EUROLYGA 2023

Kelialapis nuplaukė: Lietuvos jaunių ryžtas atsimušė į Argentinos rinktinės sieną – 82:92 (komentarai)

Lietuvos jaunių (iki 17metų) rinktinė nepateisino lūkesčių. Kaune vykstančiame pasaulio čempionate lietuviai 82:92 (16:24, 16:18, 20:22, 30:28) pralaimėjo paskutinį B grupės mačą Argentinos komandai ir nepateko į ketvirtfinalį. Pauliaus Juodžio auklėtiniai su vienintele pergale per 5 mačus užėmė priešpaskutinę 5-ąją vietą grupėje ir penktadienį tęs kovą tik dėl 9 – 12 vietų.

Lietuvos ir Argentinos (tamsi apranga) mačo momentai<br>M. Kulbis.
Lietuvos ir Argentinos (tamsi apranga) mačo momentai<br>M. Kulbis.
Daugiau nuotraukų (1)

Zigmas Jurevičius

Jul 5, 2012, 12:21 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 10:17 AM

Rungtynės. Argentinos komanda jau nuo pat starto ėmė demonstruoti, kad neketina nusileisti šeimininkams. Svečiai į priekį išsiveržė 24:16, o antrajame kėlinyje buvo pasiekę persvarą 30:18.

Trečiajame kėlinyje lietuviai sugebėjo 19 taškų deficitą sumažinti iki 6, tačiau varžovai vėl pabėgo į priekį. Ketvirtajame kėlinyje lietuviai surengė tikrą šou – po E. Serkevičiaus ir Ž. Jurgučio tritaškių skirtumas ištirpo iki dviejų – 72:74. Varžovai vėl pabėgo į priekį, tačiau E. Serkevičius dar kartą sugrąžino intrigą – 79:80. Nepaisant lietuvių pastangų, argentiniečiai nesutriko ir lemiamu metu sužaidė šaltakraujiškai. Lietuvos rinktinė pralaimėjo 82:92.

Statistika. Lietuva: E. Šeškus – 23 (dvitaškiai: 10/14, tritaškiai: 2/3, baudų metimai: 2/3; 9 atk. kamuol., 6 klaidos), E. Serkevičius – 18, G. Žalalis – 11, Ž. Jurgutis – 9, N. Giga – 7, H. Šaprykinas – 2.

Argentina: G. Deckas – 26 (9 atk. kam.), R. Haagas – 20, L. Gargallo – 9.

Išlikimas. Lietuvos rinktinei šalies krepšinio federacija prieš čempionatą iškėlė rimtą užduotį - patekti tarp 5 pajėgiausių turnyro ekipų. Vis dėlto neoficialiai buvo kalbama apie medalius. Realybė pasirodė kur kas niūresnė. Turnyro šeimininkų atstovai ne tik nepateko į ketvirtfinalį, bet ir turės kautis dėl išlikimo elitiniame divizione. Pirmasis varžybų dėl 9 - 12 vietų mačas lietuvių laukia penktadienį su A grupės autsaideriu Egiptu.

Komentarai. Paulius Juodis, Lietuvos rinktinės treneris: "Skaudus pralaimėjimas. Priežasčių nemažai, žaidėjai atidavė visą širdį, bet lemiamais momentais pritrūko šalto proto. Sunkiai sekėsi stabdyti jų lyderį, vienas prieš vieną mes nesugebame su jais susitvarkyti.

Jei būtume laimėję prieš Kanadą, net neabejoju, kad čempionatas būtų susiklostęs kitaip. Tie trys pratęsimai mus išsunkė psichologiškai, fiziškai.

Ar užteks jėgų toliau? Privalo užtekti nusiteikimo ir jėgų kovoje dėl žemesnių vietų. Turime kovoti dėl draugų, giminių, nes žaidžiame Lietuvoje. Pažadu, kad kausimės.

Jei galime kovoti kaip lygūs su lygiais ispanais, kroatais, tai tikrai džiaugiuosi. Pritrūksta šaltų sprendimų, smulkmenų. Tai yra žaidėjų yda – žaisti karšta širdimi, bet šaltu protu".   Edvinas Šeškus, vienas ekipos lyderių: "Įspūdžiai, kai pralaimi, visada prasti".

***

Pirmasis kėlinys

Lietuviai pradėjo atsilikinėdami 3:5, tačiau netrukus išlygino 7:7. 

Vis dėlto varžovai iškart parodė raumenis. Jie spurtavo ir atitrūko. 24:16.

Lietuvos ekipai nesiseka stabdyti Gabrielio Decko, pelniusio jau 10 taškų.

Antrasis kėlinys

Argentinos pranašumas pasiekė pavojingą ir peržengė dviženklį 18:30, tačiau mūsų krepšininkai jį pamažino.

Ant lietuvių suoliuko - liūdnos nuotaikos. Iš žaidėjų veidų matyti: noro daug, tačiau jėgų ir tikėjimo trūksta.

Svečiai toliau kontroliuoja žaidimą, lietuviai atsišaudo pavienėmis atakomis. Viskas ką sugebėjo šeimininkai - nepaleisti argentiniečių pernelyg toli - 32:42.

Lietuviams daugiausia taškų pelnė E.Šeškus (12), argentiniečiams - G.Deckas (14).

Trečiasis kėlinys

Po ilgosios pertraukos lietuviai spurtavo ir priartėjo iki vienženklio skirtumo.

Po E.Srekevičiaus baudos mūsų šalies atstovai atsilikinėjo 6 taškais (47:53).

Tačiau jie vėl pramigo varžovų spurtą ir kėlinį baigė turėdami dviženklį deficitą.

Ketvirtasis kėlinys

Likus  žaisti 5 min. E.Serkevičius ir Ž.Jurgutis įsūdė po tritaškį ir ekipą priartino iki 72:76. Netrukus E. Serkevičius smeigė dar vieną tritaškį - 79:80.

Varžovai vėl sugebėjo pabėgti ir tiksint paskutinei minutei lietuviai ėmė bauduoti varžovus, tačiau jiems neišdegė - R. Haagas pataikė vieną metimą, o netrukus L. Grabauskui buvo skirta nesportinė pražanga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.