EUROLYGA 2023

Filmui „Kita svajonių komanda“ - garsiausių JAV kritikų liaupsės

„Įkvepiantis!“, „Kaip galima pralaimėti turint tokius sirgalius?“, „Tai įrodymas, jog sportas kartais gali pakeisti pasaulį“, „Pažiūrėkite, jis pakeis jūsų gyvenimą“, - tokius atsiliepimus apie filmą „Kita svajonių komanda“ rašė garsiausių JAV laikraščių kritikai.

Filmas pasakoja apie 1992 metų Lietuvos rinktinės kovas olimpiadoje ir iškovotą bronzą.<br>Filmo "Kita svajonių komanda" medžiaga
Filmas pasakoja apie 1992 metų Lietuvos rinktinės kovas olimpiadoje ir iškovotą bronzą.<br>Filmo "Kita svajonių komanda" medžiaga
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 2, 2012, 12:33 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:29 AM

„Nuostabus filmas, kuris yra ne tik sporto triumfo, bet ir dvasios simbolis“, - rašė Joanna Lanfield, „The Movie Minute“ kritikė.

Apie Lietuvos krepšinio rinktinės 1992 metais Barselonoje iškovotą bronzos medalį, šalies viltis ir istorinį kontekstą pasakojantis filmas „Kita svajonių komanda“, rodomas ir Lietuvoje, JAV buvo pristatytas ne viename festivalyje.

Mariaus Markevičiaus režisuotas filmas sulaukė didžiulio dėmesio.

„Filmas apie sportą, kuris išliks atmintyje“, - taip „Kita svajonių komanda“ įvertino „The Los Angeles Times“ apžvalgininkas Kennethas Turanas, o prestižinio „Wall Street Journal“ kritikas Joe Morgensternas pareiškė: „Įkvepiantis!“.

„Skelbdami apie savo nepriklausomybę lietuviai panaudojo krepšinį. Krepšinis padėjo mobilizuoti mažą tautą ir jai suteikė vilties“, - rašoma „Huffington Post“.

„Gerokai daugiau nei filmas apie sportą. „Kita svajonių komanda“ yra dokumentas, atskleidžiantis, kaip viena užguita šalis atgauna savo identitetą“, - rašoma „Sundance“ filmų festivalio apžvalgoje.

"Filmas „Kita svajonių komanda“ nėra tik apie krepšinį. Čia yra ir Lietuvos istorija, nepriklausomybės istorija, Sovietų Sąjungos laikai. Manau, kad krepšinis yra surištas su visa lietuviška kultūra ir didinga istorija", - anksčiau kalbėjo M. Markevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.