EUROLYGA 2023

A. Sireika Japonijoje rado vertėjauti pakviestą lietuvį

Prieraišumu gimtinei garsėjantis treneris Antanas Sireika praplėtė Lietuvos krepšinio horizontus. 56 metų strategas iš Šiaulių tapo pirmuoju specialistu, diriguosiančiu Japonijos krepšinio komandai.

Prieš kelias savaites iš gimtojo miesto „Šiaulių” ekipos pasitraukęs A.Sireika sukirto rankomis su Točigio „Brex” klubu.<br>G. Šiuparys
Prieš kelias savaites iš gimtojo miesto „Šiaulių” ekipos pasitraukęs A.Sireika sukirto rankomis su Točigio „Brex” klubu.<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jul 10, 2012, 2:17 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 7:01 AM

Prieš kelias savaites iš gimtojo miesto „Šiaulių” ekipos pasitraukęs A.Sireika sukirto rankomis su Točigio „Brex” klubu.

Maždaug 140 km nuo Tokijo esančio Točigio miesto komandai šiaulietis vadovaus du sezonus. Abi pusės aptarė galimybę sutartį pratęsti.

Japonai veikė ryžtingai

„Turėjau porą variantų Ukrainoje, pasiūlymą iš Ispanijos antrosios lygos klubo, bet netikėtai sulaukiau „Brex” vadovų kvietimo. Japonai ilgai nelaukdami užsakė bilietus ir paprašė kuo skubiau atvykti į derybas”, – „Lietuvos rytui” pasakojo treneris.

Praėjusį sezoną šeštąją vietą (18 pergalių ir 24 pralaimėjimai) Japonijos lygoje užėmusios ekipos vadovai paprašė lietuvio surengti parodomąją treniruotę, o po jos pasiūlė iš karto pasirašyti sutartį.

Šeimininkai buvo surinkę visą informaciją apie 2003 metais Europos čempionu tapusį trenerį – jie tiesiog bėrė žinias ir apie darbą klubinėse komandose, ir apie Lietuvos rinktinę.

Mokys europietiško krepšinio

Japonija garsėja darbščiais, tvarkingais, pagarbiais žmonėmis, todėl ilgai negalvojau, juolab kad jie išpildė visus mano prašymus, – sakė A.Sireika. – Jie dalykiškai aptarė kiekvieną smulkmeną, netgi klausė, ar gali naudoti mano atvaizdą reklamai.”

Prieš 5 metus įkurto klubo vadovai neiškėlė naujajam strategui jokių reikalavimų.

Iš jų lietuvis išgirdo vienintelį pageidavimą – mokytis europietiško krepšinio.

Ne mažiau A.Sireiką nustebino tai, kai atvykęs „Brex” klube jau rado pasikviestą vertėją – Japonijoje studijuojantį lietuvį studentą.

„Krepšinio kalba – viena, manau, pakaks ir turimų anglų kalbos žinių”, – kalbėjo į gimtinę sugrįžęs treneris.

Dar pasimėgaus atostogomis

A.Sireika neslėpė, kad daugiausia nerimo kėlė tolima kelionė, bet pasirodė, kad Japonija ne tokia jau tolima – treneris namo sugrįžo per 14 valandų.

„Kai dirbau Rusijoje, šeima ilgiau sugaišdavo kelionėse į Kazanę”, – šypsojosi Šiauliuose atostogaujantis strategas.

Į Japoniją dirbti šiaulietis išskris rugpjūčio viduryje. Kartu porai savaičių keliaus sūnus Arnoldas, prieš rugsėjo 1-ąją grįšiantis į Šiaulius.

Atostogų nuotaikomis dabar gyvenantis A.Sireika dar negalvoja ir apie komandos būrimą – didžioji dalis krepšininkų turi galiojančią sutartį.

„Japonijos lygoje leidžiama turėti du legionierius. Vienas amerikietis turi kontraktą, todėl komandą papildyti bus galima tik vienu užsieniečiu.

Tačiau skubos nebus, nes čempionatas prasideda tiktai spalio 4-ąją”, – kalbėjo treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.