EUROLYGA 2023

Š. Jasikevičiaus įspūdis Karakase: „Jau geriau gyventi Panevėžyje su tuo kvapu kaip pernai“ (2 video)

Lrytas.lt spec. korespondentas, Karakasas

"Čia tikiuosi, kad bus normalūs teisėjai ir normalios sąlygos, todėl luptis nereikės", - sako Š. Jasikevičius.<br>T. Tumalovičius
"Čia tikiuosi, kad bus normalūs teisėjai ir normalios sąlygos, todėl luptis nereikės", - sako Š. Jasikevičius.<br>T. Tumalovičius
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Jul 2, 2012, 10:03 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:13 PM

Po pirmosios treniruotės Karakase Šarūnas Jasikevičius neslėpė, kad Lietuvos rinktinė dar nežaidžia taip, kaip norėtųsi ir patiems krepšininkams su treneriais, ir sirgaliams. Kita vertus, anot įžaidėjo, nekokį pasirodymą pastarosiose kontrolinėse rungtynėse Hjustone lėmė ir lietuviams nesuvokiamas teisėjavimas.

Lietuvos rinktinė kartu su kitais atrankos turnyro dalyviais Karakase apsistojo penkių žvaigždučių viešbutyje “Grand Melia”. Š. Jasikevičius su neslepiama ironija kalbėjo apie viešbučio aplinką.

- Šarūnai, kokie pirmieji įspūdžiai Karakase?

Įdomūs tokie. Viešbučio apylinkės tokios, kad neverta kojos į lauką kelti. Vakar pavažiavome kokių 15 minučių ir labai gražu, gražios vietos. O ten kur mes apsistoję… Jau geriau gyventi Panevėžyje su tuo kvapu, kaip buvo pernai (per Europos čempionato grupės varžybas Lietuvos rinktinė gyveno kaimo turizmo sodyboje, kurią pasiekdavo kvapas iš netoliese esančių nuotekų dumblo valyklos).

Turiu čia vieną gerą draugą, jis man realiai papasakoja, kokia čia situacija. Aiškiai matyti dvi skirtingos pusės: vieni - labai nekokie rajonai, kiti – visai nieko.

- Čia visi šneka ispaniškai. Jūs mokate šią kalbą, ar pašnekėti tenka?

Man čia gerai. O komandos draugams pavertėjauti kol kas nereikėjo. Jei kuris nors norės – jokių problemų.

- Kaip treniruotė? Ar raumenys atsigavo po skrydžio?

Tokia jau ta pirma treniruotė – vangoka, liūdnoka. Bet dirbame tam, kad vakarinėje treniruotėje būtų lengviau. Prasibėgiojome, prasitempėme.

- Karakasas yra apie 1000 metrų virš jūros lygio. Ar sportuojant tai juntama?

Daug nebėgiojome, todėl sunku pasakyti. Jei taip atsitiktų – baisoka. Kai pradėsime žaisti penkiese prieš penkis, gal pasijaus. Bet, atrodo, kad aplink čia kalnai, o mes esame normaliame aukštyje.

- Pirmosios atrankos rungtynės jau antradienį. Ar yra jaudulio, nerimo?

Į viską žiūriu realiai – dabar atrodome taip “pusiau”. Nereikia niekam meluoti, visi mato. Optimizmo duoda, kad su rusais sužaidėme vieną gerą kėlinį, su britais irgi gerai atrodėme.

Bet šiaip norėtųsi būti geresnės formos. Ji gerėja. Be to, tikiuosi, kad atrankos turnyre žaisime pagal krepšinio taisykles, o ne pagal tokias, kokios buvo Hjustone.

Mes Hjustone abu kartus su anglais blogai pradėjome, nes žaidėme tą lietuvišką gerų berniukų krepšinį. O kai pradėjome luptis be gailesčio, tai ir laimėjome.

Čia tikiuosi, kad bus normalūs teisėjai ir normalios sąlygos, todėl luptis nereikės. Juk vyks FIBA renginys ir nemanau, kad bus panašių problemų. Neduok Dieve, kad būtų.

Daugiau rinktinės gyvenimo akimirkų rasite www.facebook.com/krepsinio.sirdis.   

Video autorius rinktinės fotografas Tomas Tumalovičius

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.