumanymą. Lietuvis yra vertas pagarbos. Jis protingas, nuostabus šeimos žmogus. Bendrauti su juo visada labai malonu. Kaip ir su jo šeima - žmona Edita bei vaikais.

Ramūnas, jį supančia ramybės aura bei savo draugišku charakteriu padėjo išlaikyti šiltą atmosferą komandos viduje.

Nuoširdžiai tikiuosi, jog ir atsisveikinęs su žaidėjo karjera, Ramūnas ir jo šeima džiaugsis gyvenimu, o mes visada būsime laimingi, matydami jį Maskvoje.“

Europos krepšinio čempionas bei prizininkas, Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzos medalių laimėtojas R. Šiškauskas 1994–1996 metais atstovavo „Kaišiadorių Baltijos“ komandai. 1996 m. persikėlė į Vilnių ir žaidė sostinės „Sakalų“ komandoje, o nuo 1998 m. – Vilniaus „Lietuvos ryto“ klube. Su šia ekipa jis 2 kartus – 2000 ir 2002 m. – tapo Lietuvos čempionu. 2004 m. pradėjo legionieriaus karjerą – dvejus metus atstovavo Italijos Treviso „Benetton“ komandai. 2006–2007 m. rungtyniavo Atėnų „Panathinaikos“ ekipoje, su ja tapo Eurolygos čempionu, o pasibaigus sezonui persikėlė į Maskvos CSKA. Su šia komanda lietuvis 2008 metais tapo Eurolygos čempionu.

2000 m. R. Šiškauskas debiutavo Lietuvos rinktinėje ir žaidė Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse, kur laimėjo bronzos medalį. 2009 m. Europos čempionate R. Šiškauskas pareiškė, kad baigė karjerą Lietuvos rinktinėje.

Šiemet R. Šiškauskas su CSKA iškovojo VTB jungtinės lygos auksą, laimėjo Rusijos čempionų titulą, tačiau Eurolygos finale pralaimėjo Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija).

Sirgaliai ir rusų spauda lietuvį apkaltino nesėkme Eurolygos varžybose – mat CSKA pirmaujant 61:60, R. Šiškauskas paskutinėmis mačo sekundėmis metė du baudos metimus, bet abu netaikliai. Lietuvio dovana pasinaudojo graikai, atsikovoję kamuolį, pelnę du taškus ir laimėję Eurolygos čempionų titulą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu