EUROLYGA 2023

Rio de Žaneiro žaidynių krepšinio turnyre amžiaus limito nebus, FIBA siekia 16 ekipų varžybų

Rio de Žaneiro žaidynėse krepšinis turėtų išlikti nepaliestas. Tokias mintis, paklaustas apie siūlymus olimpiniame krepšinio turnyre įvesti amžiaus ribojimą, išsakė FIBA generalinis sekretorius Patrickas Baumannas.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Aug 13, 2012, 5:20 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:47 AM

„Nemanau, kad sutiksime, jog 2016 metais olimpiniame krepšinio turnyre dalyvautų ne vyresni nei 23 metų krepšininkai“, - teigė P. Baumannas, kurio žodžiai turėtų būti nemalonus NBA komisarui Davidui Sternui, anksčiau išreiškusiam norą, jog olimpiadoje varžytųsi jaunimas.

Anksčiau D. Sternas ir jo pavaduotojas Adamas Silveris kalbėjo, jog norėtų olimpiados krepšinio turnyrą rengti panašiu modeliu kaip ir olimpinį futbolo čempionatą, kur rungtyniauja jaunimas iki 23 metų ir trys vyresni žaidėjai.

P. Baumannas patvirtino, jog FIBA ir NBA diskutuoja šia tema, tačiau nemano, jog 2016 metais olimpinis krepšinio turnyras bus radikaliai pakeistas.

FIBA generalinis sekretorius atskleidė, jog vyksta kalbos apie pasikeitimus pasaulio čempionate. Ketinama pakeisti pasaulio čempionato, kuris vyksta kas ketverius metus, ciklą. P. Baumannas teigė, jog 2018 metų čempionatas gali būti atkeltas metais anksčiau ir tuomet jis būtų traktuojamas ir kaip kvalifikacinis turnyras į 2020 metų olimpiadą.

Jis taip pat atskleidė, jog FIBA ir toliau spaus Tarptautinį olimpinį komitetą (IOC), jog olimpiniame krepšinio turnyre varžytųsi ne 12, o 16 komandų. Tuomet būtų pakeistas ir formatas.

D. Sternas ir A. Silveris itin kritikuojamą amžiaus limito idėją siūlyti pradėjo pavasarį. Kritiką pažėrė ir NBA krepšininkai, ir krepšinio gerbėjai bei žaidėjai iš viso pasaulio. 1992 metais olimpiadoje debiutavo NBA žaidėjai. Tuomet „Svajonių komanda“ vadinama ekipa, kurioje rungtyniavo Michaelas Jordanas, Magicas Johnsonas ir Larry Birrdas, buvo aprašoma kiekviename JAV ir užsienio laikraštyje. Auksą iškovojusi ekipa itin prisidėjo prie šios sporto šakos populiarumo.

P. Baumannas tikisi, kad nepaisant nesutarimų, FIBA ir NBA ir toliau dirbs kartu ir išspręs kilusias diskusijas.

„Jeigu patvirtintų tokią taisyklę, nežaisčiau, jeigu man ir būtų pritaikyta išimtis“, - pareiškė LeBronas Jamesas, kuris sekmadienio vakarą pasidabino olimpiniu aukso medaliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.