EUROLYGA 2023

V. Adamkus apie filmą „Kita svajonių komanda“: „Šis svajonių filmas turėtų pažadinti jaunimą“

„Po ilgos Sovietų Sąjungos priespaudos jie visam pasauliui parodė, kad žemėlapyje yra tokia mažytė šalis Lietuva. 1992-ųjų Rugpjūčio 18 dieną jūs, mūsų krepšininkai, mums padovanojote sapną, svajonę“, - taip ketvirtadienio vakarą iškilmingoje premjeroje buvo pristatytas filmas „Kita svajonių komanda“, kurį pamatyti panoro ne tik būrys sporto ir pramogų pasaulio žmonių, bet ir prezidentas Valdas Adamkus, premjeras Andrius Kubilius.

Iškilmingoje premjeroje apsilankė ir prezidentas Valdas Adamkus.<br>D. Umbrasas
Iškilmingoje premjeroje apsilankė ir prezidentas Valdas Adamkus.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Sep 21, 2012, 2:43 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:59 PM

„Brangieji, svajonės kartais pildosi. Pamenu, kada pirmą kartą pamačiau šiuos krepšininkus. Tada jie buvo jauni ir gražūs, o šiandieną – tik gražūs. Jeigu ne krepšinis, vargu, ar būtume taip nuskambėję per pasaulį. Jie tai padarė ne tik Barselonoje, tačiau ir sunkiaisiais laikais krepšinis išlaikė savo dvasingumą ir pasididžiavimo jausmą. Net ir okupacijos laikais.

Šis svajonių filmas turėtų būti tas akstinas, kuris pažadintų jaunimą ir jį uždegtų tuo karštu entuziazmu.

Augau beveik kartu su šiais krepšininkais, tačiau didžiuojuosi kiekvienu iš jų. Laikau juos pavyzdžių jaunajai kartai, kuri turėtų žengti jų žingsniais“, - kalbėjo prezidentas V. Adamkus.

Į „Forum Cinemas Vingis“ kino teatrą atvyko buvęs krepšininkas Ramūnas Šiškauskas, į Lietuvą sugrįžęs ledo ritulininkas Dainius Zubrus, LTOK prezidento kėdės sieksiantis Virgilijus Alekna. Tarp premjeroje buvusių – ir 1992 metų Barselonos žaidynėse auksą iškovoję Arvydas Sabonis, Šarūnas Marčiulionis, Sergejus Jovaiša.

Filmo pristatyti atvyko ir režisierius JAV lietuvis Marius Markevičius. „Labas. Labai didžiuojuosi, jog šis filmas atvyko į Lietuvą. Dirbome labai ilgai ir sunkai. Esu laimingas, jog galiu jums pristatyti šį filmą. Noriu padėkoti tiems, kurie man padėjo. Tikiuosi, kad jums patiks. Filmo premjera sausio mėnesį vyko JAV. Rugsėjį JAV šis filmas bus parodytas 20 miestų.

Čia jūs žinote, šią pasaką, tačiau JAV niekas to nežino. Jie nežino apie Lietuvą. Mano tikslas buvo juos supažindinti su Lietuva. Daugiau medžiagos galėsite pamatyti DVD“, - teigė filmo režisierius Marius Markevičius, kuris atskleidė, jog buvo surinkęs 100 valandų medžiagos.

„Man labai patiko. Netgi nesitikėjau tokio filmo. Labai malonu prisiminti tuos laikus, o šiame filme viskas tvarkingai sudėliota. Paaiškinta visa šalutinė istorija. Labai geras filmas“, - teigė A. Sabonis.

„Jau anksčiau galvojau, jog filmas turėtų būti padarytas iš šalies, kad jis būtų ne tik Lietuvai, tačiau ir visam pasauliui. Manau, kad galėtų būti daugiaserijinis filmas“ - kalbėjo Š. Marčiulionis.

„Šis filmas sukelia daugybę jausmų. Tai prisiminimas. Tai Lietuvos įvertinimas kaip krepšinio valstybės. Tai istorinis šaltinis jaunimui ir įrodymas, kad lietuviai gali būti labai vieningi“, - kalbėjo S. Jovaiša.

Lietuvius sveikino ir NBA komisaras Davidas Sternas, kurio laišką perskaitė „Washington Wizards“ atstovas.

Renginyje taip pat buvo būrys šou pasaulio atstovų: grupės „Žas“ nariai Gvidonas Šapiro ir Linas Zareckas – Choras, laidų vedėją Jurgita Jurkutė-Širvaitė.

JAV lietuvio M.Markevičiaus režisuotas filmas pasakoja apie lietuvių krepšininkų sėkmę 1992-ųjų olimpinėse žaidynėse Barselonoje, laisvės siekimą ir Sovietų Sąjungos griūtį. Visi žiūrovai Lietuvoje filmą kino teatruose galės pamatyti jau nuo rugsėjo 21 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.