EUROLYGA 2023

D. Motiejūnas: „Aš visiems parodysiu, ką sugebu aikštėje“

Kol Kęstutis Kemzūra suka galvą dėl pasirodymo Londono žaidynėse, o rinktinės krepšininkai nekantraudami laukia olimpinių kovų, Donatas Motiejūnas už Atlanto įrodinėja, kad yra vertas žaisti NBA. Atsisakęs padėti nacionalinei rinktinei D. Motiejūnas krepšinio į atostogas neiškeitė - jis dalyvauja stipriausios pasaulio krepšinio lygos vasaros stovykloje ir jau pelnė pirmuosius laurus.

D. Motiejūnas pirmajame mače pasirodė tvirtai.<br>AP
D. Motiejūnas pirmajame mače pasirodė tvirtai.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-14 23:12, atnaujinta 2018-03-18 03:46

Pirmajame mače „Houston Rockets“ ekipos marškinėlius pirmą kartą apsivilkęs D. Motiejūnas iššovė lyg raketa – pelnė 25 taškus, atkovojo 9 kamuolius, itin reikiamu momentu pataikė du tritaškius ir atvedė savo naująją ekipą į pergalę mače su „Toronto Raptors“ - 93:81

„Jeigu žmonės nežino, aš jiems parodysiu, ką sugebu. Tai dariau Eurolygoje, todėl man tai nėra naujiena“, - nba.com teigė D. Motiejūnas.

21 metų krepšininkas aikštėje pademonstravo puikias fizines savybes ir agresyvumą. Naujoką itin stebėjęs „Rockets“ treneris Kevinas McHale'as buvo patenkintas ir pabrėžė, jog svarbiausia, kad žaidėjas būtų naudingas ekipai.

„Jam reikia būti naudingam. Labai dažnai jauni vyrukai sumaišo aktyvų žaidimą su pasiekimais. Kartais gali tapti nevaldomas, šiek tiek pašėlęs, tačiau tai augimo procesas. Dėl D. Motiejūno jaudintis nereikėtų – jis tvirtai judės į priekį“, - teigė K. McHale'as.

D. Motiejūnas atskleidė, kad nebuvo pasirengęs NBA vasaros lygai dėl kulkšnies ir nugaros skausmų, tačiau tikino, kad tai jo nesuvaldys.

„Privalai būti agresyvus. Tai krepšinis. Visos rungtynės yra panašios, nes tai tas pats karas. Jeigu žengsiu į aikštę ir galvosiu: „Aš esu geras, nes mane pasirinko NBA“, jie išspardys man užpakalį. Būtent dėl to kiekviename mače žaidžiu kietai“, - emocingai kalbėjo lietuvis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.