EUROLYGA 2023

R. Javtoko laukia operacija, aukštaūgis nežais 4–6 mėnesius

Kauno „Žalgirio“ krepšinio komanda ilgam neteko Roberto Javtoko. Atlikus pakartotinius tyrimus, paaiškėjo, kad aukštaūgiui yra lūžusi pėda. Kitą savaitę R. Javtokui bus atliekama operacija. Vidurio puolėjas be krepšinio praleis 4-6 mėnesius.

R. Javtoko laukia ilgas gydymas.<br>G. Šiuparys
R. Javtoko laukia ilgas gydymas.<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 25, 2012, 7:52 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:55 AM

Traumą R. Javtokas patyrė Venesueloje atstovaudamas Lietuvos rinktinei atrankos varžybose į Londono olimpines žaidynes. 211 cm ūgio krepšininkui buvo diagnozuotas stresinis pėdos lūžis, rašo žalgiris.lt.

„Koją labai skaudėjo, nebegalėjau pabėgti. Ieškojo skausmo priežasties – peršvietė rentgenu, ištyrė magnetiniu rezonansu ir tada pastebėjo tą stresinį lūžį“, - tuomet pasakojo vidurio puolėjas.

Gydytojai tikėjosi, kad rinktinės kapitonui atsisakius sportinio krūvio ir nešiojant specialų įtvarą traumos padariniai išnyks, tačiau, atlikus pakartotinius tyrimus, išryškėjo niūriausios prognozės.

Po operacijos apie 3 mėnesius R. Javtoko pėda turės būti sugipsuota.

32 metų krepšininkas garsėja ne tik gebėjimu reikiamu momentu sutelkti komandą, bet ir pakantumu skausmui. Tačiau po turnyro Venesueloje aukštaūgis stabtelėjo.

„Skausmas išties turėjo būti didžiulis, nes paprastą skausmą Robertas pakęsdavo. Viskas prasidėjo dar Venesueloje, kai jis timptelėjo čiurną. Nors čiurnos patempimas ir stresinis lūžis – skirtingos traumos, manau, viena su kita susiję.

Skausmą mėginome malšinti įvairiomis priemonėmis, leidome vaistus, bet jei jau Robertas sakė, kad skauda, negaliu žaisti, reikia manyti, kad skausmas buvo milžiniškas”, – vasaros viduryje teigė Vytenis Trumpickas, Lietuvos rinktinės gydytojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.