EUROLYGA 2023

S. Štombergui bendraujant su J. Plaza teks iš naujo prisiminti ispanų kalbą

Kauno „Žalgirio“ klubo trenerio asistentas Saulius Štombergas nekantriai laukia naujo krepšinio sezono starto. Ne tik naujų iššūkių, bet ir pažinties su naujuoju LKL čempionų strategu Joanu Plaza iš Ispanijos.

S.Štombergas Kauno „Žalgirio“ ekipos trenerių štabe pradės antrąjį sezoną.<br>M. Kulbis
S.Štombergas Kauno „Žalgirio“ ekipos trenerių štabe pradės antrąjį sezoną.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Zigmas Jurevičius

2012-08-12 13:17, atnaujinta 2018-03-17 10:19

„Ar rasiu bendrą kalbą su ispanu? Žinoma! Kaip nors susišnekėsime: jei ne ispaniškai, tai – angliškai“, – šyptelėjo S.Štombergas.

38 metų buvęs Europos čempionas bei olimpinis prizininkas „Žalgirio“ pagrindinės ekipos trenerių štabe pradės jau antrąjį sezoną.

Pasilikti daug Kauno klubui žaidėjo karjeros metais nusipelniusį specialistą pageidavo pats J.Plaza. Buvęs Madrido „Real“ klubo strategas iš Ispanijos neabejojo, kad S.Štombergas, su žalgiriečiais pasiekęs didžiausių laimėjimų klubo istorijoje – Eurolygos (1999 m.) ir Europos taurės (1998 m.) viršūnes, pravers ir kaip treneris.

Kaip treneris – naujokas

S.Štombergo žaidėjo karjera – įspūdinga, trenerio – trunkanti vos porą metų. 2010 m. jis sulaukė pasiūlymo prisidėti prie „Žalgirio“ dublerių komandos trenerių štabo. Nespėjęs nė apšilti, buvo paskirtas Kauno „Žalgirio“-Sabonio krepšinio centro komandos vyriausiuoju treneriu.

2011 metų lapkričio mėn. S. Štombergas buvo pervestas į „Žalgirio“ vyrų ekipą. Užėmė Aleksandro Trifunovičiaus asistento pareigas. Serbas po praėjusio sezono paliko Lietuvą, o klaipėdietis S.Štombergas iš antraisiais namais tapusio Kauno neskubėjo.

Jis liko darbuotis štabe drauge su kitu asistentu Oliveriu Kostičiumi iš Serbijos bei Mindaugu Braziu, atsakingu už varžovų žaidimo analizę.

Prisimins ispanų kalbą

Prie klubo prisidėjęs J.Plaza netrukus pradės darbuotis iš peties.

„Su naujuoju treneriu ryšius palaikome, o daugiau pabendrausime jau dirbdami Kaune“, – sakė S.Štombergas.

Ar iš patyrusių specialistų dar besimokantis lietuvis lengvai ras bendrą kalbą su ne vieną sezoną garsųjį Madrido „Real“ ir Sevilijos „Cajasol“ krepšininkus muštravusiu 48 metų ispanu?

„Jei reikės, prisiminsiu ir ispanų kalbą“, – pažadėjo Ispanijoje prieš dešimtmetį gyvenęs ir rungtyniavęs S.Štombergas.

Žais garsūs sportininkai

LKL čempionai, iki liepos vidurio turėję sutartis su 7 žaidėjais, iš užsienio klubų prisiviliojo Darjušą ir Kšyštofą Lavrinovičius. Jiems įkandin prisidėjo Malagos „Unicaja“ ekipoje žaidęs 30-metis 194 cm ūgio amerikietis Tremmellas Dardenas. Klubas pratęsė sutartį ir su Tadu Klimavičiumi.

Šią savaitę „Žalgiris“ vėl sudrebino vietos krepšinio rinką, sukirsdamas rankomis su dar vienu Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėju. Kauniečiai pasirašė vienerių metų sutartį su 35 metų 192 cm ūgio atakuojančiuoju gynėju Rimantu Kaukėnu.

Londono olimpinėse žaidynėse dalyvavęs snaiperis praėjusį sezoną vilkėjo Sienos „Montepaschi“ ekipos marškinėlius ir su ja net penktą kartą tapo Italijos čempionu.

„Dabar didžiausias darbymetis yra mūsų komandą renkantiems klubo vadovams.

Kai žaidėjai susirinks iš atostogų bei rinktinių, pradėsime darbuotis ir mes, treneriai“, – sakė S.Štombergas.

Darbo šį sezoną „Žalgirio“ trenerių štabui trūkti neturėtų – kauniečių laukia nauji iššūkiai ne tik LKL pirmenybėse, bet ir kur kas aukštesnio rango turnyruose – Eurolygoje bei VTB čempionate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.