EUROLYGA 2023

Ar Ispanijos čempionato favoritai sulauks pasipriešinimo?

Praėjusį savaitgalį prasidėjo Ispanijos krepšinio lygos varžybos. Ar favoritais laikomi klubai „Barcelona” ir Madrido „Real” sulauks pasipriešinimo?

M.Lukauskio debiutas „Valencia” komandoje ir ACB lygoje – 12 taškų.<br>valenciabasket.com
M.Lukauskio debiutas „Valencia” komandoje ir ACB lygoje – 12 taškų.<br>valenciabasket.com
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

2012-10-01 14:13, atnaujinta 2018-03-16 11:06

Atrodo, kad ACB lygos favoritų varžovai taikytis su jiems nepalankiomis prognozėmis neketina.

Tai jau pirmajame ture akivaizdžiai parodė „Barcelona” krepšininkams skalpą sensacingai nuėmusi Valjadolido „Blancos de Rueda” ekipa.

ACB lygoje – 4 lietuviai

Abiejose pagrindinėmis ACB lygos favoritėmis laikomose komandose žaidžia ir krepšininkų iš Lietuvos.

Į čempionės vardą ginančią „Barcelona” po 9 metų pertraukos grįžo Šarūnas Jasikevičius (36 metų, 195 cm). Jis jau vilkėjo mėlynų ir granatinių aprangą 2000–2003 metais ir per pirmąjį katalonišką karjeros etapą dukart tapo ACB lygos čempionu.

Nuversti Katalonijos klubą siekiančiam „Real” antrą sezoną atstovauja Martynas Pocius (26, 196). ACB lygoje šį sezoną žaidžia dar du lietuviai.

Pavasarį paskutinę vietą užėmusioje ir tik dėl laimingai susiklosčiusių aplinkybių į antrąją lygą neiškritusioje „Blancos de Rueda” ekipoje debiutuoja legionieriaus karjerą pradėjęs Vytenis Čižauskas (20, 190).

Į „Valencia” ekipą praėjusią savaitę buvo pakviestas Mindaugas Lukauskis (33, 198). Jam netikėta proga debiutuoti ACB lygoje atsirado susižeidus Thomui Kelati.

Kai šis amerikietis patyrė kelio traumą, dėl kurios negalės žaisti 3–5 savaites, susižeidusiam krepšininkui laikinos pamainos ieškančių „Valencia” vadovų žvilgsniai nukrypo į buvusį Lietuvos rinktinės žaidėją M.Lukauskį.

„Real” ar „Barcelona”?

Kad šį sezoną dėl čempionų vardo grumsis „Barcelona” ir „Real”, neabejoja ne tik Ispanijos sirgaliai, bet ir ACB komandų treneriai. Vis dėlto nuspręsti, kurios ekipos koziriai yra stipresni, varžybų išvakarėse dauguma strategų nedrįso.

Oficiali lygos interneto svetainė pasidomėjo visų 18 komandų trenerių prognozėmis.

Devyni atsakė, kad kitų metų pavasarį finalo serijoje triumfuos „Real” arba „Barcelona”.

Du treneriai prie favoritų dueto pridėjo Vitorijos „Caja Laboral” komandą, trys krepšinio specialistai, tarp jų abiejų didžiųjų favoritų strategai, į klausimą visai neatsakė.

Tik keturi krepšinio specialistai ryžosi išrinkti vieną turnyro favoritą. Trys jų paminėjo „Real”, vienas – „Barcelona”.

Favoritas – R.Fernandezas

Klausimas, kuris krepšininkas bus pagrindinis pretendentas laimėti naudingiausio žaidėjo prizą, treneriams atrodė paprastesnis. Aiškus favoritas buvo „Real” puolėjas Rudy Fernandezas. Jį paminėjo net devyni strategai.

Po kartą buvo paminėtos kitų „Real” žaidėjų Nikolos Mirotičiaus ir Sergio Llullio, „Barcelona” aukštaūgio Erazemo Lorbeko, Sevilijos „Cajasol” naujoko Briano Asbury ir Bilbao „Gescrap” debiutanto Milovano Rakovičiaus pavardės.

Antausis čempionams

Jau pirmajame Ispanijos lygos ture buvo numatomas dviejų Lietuvos krepšinio kartų susitikimas. Vakar Barselonoje akis į akį susidūrė Š.Jasikevičiaus ir V.Čižausko komandos.

Vis dėlto dviejų lietuvių įžaidėjų dvikova neįvyko.

„Barcelona” treneris Xavi Pascualis, kaip ir prieš savaitę per supertaurės varžybas, nusprendė Š.Jasikevičiaus neregistruoti.

„Blancos de Rueda” strategas Roberto Gonzalezas per 40 minučių V.Čižausko nė sykio nepakėlė nuo atsarginių suolo.

Iš šalies į aikštę žvelgusiam Š.Jasikevičiui pusę rungtynių jaudintis nereikėjo. Pirmuosius du kėlinius „Barcelona” gerokai pranoko varžovus ir nesunkiai įgijo dviženklį pranašumą.

Tačiau po didžiosios pertraukos vaizdas apsivertė aukštyn kojomis – Valjadolido ekipa perėmė iniciatyvą ir išplėšė sensacingą pergalę 78:71.

Nugalėtojams net 28 taškus pelnė iš Malagos „Unicaja” perėjęs 222 cm ūgio milžinas Nedžadas Sinanovičius.

Naudingai debiutavo M.Lukauskis. Jis per 19 min. pelnė 12 taškų ir padėjo „Valencia” sutriuškinti Fuenlabrados „Mad Croc” komandą 93:65.

Ispanijos lyga

1-asis turas. „Barcelona” (Š.Jasikevičius neregistruotas) – Valjadolido „Blancos de Rueda” (V.Čižauskas nežaidė) 71:78, „Valencia” (M.Lukauskis 12, 19 min., 1/2 dvitaškių, 3/3 tritaškių, 1/2 baudų) – Fuenlabrados „Mad Croc” 93:65, Badalonos „Joventut” – San Sebastiano „Lagun Aro” 89:73, Saragosos CAI – Vitorijos „Caja Laboral” 88:75, Madrido „Estudiantes” – „Canarias” 101:86, Sevilijos „Cajasol” – Mursijos UCAM 77:93, Las Palmaso „Herbalife” (B.Newley 8, P.Prestesas 2) – Bilbao „Gescrap” (M.Rakovičius 2) 65:59.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.