EUROLYGA 2023

Po VTB jungtinės lygos burtų R. Kurtinaitis „Neptūną“ palygino su „Miami Heat“

spec. korespondentė, Talinas

R. Kurtinaitis pripažino, kad A grupė, kurioje žais Maskvos srities „Chimki“ ir „Lietuvos rytas“, yra stipresnė už B grupę.<br>L. Motužytė
R. Kurtinaitis pripažino, kad A grupė, kurioje žais Maskvos srities „Chimki“ ir „Lietuvos rytas“, yra stipresnė už B grupę.<br>L. Motužytė
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

2012-07-16 11:22, atnaujinta 2018-03-18 03:03

Estijos sostinėje Taline ištraukus VTB jungtinės lygos burtus dvidešimt komandų buvo suskirstytos į dvi grupes. Kartu su Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa į A grupę patekusios Maskvos srities „Chimki“ treneris Rimas Kurtinaitis pripažino, kad B grupėje žaisiančios komandos – silpnesnės.

„Bent jau savo vardais ir biudžetais. Todėl ten gal būtų patogiau žaisti, bet yra, kaip yra. Reikės rungtyniauti su šiomis komandomis. Man, kaip treneriui, net įdomiau žaisti su stipriomis ekipomis“, - sakė R. Kurtinaitis.

- Kelintą kartą jau traukėte panašaus turnyro burtus?

- Trečią. Dabar pasidariau etatiniu traukėju. Bet nesakyčiau, kad labai sėkmingai sau ištraukiau, Eurolygoje galėjo būti varžovai lengvesni, čia taip pat galėjo būti grupė lengvesnė. Ką padarysi...

- Kaip vertinate Eurolygos burtus?

- Silpnų komandų Eurolygoje nėra. Gal nelabai sėkmingai supuolė mums Eurolygos pradžia, nes turėsime žaisti išvykoje su Stambulo „Fenerbahce Ulker“, vėliau su Madrido „Real“ komandomis. Neduok Dieve, jei pradėtume dvejomis nesėkmėmis, tada būtų labai sunku psichologiškai. Tikiuosi, kad viskas bus gerai, komandos sudėtis šiemet nebloga.

- Ar jau priimtas sprendimas dėl VTB jungtinės lygos ir Rusijos čempionato sujungimo?

- Tik iš nuogirdų galiu pasakyti, kad pirmadienį bus posėdis, kuriame viskas spręsis. Situacija tokia: su tomis komandos, su kuriomis žaisime VTB jungtinės lygos turnyre, Rusijos čempionate žaisti nebereikės. Su kitomis – reikės.

Jei nebūtų Rusijos čempionato, tai toms komandoms, kurios nepatektų į atkrintamąsias VTB jungtinės lygos varžybas, sezonas baigtųsi dar prieš Naujuosius metus.

- Kaip vertinate tai, kad šioje lygoje žais ir Klaipėdos „Neptūnas“?

- Galėčiau priminti pavyzdį iš NBA. Majamio "Heat“ susipirko stiprius žaidėjus ir per dvejus metus kartą žaidė finale, o kitais metais laimėjo.

Reiškia nereikia dvidešimties metų, kad tapti čempionais. Girdėjau, kad Klaipėdos meras pažadėjo skirti pinigų. Tad jei jie turės neblogą biudžetą ir galės susipirkti trenerį, žaidėjus – tegu žaidžia, čia įdomi lyga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.