EUROLYGA 2023

A. Džikičius: „Reikalausiu, kad naujokai suprastų, ką reiškia žaisti „Lietuvos ryte“ (R. Seibučio interviu)

„Pavargę“, – nusišypsojo Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Aleksandras Džikičius, paklaustas kaip pirmojoje treniruotėje atrodė jo auklėtiniai. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vicečempionai ketvirtadienį pradėjo rengtis artėjančiam sezonui.

„Lietuvos ryto“ krepšininkai susirinko į pirmąją treniruotę.<br>D. Umbrasas
„Lietuvos ryto“ krepšininkai susirinko į pirmąją treniruotę.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Aug 17, 2012, 9:29 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 8:04 AM

„Na, braliukas, kaip?“ – trenerio asistentas Darius Maskoliūnas paklausė atsilenkimus darančio latvio Janio Blumo. Į Vilnių jis grįžo po penkerių metų pertraukos.

„Nemiegok!“ – paragino ekipos senbuvis Artūras Jomantas.

30-metis įžaidėjas nusišypsojo ir tęsė pratimą.

Tarp penkiolikos į pirmąją treniruotę susirinkusių krepšininkų – penki naujokai.

Komandą papildė puolėjai Eimantas Bendžius, bulgaras Dejanas Ivanovas, kroatas Leonas Radoševičius ir gynėjas Deividas Dulkys. Su komanda treniruojasi ir 17-metis gynėjas Edvinas Šeškus, su „Lietuvos ryto“ jaunių ekipa laimėjęs Eurolygos turnyrą. 

Dar vienas „Lietuvos ryto“ naujokas įžaidėjas iš Serbijos Nemanja Nedovičius su nacionaline rinktine kaunasi atrankos turnyre į 2013 metų Europos čempionatą Slovėnijoje.

„Lietuvos rytas“ susigrąžino ir pernai Prienų „Rūdupio“ ekipai paskolintą 23-ejų puolėją Simą Buterlevičių.

„Dabar sunku ką nors kalbėti, juk nauja komanda. Tai geri vaikinai. Tai labai svarbu. Iš naujokų reikalausiu, kad suprastų, ką reiškia žaisti „Lietuvos ryte“. Noriu, kad jie suprastų, kas mes esame ir kam atstovaujame“, – kalbėjo A. Džikičius.

21-erių N. Nedovičius vadinamas vienu perspektyviausių Serbijos įžaidėjų. Šis krepšininkas A. Džikičiui puikiai pažįstamas. Praėjusią vasarą strategas vadovavo Serbijos jaunimo (iki 20 m.) rinktinei, kuriai atstovavo įžaidėjas.

Vis dėlto A. Džikičius tautiečiui vietos starto penkete nežada.

„Startinis penketas nėra svarbiausia. Jis jaunas ir talentingas žaidėjas. Turi dar daug dirbti. Tokia pat situacija ir su Deividu Dulkiu. Jis jaunas, talentingas ir perspektyvus. Rinkomės jį su ilgalaike perspektyva ir duosime laiko apsiprasti su europietišku žaidimo stiliumi“, – sakė A. Džikičius.

Pirmąją komandos treniruotę iš šono stebėjo Renaldas Seibutis. 27-erių gynėjas jaučia kaklo skausmus.

„Uždegimas. Darėme magnetinį rezonansą, o šiandien susitiksiu su gydytoju, jis pasakys, kokia mano būklė. Didelių problemų ar išvaržų nėra, tačiau tam tikros mikrotraumos ir veido trauma, buvusi vasaros viduryje, turėjo įtakos, kad dabar taip atsitiko. Tikiuosi, kad gydymas ilgai neužtruks“, – kalbėjo R. Seibutis.

– Ar kalbėjote su klubo vadovais apie komandai keliamus tikslus? – paklausėme R. Seibučio.

– Kol kas nebuvo jokių kalbų. Juk ką tik susirinkome, visi pilni įspūdžių po vasaros atostogų. Turbūt visą savaitę treniruotės vyks laukę, fiziškai pasirengsime. Viskas su laiku.

– Ar komandos naujokai jums buvo pažįstami anksčiau?

– Iš matymo pažįstu visus, su kai kuriais yra tekę žaisti. Su Janiu prieš dvejus metus žaidžiau, Deividą Dulkį mačiau Lietuvos rinktinėje. Visus kitus pažįstu iš jaunimo rinktinių ar kitų komandų, prieš kurias yra tekę žaisti. Bendrausime ir susidraugausime.

Tikiu, kad jie sustiprins komandą. Tai geri žaidėjai, rungtyniavę aukštu lygiu. Laikas parodys, kaip mums pavyks susižaisti. Tikiu, kad viskas bus gerai.

– Ar sunku po olimpiados sugrįžti į treniruotes?

– Visai nesunku. Man krepšinis – malonumas. Krepšinis yra tai, ką mylime, ką mėgstame, tai, kas suteikia pasitenkinimą. Kiekviena treniruotė, kiekvienas etapas turi tam tikrų pliusų, kuriuos stengiamės pasiimti. Gaila, kad pirmąją treniruotę praleidau, bet reikia išsigydyti.

– Norite pamiršti šias olimpines žaidynes?

– Noriu pamiršti rezultatą (Lietuvos rinktinė liko aštunta, – red.). Tiek sirgaliai, tiek mes patys tikėjomės geresnių rezultatų. Lietuva – krepšinio šalis, todėl visada norisi būti tarp geriausių. Skaudu, kad taip nutiko. Kita vertus, tai pirmoji mano olimpiada ir prisiminsiu ją visą gyvenimą. Dabar lieka žiūrėti į priekį.

– Ar „Lietuvos rytą“ paveiks Jono Valančiūno netektis?

– Jis mums buvo labai svarbus žaidėjas. Gaila, kad Jono nebus. Tiek kaip komandos draugo, tiek kaip žaidėjo. Tai neeilinis žmogus. Tačiau kiekvienas turi savo tikslus, savo kelią. Jonas pasirinko NBA ir visi turime jį palaikyti, palinkėti sėkmės. Nuoširdžiai džiaugsiuosi, jei jam ten seksis.

***

Po dešimties dienų fizinio rengimo treniruočių Vilniuje „Lietuvos rytas“ kelsis į Druskininkus. Pirmąsias kontrolines rungtynes LKL vicečempionai sužais rugsėjo 7–11 dienomis turnyre Klaipėdoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.