EUROLYGA 2023

Š. Jasikevičius: „Yra taisyklės - žingsnius reikia švilpti nesvarbu, ar bėga Petrauskas, ar K. Bryantas“ (žaidėjų komentarai)

Lrytas.lt spec. korespondentai, Londone

36 metų Š.Jasikevičius su Ch. Paulu ir kitomis NBA žvaigždėmis kovėsi kaip lygus su lygiais<br>Reuters
36 metų Š.Jasikevičius su Ch. Paulu ir kitomis NBA žvaigždėmis kovėsi kaip lygus su lygiais<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas, Remigijus Kazilionis

Aug 4, 2012, 11:00 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:26 PM

Lietuvos krepšininkai pralaimėjo JAV ekipai olimpiados A grupės mače, tačiau visi vienu balsu tvirtino, jog jaučiasi žengę žingsnį į priekį. Gražaus, kokybiško krepšinio epizodai, komandinis bendradarbiavimas ir kovingumas – visi lietuvių žaidimo komponentai kyla į viršų. Tai teikia vilčių prieš svarbiausius mačus. Pirmasis jų – jau pirmadienį su Tuniso komanda.

„Gerai yra tai, kad ką mes nusistatėme, tą beveik viską ir išpildėme. Žaidėme gana drausmingai. Reikėjo mažiau klysti, ypač pabaigoje ir geriau kamuolius atsitverti. Jie atsikovojo kamuolius ir individualiu talentu nulėmė baigtį. Kas čia žino, gal būtų buvusi sensacija. Svarbiausia, kad mes atlikome žingsnį komandiniame žaidime. Dabar laukia Tunisas – super svarbios varžybos“, - teigė Lietuvos rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra.

„Nenorėjome atrodyti kaip Nigerija, prieš tai nuo amerikiečių praleidusi 150 taškų, - neslėpė strategas. - Žinoma, visi suprantame, kad įveikti JAV – beveik neįmanoma. Todėl mes koncentravomės į savo veiksmus, stengiamės juos atlikti kokybiškai. Pasirinkome, ką atiduodame, kokiems žaidėjams kokius metimus. Žinojome nuo kurio varžovo galime atsitraukti, kad padėtue dengti kitą“, - aiškino K.Kemzūra.

Trenerio žodžiais, Jonas Mačiulis nežaidė dėl nedidelių problemų su čiurna. Be to, prieš JAV reikėjo kito stiliaus žaidėjų.

„Tunisas – labai gerai judanti ir taikliai metanti tritaškius komanda. Vos prancūzai atsipalaidavo, afrikiečiai puolė vytis“, - apie paskutinį priešininką A grupėje sakė K.Kemzūra.

Paklaustas, ar teisėjai nenuolaidžiavo NBA žvaigždėms Lietuvos rinktinės įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius pasvarstė:

„Aš nesuprantu. Yra FIBA taisyklės, jei žaidėjas pasiima kamuolį ir du metrus bėga, tai reikia švilpti žingsnius. Gal vėliau taisyklės keisis, bet dabar tai yra žingsniai. Nesakau, kad jie nuolaidžiavo amerikiečiams, ar, kad dėl teisėjų kaltės pralaimėjome. Tikrai ne. Tiesiog yra taisyklės ir pagal jas reikia švilpti nesvarbu, ar bėga Petrauskas, ar Kobe Bryantas“, - kalbėjo Š. Jasikevičius.

Š. Jasikevičius, Lietuvos rinktinės įžaidėjas: „Tą, ką buvome suplanavę daugiau ar mažiau įvykdėme, neblogai žaidėme tiek puolime, tiek gynyboje. Rūbinėje pasvarstėme, kad gana juokingai atrodo, kad galvojame, jog neblogai gynėmės, o jie mums 100 taškų sumetė. Jie gynyboje daug praleidžia, palieka daug koridorių, daug rizikuoja, dėl to mes 94 taškus pelnėme.

Rungtynės pavyko, bet sporte moralinių pergalių nebūna, arba laimi, arba pralaimi. Mes pralošėme. Nemanau, kad tai buvo geriausios mūsų rungtynės olimpiadoje. Su Nigerija geriau žaidėme. JAV yra varžovas, su kuriuo psichologiškai lengviau žaisti, nes neturi ko prarasti. Manau, kad 40 minučių žaidėme solidžiai.“

Paulius Jankūnas, Lietuvos rinktinės puolėjas: „Po truputį atsirado galimybė laimėti, pamatėme, kad galime su jais žaisti, o gale įvyko tai, kas įvyko. Manau, šios rungtynės duos didelį impulsą, atsiras pasitikėjimas savimi tiek visiems asmeniškai, tiek kaip komandai. Negaliu pasakyti sėkmės recepto, tiesiog nenorėjome būti sutriuškinti ir norėjome kuo geriau su jais žaisti. Jie visą dėmesį skyrė puolimui, gynybai šiek tiek mažiau, dėl to gal buvo šiek tiek lengviau.“

Linas Kleiza, Lietuvos rinktinės kapitonas: „Buvo geros rungtynės, turėjome šansą laimėti. Svarbiausia, kad mūsų žaidimas gerėja ir gerėja sparčiai. Laukia dar vienos rungtynės grupėje su Tunisu ir jas reikės laimėti, kad patektume į ketvirtfinalį. O ten jau viskas prasidės iš naujo.

Gerai gynėmės, bet jie vistiek įmetė mums beveik 100 taškų. Sunku juos sustabdyti, gale padarėme klaidų. Tokią komandą nugalėti labai sunku, negalima klaidų daryti. Pabaigoje jie pradėjo geriau gintis, perėmė kelis kamuolius, taip tas skirtumas ir susidėjo.

Vis dėlto, manau, kad tai geriausios mūsų rungtynės olimpiadoje, kur žaidėme kaip komanda, kur daugiausia žaidėjų prisidėjo. Buvome komanda, todėl pasitikėjimas savimi grįžta. Pralaimėjimas yra pralaimėjimas, bet mes sprendėme savo uždavinius, pamatėme kaip turime ir galime žaisti.“

„Mes stengėmės. Svarbiausia mums buvo žaisti savo žaidimą, apsiginti. Amerikiečiai pernelyg daug neįmetė. Protingai ir laiku prasižengdavome.

Prieš rungtynes jokios baimės nebuvo. Buvo adrenalinas. Vienu metu dengiau LeBroną – išvis buvo pasaka. Nuostabu žaisti, neapsakomas jausmas“, - sakė lietuvių vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas.

„Įvykdėme ir gynybinį, ir puolimo planą, kurį treneriai buvo numatę. Pamatėme, kad galime gerai žaisti“, - teigė puolėjas Darius Songaila.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.