EUROLYGA 2023

VEF treneris R. Butautas: „Tėvas padarė turbūt didžiausią įtaką gyvenime“

Kauno sporto halėje ketvirtadienį prasidėjusį Stepo Butauto vardo taurės turnyrą pergalingai pradėjo jo sūnaus Ramūno treniruojama Rygos VEF ekipa. Kovoms Europos taurės turnyre besirengiantys Latvijos čempionai 81:72 nugalėjo Panevėžio „Lietkabelį“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 7, 2012, 8:06 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:35 PM

Su Lietuvos rinktine 2007 metų Europos čempionate bronzos medalius iškovojęs R. Butautas kalbėdamas su tinklalapiu „BasketNews.lt“ džiaugėsi, kad pirmą kartą buvo surengtas turnyras, siekiant prisiminti jo tėvą – garsų krepšininką ir trenerį Stepą Butautą, palikusį ryškų pėdsaką Lietuvos krepšinyje. Beje, jis 1959-1961 metais ėjo Lietuvos krepšinio federacijos prezidento pareigas.

„Norėčiau išreikšti padėką turnyro organizatoriams – savivaldybei, sporto halei, privatiems asmenims, kurie rėmė šitą turnyrą, ir ypač krepšinio veteranams, kuriuos mano tėvas treniravo, – dėkojo Butautas. – Esu giliai sujaudintas, kad, praėjus daugiau nei dešimtmečiui po tėvo mirties, jis dar yra prisimenamas ir vertinamas. Norėčiau, kad šis turnyras taptų tradiciniu.“

Latvijos čempionų komandos strategas savo gretose šį sezoną vėl turės du lietuvius – Antaną Kavaliauską ir Donatą Zavacką. Kalbėdamas apie būsimą sezoną Butautas vylėsi sėkmingai pasirodyti tiek Latvijos čempionate, tiek Europos taurės turnyre.

„Mums šis turnyras yra šiek tiek ankstyvas, kadangi salėje turėjome tik kelias treniruotes ir praktiškai nežaidėme penki prieš penkis. Net neturėjau minties atsisakyti dalyvauti šitame turnyre, nes tai – mano tėvo vardo turnyras. Aš jį labai gerbiu. Tėvas padarė turbūt didžiausią įtaką gyvenime, formuojant mano pasaulėžiūrą, charakterį ar gyvenseną. Jis buvo labai sąžiningas, doras ir vienas iš tų žmonių, kurie kūrė Lietuvos krepšinį“, - basketnews.lt sakė R.Butautas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.