EUROLYGA 2023

Istoriją bandantys pakartoti jauniai - puikiai subalansuota komanda

Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinė Vilniuje stengiasi pakartoti tai, kas prieš dvejus metus pavyko auksine vadinamai kartai, su Jonu Valančiūnu priešakyje. 2010-aisiais sausakimša „Siemens“ arena griaudėjo nuo plojimų, kai jauniai kėlė į viršų Europos čempionų taurę.

Lietuvos jaunių rinktinė iki šiol Europos čempionate žengia be pralaimėjimų.<br>G. Šiuparys
Lietuvos jaunių rinktinė iki šiol Europos čempionate žengia be pralaimėjimų.<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Aug 17, 2012, 5:28 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:44 AM

Šiemet aštuoniolikmečiai Europos čempionate žygiuoja be pralaimėjimų. Įveikę vienais iš turnyro favoritų laikytus serbus ir ispanus lietuviai antrojo etapo E grupėje užėmė pirmą vietą. Ketvirtfinalyje jaunių laukia ketvirtą vietą E grupėje užėmusių kaimynų latvių išbandymas.

„Ši rinktinė turi daug pasitikėjimo savimi. Matosi, kad net pirmaudami 2-4 taškais jie nepasimeta, nėra stichiškų atakų, jie priima gerus sprendimus.

Komanda yra labai gerai subalansuota. Nėra taip, kad vienas žmogus pelnytų taškus. Komanda turi gerą įžaidėją, turi kas pataiko iš toli, kas gerai žaidžia po krepšiu. Šioje rinktinėje protingai sudėlioti svertai“, - lrytas.lt sakė Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos vyriausiasis treneris Šarūnas Sakalauskas.

Jaunių rinktinėje – keturi Šarūno Marčiulionio akademijos auklėtiniai: Tautvydas Jodelis, Jokūbas Gintvainis, Denisas Krestininas ir Augustinas Jankaitis.

Š. Sakalauskas akademijos auklėtinių iš kitų krepšininkų neišskiria, o ir domisi jis ne tik Lietuvos rinktinės žaidimu.

„Labai smagu, kad keturi mūsų jauniai žaidžia. Ir gerai žaidžia. Visada būna po du-tris žmones startiniame penkete. Tačiau sergame už rinktinę ir žiūrime kaip atrodo kitos šalys.

Man buvo labai įdomu, kaip ispanų krepšinio mokykla atrodo, kuo jie pranašesni. Stengiausi palyginti komandos braižą, individualią techniką. Jie labai gerai ginasi, yra labai techniški, gerai ginasi žaidžiant vienas prieš vieną.

Labai įdomi buvo ir serbų krepšinio mokykla. Jie labai gerai organizuoja žaidimą, labai drausmingai žaidžia.

Stebiu ir lyginu. Olimpinėse žaidynėse Lietuva nebuvo prie stipriausių komandų, o mūsų aštuoniolikmečiai rodo, kad turime rezervą“, - sakė Š. Sakalauskas.

Nepaisant to, kad po lietuvių kojomis krito visi iki šiol kelią pastoję varžovai, krepšinio specialistas šios rinktinės ant pjedestalo kelti neskuba.

„Žaidėme su labai stipriomis rinktinėmis. Nugalėjome ispanus ir serbus, tačiau pirmiausia reikia įveikti ketvirtfinalį. Tik tada bus galima kalbėti apie medalius“, - sakė Š. Sakalauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.