EUROLYGA 2023

„Toronto Raptors“ komandos pristatyme - dėmesys ir liaupsės J. Valančiūnui (video)

Jonas Valančiūnas pajuto NBA spindesį. Per „Toronto Raptors“ žiniasklaidos dieną fotoaparatų blykstės buvo nukreiptos į 20-metį komandos naujoką iš Lietuvos.

J. Valančiūnas dalyvavo specialioje fotosesijoje.<br>„Reuters”
J. Valančiūnas dalyvavo specialioje fotosesijoje.<br>„Reuters”
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 2, 2012, 5:22 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:11 AM

„Esu labai laimingas būdamas čia, tai lyg svajonės išsipildymas. Stengiuosi įgyti kuo daugiau patirties ir sunkiai dirbti. Štai ko man dabar reikia“, - kalbėjo J. Valančiūnas.

Paklaustas, ar galėsime jį surasti NBA krepšininkų mėgstamame „Twitter“ socialiniame tinkle, lietuvis nedaugžodžiavo. „Galbūt“, - teištarė.

„Jonas Valančiūnas jaudinosi, Brianas Colangelo (komandos vadovas - red.) - ne. 20-metis krepšinio talentas iš Lietuvos, kuris bus naujasis „Raptors“ veidas, labai stengėsi, kad jo anglų kalbos žinios nebūtų labai prastos iki pirmosios žiniasklaidos dienos Toronte“, - pastebi „Toronto Sun“, savo straipsnį pavadinęs „Viskas ant „Raptors“ naujoko J. Valančiūno pečių“.

Debiutantui - liaupsės

NBA debiutantas per pirmadienį vykusį Toronto komandos pristatymą sulaukė daugiausia žurnalistų dėmesio ir daugiausia naujųjų komandos draugų ir trenerių liaupsių.

„Jis yra vienas talentingiausių krepšininkų, kuriuos esu matęs. Turėsime būti kantrūs, tačiau jis turi viską, ko reikia, kad taptų puikiu krepšininku. Jis labai gerai žaidžia du prieš du ir jo rankos labai greitos“, - naująjį ekipos narį gyrė „Raptors“ treneris Dwane'as Casey.

Savo tautietį žiniasklaidai gyrė ir trečią sezoną „Raptors“ marškinėlius vilkėsiantis Linas Kleiza.

„Jonas - puikus žaidėjas, bet dar labai jaunas. Prireiks laiko, kad jis apsiprastų, išmoktų, kūnas subręstų. Bet jo galimybės – neribotos. Po 3-4 metų jis bus tarp geriausių NBA centrų“, - kalbėjo L. Kleiza.

„Žaidėme penki prieš penkis ir man reikėjo kaip reikiant pasistengti, kad negaučiau bloko. Jis labai aukštas ir kaip reikiant trukdo metant iš po krepšio“, – treniruotes su J. Valančiūnu atskleidė DeMaras DeRozanas.

„Džiaugiuosi, kad Jonas klauso visų nurodymų. Jis tvirtai sudėtas, NBA nėra tokių vidurio puolėjų. Kai stumdomės, Jonas mane nuvargina“, - kalbėjo kitas „Raptors“ aukštaūgis Jamale‘as Magloire‘as.

Svajonės išsipildymas

Pats J. Valančiūnas, retsykiais vis dar sunkiai rinkdamas angliškus žodžius, bet išmokęs pagrindines frazes, žiniasklaidai džiaugėsi, kad jo svajonė pagaliau virto realybe.

„Esu labai laimingas, kad esu čia. Mano svajonė išsipildė. Ruošdamasis šiam sezonui daug ir sunkiai dirbau, stengiuosi įgauti kuo daugiau patirties. Būtent to dabar man ir reikia. Aš mėgstu varžytis, noriu laimėti. Man patinka pergalių skonis“, - kalbėjo J. Valančiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.