EUROLYGA 2023

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė: žvilgsnis į ateitį

Adas Juškevičius, Martynas Pocius, Edgaras Ulanovas, Linas Kleiza, Jonas Valančiūnas. Tikėtina, kad šie krepšininkai žais Lietuvos vyrų rinktinės starto penkete... Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

V. Čeponis, pats ne vienus metus žaidęs krepšinį, šios sporto šakos rungtynes komentuoja per „Viasat Sport Baltic“ kanalą.
V. Čeponis, pats ne vienus metus žaidęs krepšinį, šios sporto šakos rungtynes komentuoja per „Viasat Sport Baltic“ kanalą.
Daugiau nuotraukų (1)

Vaidas Čeponis

Aug 14, 2012, 9:09 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:29 AM

Žinoma, į olimpiadą pirmiausia reikės patekti. Manau, kad lietuvių šansai prasimušti ir į kitas olimpines žaidynes nėra menki. Pasibaigus Londono olimpiadai žvilgsnis krypsta į ateitį. Kokią ekipą turėsime 2013 metų Europos čempionate Slovėnijoje, dar po kelerių metų?

Rinktinėje tikrai nebebus Šarūno Jasikevičiaus, Rimanto Kaukėno, Dariaus Songailos. Tokio kūrybingo įžaidėjo kaip Š.Jasikevičius turbūt dar neturėsime daug metų. Kita vertus, labai didelės spragos šioje pozicijoje neturėtų būti. Tobulėja talentingieji A.Juškevičius, Vytenis Čižauskas. Nors Mantas Kalnietis Londone atrodė tragiškai, jo nurašyti negalima.

Su vidurio puolėjais – truputį liūdniau. Tiesa, Slovėnijoje „centrų“ pakaks. Tikėsimės, kad žemyno pirmenybėse mums dar pagelbės Robertas Javtokas. Šalia jo – Jonas Valančiūnas, Antanas Kavaliauskas. Tačiau Rio de Žaneire, jei ten rungtyniausime, jau gali būti prasti popieriai, nes, ko gero, liktume su vienu tikru „centru“ J.Valančiūnu. Nebent kaip ant mielių tobulės 16-metis Domantas Sabonis. Jis jau dabar išsiskiria ne tik puikiais fiziniais duomenimis, bet ir geru krepšinio subtilybių išmanymu.

Nestinga neblogo lygio atakuojančiųjų gynėjų. Viliuosi, jog Martynas Pocius, Renaldas Seibutis ir po ketverių metų dar bus tvirti rinktinės ramsčiai. Į nacionalinės komandos duris tikriausiai vėl pasibels snaiperis Martynas Gecevičius. Manau, kad kitose olimpinėse žaidynėse šansų pasirodyti turi ir Dovydas Redikas. Taip pat nereikia pamiršti Deivido Dulkio.

Su lengvaisiais puolėjais – irgi toli gražu ne tragedija. Rio de Žaneire rinktinės aprangą dar turėtų vilkėti L.Kleiza, Jonas Mačiulis. Spėju, kad į Braziliją jau vyks itin talentingas 20-metis Edgaras Ulanovas.

Silpna neturėtų būti ir sunkiųjų puolėjų grandis. Turime Donatą Motiejūną, Paulių Jankūną, šioje, kaip ir lengvojo puolėjo, pozicijoje rungtyniaujantį L.Kleizą.

Taigi artimiausios Lietuvos vyrų rinktinės ateities nereikėtų piešti niūriomis spalvomis. Tarp elitinių pasaulio komandų gal ir nebūsime, bet neabejoju, kad eiliniais vidutiniokais tikrai netapsime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.