EUROLYGA 2023

Dvidešimtmečiai antrąjį Europos čempionato etapą pradėjo sutriuškindami ispanus (komentaras)

Lietuvos dvidešimtmečių rinktinė Europos krepšinio čempionate galingai reabilitavosi po dviejų iš eilės pralaimėjimų. Auksine rinktine vadinama komanda 82:60 sutriuškino bendraamžius iš Ispanijos ir tvirtai pažymėjo antrojo etapo startą.

K. Maksvyčio auklėtiniai sutriuškino ispanus.<br>G.Šiuparys.
K. Maksvyčio auklėtiniai sutriuškino ispanus.<br>G.Šiuparys.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 17, 2012, 9:11 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:25 AM

Lietuvos rinktinė galingai žygiuoti pradėjo jau antroje rungtynių pusėje, kuomet spurtavo 12:3 ir į priekį iššovė 52:37. Vėliau lietuviai tik didino pranašumą ir pergalę iškovojo triuškinamu rezultatu.

Lietuvius į priekį vedė Edgaras Ulanovas ir Egidijus Mockevičius, kurie kartu pelnė daugiau nei pusę ekipos taškų – 48. Lietuva: E. Ulanovas – 28 (6 atk. kam.), E. Mockevičius – 20 (6 atk. kam.), V. Čižauskas – 8 (7 atk. kam.). Ispanija: J. Fernandezas – 15, A. Abrinesas – 11 (8 atk. kam.), J. Olaizola – 11.

Ispanija: Jaime'as Fernandezas 15, Alejandro Abrinesas 11 (8 atk. kam.), Julenas Olaizola 11.

„Pirmas varžybų etapas mums susiklostė nekaip, o lūkesčiai buvo didesni. Surengėme kelis komandos susirinkimus, analizavome savo žaidimą. Turbūt tai padėjo atsitiesti. Ypač atkreipėme dėmesį į gynybą, kuri šiandien buvo tikrai nebloga. Jeigu varžovai rungtynių pabaigoje nebūtų pataikę kelių metimų paeiliui, būtume apsigynę nuostabiai.  Krepšininkams gerai apsigynus turėjome galimybę bėgti į greitą puolimą.

Ispanų komanda neturi galingos priekinės linijos, todėl akcentavome žaidimą per aukštaūgius. Šiandien ekipoje atsirado keli lyderiai, o sunkiais momentais komandą į priekį tempė Ulanovas. Kalbant apskritai, čempionato pradžioje buvome patekę į nedidelę duobelę, visur vėluodavome keliais žingsniais ir nesupratome, kas vyksta. Tikiuosi, kad dirbame teisinga linkme ir mūsų žaidimo krivė kyla aukštyn", - basketnews.lt teigė K. Maksvytis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.