EUROLYGA 2023

Kauno „Žalgiris“ ekipos komplektavimą baigė sukirtęs rankomis su amerikiečiu O. Lafayette ir A. Juškevičiumi

Kauno „Žalgirio“ klubas baigė komplektuoti komandą ir rugpjūčio 20-ąją jau planuoja pradėti pirmąją treniruočių stovyklą, rašo kaunodiena.lt. Paskutiniai krepšininkai, papildę ekipą, – amerikietis įžaidėjas Oliveris Lafayette'as bei gynėjas Adas Juškevičius. 27 metų 188 cm ūgio O.Lafayette'as praėjusį sezoną pradėjo Tomo Pačėso vadovaujamoje Gdynės „Asseco Prokom“ ekipoje ir buvo vienas komandos lyderių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 11, 2012, 3:53 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:41 AM

Per Eurolygos varžybas aikštėje įžaidėjas vidutiniškai praleido po 25 minutes, rinko po 10,7 taško, atkovojo po 2,5 atšokusio kamuolio ir atliko po 3,3 rezultatyvaus perdavimo. Prieš „Top-16“ etapą amerikietį įsigijo Stambulo „Anadolu Efes“.

Hjustono universitete sociologijos diplomą įgijęs ir futbolą laisvalaikiu mėgstantis žaisti O.Lafayette'as jau studentų krepšinyje išsiskyrė puikiu aikštės matymu. Per visą šios aukštosios mokyklos krepšinio komandos istoriją už jį rezultatyvių perdavimų daugiau yra atlikęs tik legendinis NBA ir olimpinis čempionas Clyde'as Drexleris.

Amerikietis yra bandęs laimę NBA antrinės lygos (NBDL) Fortveino „Mad Ants“ komandoje. Vidutiniškai pelnęs po 17,1 taško ir atlikęs po 6,5 rezultatyvaus perdavimo, įžaidėjas atkreipė ir stipriausios pasaulio lygos klubų dėmesį. 2010-ųjų balandį O.Lafayette'as buvo sudaręs trumpalaikę sutartį su Bostono „Celtics“ klubu.

Iki atvykimo į Gdynę O.Lafayette'as dar atstovavo Belgrado „Partizan“ (Serbija) bei Ašdodo „Maccabi“ (Izraelis) klubams.

Įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijose galintis žaisti 23-ejų A.Juškevičius į stipriausią Lietuvos klubą sugrįžta po dvejų metų pertraukos. Ankstesnė jo sutartis su klubu baigėsi šią vasarą ir „Žalgiris“ nusprendė ją pratęsti dar dvejiems metams.

***

2012–2013 m. „Žalgiris“

Mantas Kalnietis, Oliveris Lafayette'as, Marko Popovičius, Adas Juškevičius, Rimantas Kaukėnas, Vytenis Lipkevičius, Tremmelas Dardenas, Mindaugas Kuzminskas, Paulius Jankūnas, Kšyštofas Lavrinovičius, Darjušas Lavrinovičius, Tadas Klimavičius, Mario Delašas, Robertas Javtokas.

***

„Žalgirio“ klubo savininkas Vladimiras Romanovas kaunodiena.lt sakė:

"Pastaruosius metus mūsų svajonė – lietuviškas „Žalgiris“. Tokią komandą stengėmės suburti šiam sezonui, bet nepavyko: Šarūnas Jasikevičius, žadėjęs žaisti Kaune, paskutiniu momentu buvo perviliotas į „Barcelona“ klubą.

Tačiau pavyko susitarti su broliais Lavrinovičiais, nors iki paskutinio momento nebuvau įsitikinęs, kad jie abu žais Kaune. Kol pasirašėme sutartį su Kšyštofu, jo agentai sukėlė tiek intrigų, kiek jų negirdėjau per 3 metus. Manau, kad abu broliai ir kitas komandos naujokas Rimantas Kaukėnas labai sustiprins „Žalgirį“, todėl šiemet esame patenkinti mūsų komandos komplektacija.

Turime ir kelis legionierius – Oliverį Lafayette'ą, Tremmellą Dardeną ir Marko Popovičių. Pastarasis gynėjas jau ne pirmą sezoną vilkės „Žalgirio“ marškinėlius, yra atsidavęs komandai, mylimas jos fanų, todėl Marko nelaikome legionieriumi, jis mums – savas.

Tikimės, kad daugiau naudos komandai duos ir jaunieji Adas Juškevičius, Vytenis Lipkevičius, Mindaugas Kuzminskas bei Mario Delašas, kurie jau ne pirmi metai „Žalgiryje“.

Mūsų tikslas – kad komanda progresuotų. Galutines užduotis užsibrėšime po pasirengimo šiam sezonui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.