EUROLYGA 2023

Turkijos rinktinės strategas B. Tanjevičius: „NBA treneriai yra kvailiai“

Turkijos rinktinė šią vasarą verčiasi be vienos didžiausių savo žvaigždžių – aukštaūgio Eneso Kanterio, rašo basketnews.lt. Jutos „Jazz“ ekipoje rungtyniaujantis dvidešimtmetis nusprendė vasarą paskirti poilsiui.

B.Tanjevičius kolegas iš NBA išvadino kvailiais<br>M.Kulbis
B.Tanjevičius kolegas iš NBA išvadino kvailiais<br>M.Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2012, 8:18 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:06 AM

Toks krepšininko sprendimas itin nepatiko Turkijos rinktinės treneriui Bogdanui Tanjevičiui, kuris nerinkdamas žodžių iškeikė NBA kultūrą.

„Amerika yra tinkama vieta pamesti protą. Visų pirma dėl trenerių, kurie nieko nesupranta. NBA yra vos 3 ar 4 geri treneriai, kurie dirba 100 metų, uždirba milijardus dolerių ir laimi trofėjus. Visi kiti yra kvailiai, įskaitant ir (Jutos „Jazz“ strategą) Tyrone'ą Corbiną“, – rėžė B. Tanjevičius.

„Aš neskambinau Corbinui, – tęsė Turkijos rinktinės treneris. – Būčiau jam pasakęs, kad daryčiau jam paslaugą, nes mokyčiau jo auklėtinį žaisti krepšinį ir jis vėliau dėl to uždirbtų krūvą pinigų. Tačiau nenoriu kalbėti su žmonėmis, kurie nesupranta, ką daro.“

E. Kanteris žaidė pernai Lietuvoje vykusiame Europos čempionate, tačiau šiemet, kai turkai kovoja dėl patekimo į 2013 metų pirmenybes, jo rinktinėje nėra.

„Jis yra labai talentingas ir mums Eneso labai trūksta. Jis nusprendė nežaisti rinktinėje, tačiau tiesą sakant, jam mūsų reikia labiau nei mums jo, – aiškino B. Tanjevičius. – Kanteris pamiršo, kaip reikia žaisti. Jis niekada nebus vidurio puolėjas, tačiau visada žaidžia nugara į krepšį. Žaisdamas ir sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje jis būtų nesulaikomas. Jo ūgis yra 210 cm, bet jis yra geriausias metikas Turkijos rinktinėje, įskaitant ir gynėjus. Tačiau NBA jis niekada nemeta iš toliau.“

Turkijos rinktinė Europos čempionato atrankoje laimėjo vieninteles žaistas rungtynes ir šįvakar kausis su Italijos rinktine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.