EUROLYGA 2023

„Žalgiris“ suformavo trenerių štabą

Kauno „Žalgirio“ vadovai intensyviai braižo ateinančio sezono kontūrus – trenerių štabe neseniai komandos vairą perėmusiam Joanui Plazai padės Oliveris Kostičius ir Saulius Štombergas.

S. Štombergas buvo J. Plaza pageidavimų sąraše.<br>M. Kulbis.
S. Štombergas buvo J. Plaza pageidavimų sąraše.<br>M. Kulbis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 18, 2012, 10:10 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:56 AM

Ispanas pageidavo lietuvio

Keturis sezonus su pertraukomis „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjusį ir 1999-aisiais Kauno klubą į istorinį triumfą Eurolygoje atvedusį S.Štombergą savo komandoje pageidavo matyti pats J.Plaza, rašo kauno.diena.lt.

38-erių klaipėdietis laikomas labai perspektyviu specialistu. Baigęs profesionalaus krepšininko karjerą, S.Štombergas nenutolo nuo krepšinio. 2010 m. jis pradėjo dirbti „Žalgirio“ dublerių komandos trenerių štabe, o netrukus perėmė Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujančios Kauno „Žalgirio-Sabonio krepšinio centro“ ekipos vairą. Pagrindinės komandos trenerių kolektyvą jis papildė 2011-ųjų lapkritį ir praėjusį sezoną talkino Aleksandrui Trifunovičiui.

Anot „Žalgiriui“ ateinantį sezoną diriguosiančio 48-erių J.Plazos, puikiai Kauno klubo virtuvę pažįstantis ir ne vienus metus komandai atidavęs S.Štombergas bus labai geras ir naudingas talkininkas.

Asistentai – tie patys

Taip pat sutartį metams su klubu pratęsęs 39-erių O.Kostičius, kaip ir komandos legionierius Marko Popovičius, jau yra „Žalgirio“ senbuvis.

Serbas į laikinąją sostinę atvyko 2010 m. ir tapo tuo metu „Žalgirio“ klubą treniravusio savo tautiečio Aco Petrovičiaus asistentu. Pastarajam palikus LKL čempionų gretas, O.Kostičius pratęsė darbą trenerių štabe ir buvo iš pradžių Rimanto Grigo, po to – graiko Ilijo Zouro asistentu. Praėjusį sezoną specialistas pradėjo su jaunaisiais Kauno „Baltų“ krepšininkais, tačiau netrukus sugrįžo į pagrindinę „Žalgirio“ komandą ir talkino A.Trifunovičiui, su kuriuo anksčiau kartu dirbo Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipoje.

Trenerių štabe liks ir Mindaugas Brazys. Jis ir toliau rūpinsis varžovų žaidimo analize.

Vilčių suburti lietuvišką ekipą nestokojančio klubo vadovai jau anksčiau buvo užsiminę, kad norėtų, jog trenerių štabe dirbtų vietos specialistai. „Stengiamės laikytis tokios strategijos: nors vyriausiasis treneris bus užsienietis, tačiau jo padėjėjai turėtų būti puikiai mūsų šalies krepšinio problemas išmanantys Lietuvos specialistai“, – yra sakęs klubo sporto direktorius Vitoldas Masalskis.

Pats J.Plaza taip pat nepageidavo į Lietuvą atsivežti savo asistentų ir mielai sutiko dirbti su jau ne vienus metus „Žalgiryje“ praleidusiais treneriais.

Derėsis dėl naujų sutarčių

Sutartis su septyniais krepšininkais naujam sezonui jau turintis „Žalgiris“ toliau rimtai žvalgosi pastiprinimo. Šiomis dienomis baigėsi Tomo Delininkaičio ir Dainiaus Šalengos sutartys. Pagal susitarimą klubas turėjo pirmenybę abiejų žaidėjų kontraktus pratęsti dar metams, tačiau to nepadarė.

„Nors sutarčių nepratęsėme, tai nereiškia, kad Tomo ir Dainiaus paslaugų atsisakome. Tiesiog ankstesnių sutarčių sąlygos neatitiko dabartinės finansinės situacijos krepšinio rinkoje. Tikimės, kad su žaidėjais rasime bendrą kalbą ir pavyks susitarti dėl naujų sutarčių“, – dienraščiui tvirtino V.Masalskis.

Šiuo metu „Žalgiris“ turi galiojančias sutartis su Mantu Kalniečiu, Vyteniu Lipkevičiumi, Mindaugu Kuzminsku, Pauliumi Jankūnu, Robertu Javtoku ir kroatais M.Popovičiumi ir Mario Delašu.

Jau anksčiau „Žalgirio“ savininkas Vladimiras Romanovas yra patvirtinęs, kad norėtų sukirsti rankomis su Lietuvos rinktinės įžaidėju Šarūnu Jasikevičiumi ir Maskvos CSKA marškinėlius vilkėjusiu Darjušu Lavrinovičiumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?