EUROLYGA 2023

A. Jomantas: „Be J. Valančiūno būsime kitokie, bet išgyvensime“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Astana

„Lietuvos ryto“ treniruotė Astanoje.<br>R. Kazilionis
„Lietuvos ryto“ treniruotė Astanoje.<br>R. Kazilionis
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Oct 2, 2012, 12:35 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:29 AM

„Lietuvos ryto” komanda atvyko ten, kur dar niekada nežaidė – į Kazachstaną. VTB Jungtinės lygos turnyre vilniečiai antradienį startuos dvikova Astanoje su vietos komanda. Dėl trijų laiko juostų skirtumo mačas prasidės neįprastai anksti Lietuvos laiku – 16 val.

Kazachstano sostinę „Lietuvos rytas” pasiekė pirmadienį paryčiais, puspenktos valandos trukusiais skrydžiais iš Vilniaus per Kijevą. Komanda apsistojo keturių žvaigždučių „Duman” viešbutyje, kuriame – daugybė personalo, bet kairė nuolat nežino, ką daro dešinė, todėl dėl smulkmenų vis kyla buitinių problemų.

Pirmadienio vakare LKL vicečempionai Astanoje surengė treniruotę varžybų aikštėje, kuri paklota modernaus dviračių treko centre. Panašiai kaip Panevėžio “Cido” arenoje, tik Astanos rūmai kone dvigubai didesni – tribūnose telpa 9200 žiūrovų.

Tiesa, imtynininkų ir boksininkų šalyje Kazachstane krepšinis labai nepopuliarus, tad niekas nesistebi, kad į rungtynes susirenka vos keli šimtai žmonių.

Nepaisant to, naftos ir dujų turtinga valstybė dosniai finansuoja pagrindinį šalies klubą. Todėl “Astana” sudėtyje – „Lietuvos ryte” anksčiau žaidęs Jerry Johnsonas ir dar du amerikiečiai, du serbai, graikas, treneris iš Italijos Matteo Boniciolli.

Yra ir du lietuviai – gydytojas Audrius Žemaitis su masažuotoju Gintu Buteikiu. Jiems, kaip ir visiems kitiems “Astana” užsieniečiams, klubas paskyręs automobilį su vairuotoju.

Astanos ekipa pirmadienio vakare treniravosi pirma, o paskui dvi valandas trukusioje treniruotėje “Lietuvos rytas” šlifavo ir puolimą, ir gynybą. Aleksandras Džikičius nuolat stabdė pratimus ir žaidimą, aiškindamas, kas ne taip.

Į Astaną yra atskridę 13 “Lietuvos ryto” krepšininkų – treneris vieno neregistruos rungtynėms.

”Svarbu kuo geriau suprasti vienas kitą aikštėje, susikalbėti, suderinti veiksmus. Nors sezonas jau prasidėjo, reikia laiko susižaisti. Ypač gindamiesi turime labiau jausti vienas kitą”, - kalbėjo komandos veteranas – septintą sezoną “Lietuvos rytui” atstovaujantis Artūras Jomantas.

- Artūrai, palyginkite praėjusio ir šio sezono “Lietuvos rytą”.

- Komandoje esu matęs daug pokyčių – keisdavosi ne tik žaidėjai, bet ir treneriai. Taip, yra nemažai naujų krepšininkų, bet šįmet negalėčiau sakyti, kad kažkas pasikeitė iš esmės.

- Kaip atrodo komanda be Jono Valančiūno?

- Žaidėme dar per mažai rungtynių, kad pajustume skirtumą. Tuo labiau kad kol kas nebuvo rimtų mačų – išskyrus su Kauno “Žalgiriu” dėl Supertaurės.

Žinoma, Jono trūks ir tą turėsime kažkaip kompensuoti. Kad ir jaunas, praėjusį sezoną jis buvo didelė mūsų jėga. Bet kažkaip išgyvensime. Niekas nestovi vietoje.

- Kaip vertinate komandos naujokus?

- Kovingi, geri žaidėjai. Konkrečiau viskas pasimatys per rungtynes.

- Krepšinio specialistai kalba, kad Nemanja Nedovičius galbūt jau net kitą sezoną atsidurs NBA. Ar jau dabar serbas yra didelė paspirtis “Lietuvos rytui”?

- Nors Nemanja – jaunas, bet krepšinį išmano. Fiziniai duomenys – labai geri: greitis, šuolis. Manau, ateityje jis bus tikrai geras įžaidėjas.

- Tarptautinių varžybų sezoną pradedate Astanoje – ten, kur pernai VTB Jungtinės lygos mačą pralaimėjo Kauno “Žalgiris”. Pamenate?

- Mačiau tas rungtynes ir tai tik patvirtino, kad “Astana” – gera komanda. Gal kam juokinga kalbėti apie Kazachstano krepšinį, bet tai visai nereiškia, kad Astanos klube žaidžia niekam nežinomi vietos krepšininkai.

Šį sezoną “Astana” vėl turi daug gerų legionierių iš JAV ir Europos. Plius – žais namie. Bet atvykome pergalės ir norime ją pasiimti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.