EUROLYGA 2023

A. Sireika karjerą tęs Japonijoje

Su „Šiaulių“ ekipa po šio sezono atsisveikinęs Antanas Sireika trenerio karjerą tęs Japonijoje. Prieš devynerius metus į Europos čempionų sostą Lietuvos rinktinę atvedęs 56 metų strategas pasirašė dvejų metų kontraktą su Točigio „Brex“ klubu. Po dviejų sezonų abi pusės turės galimybę sutartį pratęsti.

A. Sireikos kelias pasuko į Japoniją.<br>G.Šiuparys.
A. Sireikos kelias pasuko į Japoniją.<br>G.Šiuparys.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 9, 2012, 9:41 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 7:27 AM

„Reikia važiuoti dirbti ten, kur esi reikalingas ir kur tavęs nori. Prieš dešimt dienų buvau nuvykęs į Japoniją pabendrauti su klubo vadovais ir man dingo bet kokios abejonės, dėl darbo tolimoje šalyje. Komanda paliko pačius geriausius įspūdžius“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ tvirtino A. Sireika.

Prieš 75-erius metus įkurtas vos 150 tūkst. gyventojų turintis Točigio miestas yra nutolęs apie 140 km į Šiaurę nuo Japonijos sostinės Tokijo. Tuo tarpu „Brex“ klubas praėjusį sezoną atšventė vos penktąsias įkūrimo metines.

Praėjusį sezoną „Brex“ Japonijos čempionate tarp aštuonių komandų užėmė šeštąją vietą. Ekipa per sezoną sužaidė 42 mačus, iškovojo 18 pergalių ir į atkrintamąsias varžybas, kurios startuoja jau nuo pusfinalių etapo, nepateko.

Darbą naujajame klube Sireika pradės rugpjūčio viduryje.

Savo trenerio karjerą „Šiaulių“ klube pradėjęs Sireika 2002-2006 stovėjo prie Kauno „Žalgirio“ komandos vairo. Vėliau strategas vieną sezoną vadovavo Kazanės „Uniks“ komandai, pusę sezono dirbo Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos vyriausiuoju treneriu, o nuo 2009 m. grįžo prie „Šiaulių“ klubo vairo.

Didžiausias karjeros aukštumas Sireika pasiekė 2001-2006 m. dirbdamas su nacionaline vyrų rinktine. 2003 metais Stokholme jis treniravo Europos čempionų titulą iškovojusius krepšininkus, o po metų Atėnų olimpinėse žaidynėse užėmė ketvirtąją vietą. 2003-2005 m. Sireika su „Žalgirio“ klubu tris kartus pelnė Lietuvos čempiono titulą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.