EUROLYGA 2023

D. Maskoliūnas po pirmos pergalės Eurolygoje: „Nukrito didelis akmuo nuo širdies“ (žaidėjų komentarai)

„Svarbu, kad iškovojome pergalę, rungtynės nebuvo gražios. Tokių ir tikėjomės. Abi komandos suprato rungtynių svarbą, negalėjome pralaimėti namų rungtynių, nes "Partizan" yra mūsų tiesioginiai konkurentai dėl vietos TOP-16 etape. Apmaudu, kad nesugebėdavome atitrūkti daugiau. Sveikinu vyrus, nes žinau, kad jiems nuo širdies nukrito didelis akmuo. Žaidžiame dar nelabai kokybišką krepšinį, matome savo klaidas, stengsimės jas taisyti“, - po pergalės Eurolygos rungtynėse prieš Belgrado „Partizan“ sakė vyriausias „Lietuvos ryto“ treneris Darius Maskoliūnas.

M. Kulbis
M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Mantas Stankevičius

Oct 26, 2012, 10:49 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:55 PM

„Tikime Predragu, norisi, kad jis visada žaistų taip, kaip tai padarė šiandien, - apie Predrago Smardžiski žaidimą, kuriam treneris turėjo priekaištų anksčiau, kalbėjo treneris. - Norime, kad jis žaistų labai gerai, šiandien jis žaidė „gerai“. Jis gali ir geriau“.

D. Maskoliūnas teigė, kad komanda ketvirtadienį į aikštę išėjo jausdamą stiprų psichologinį spaudimą.

„Įtampa kausto žaidėjus. Visi prieš rungtynes buvo susikaustę. Norėjome laimėti didesniu taškų skirtumu, tačiau džiaugiamės tuo, ką turime. Visada norisi geriau, būčiau neteisus, jei pasakyčiau, kad mūsų gynyba buvo visiškai kiaura. Taip, darome klaidų, bet šįkart nebuvo baisiausias variantas“.

„Partizan“ strategas Duško Vujoševičius prisipažino, kad jo žaidėjai nesugebėjo atlaikyti tempo ir pažėrė pastabų vienam iš rungtynių teisėjui.

„Mūsų žaidėjai nesugebėjo sužaisti visų keturiasdešimties minučių, mums pritrūko jėgų. Rungtynės buvo svarbios abejoms komandoms, tai matėme, tačiau jaudulys sutrukdė mūsų žaidėjams sužaisti gerai. Mūsų komanda labai jauna, todėl žaisti prieš „Lietuvos rytą“ nebuvo lengva“, - po rungtynių D. Vujoševičius.

Treneris turėjo pretenzijų teisėjui iš Lenkijos dėl taisyklių nežinojimo apie kamuolio grąžinimą iš užribio. Trenerio teigimu, dėl teisėjo klaidų „Lietuvos rytas“ rungtynių pabaigoje sugebėjo pelnyti penkis taškus. „Žinoma, negalima sakyti, kad tik dėl to pralaimėjome. Mes ruošiamės revanšui Belgrade“, - pabrėžė treneris.

„Padarėme per daug kvailų klaidų, sužaidėme labai blogai. Nenusipelnėme pergalės. Tai buvo Eurolygos rungtynės ir tiek, nesureikšminu kalbų apie įvairius įmanomus kontraktus su „Lietuvos rytu“ Privėlėme klaidų gynyboje. Tai šiandien yra svarbiausia“, - spaudos konferencijoje sakė Leo Westermannas per rungtynes pelnęs tris taškus.

„Rungtynės nebuvo labai gražios, - po pergalės sakė Renaldas Seibutis. - Darėme daug klaidų, skubėjome, tačiau pergalė yra pergale. Turime ja džiaugtis. Ji mums labai svarbi psichologiškai. Tikimės, kad tai bus mūsų ateities pergalių pamatas. Jaučiame spaudimą prieš rungtynes, todėl ne visada gaunasi parodyti žaidimą, kurį galime žaisti“.

Žaidėjas pabrėžė, kad rungtynės prieš „Partizan“ nebuvo pačios geriausios. „Bet kaip treneris ir minėjo – geriau laimėti blogose rungtynėse, negu pralaimėti gerose. Iškovojome svarbų tašką“, - sakė R. Seibutis.

Pergale džiaugėsi ir P. Samardžiski. „Esu labai laimingas. Man ir Nemanjai Nedovičiui tai buvo labai svarbios rungtynės. Patys esame savo karjeras pradėję „Partizan“. Užaugau šioje komandoje. Tačiau pergalė svarbi visai komandai, gerbėjams. Taip, mes nusileidome CSKA ir „Barcelona“, kurios grupėje yra stipriausios, tačiau privalome laimėti savo aikštėje. Tai ir stengiamės daryti“, - kalbėjo krepšininkas, kol visa komanda rūbinėje šaukė „Bravo, Peža“.

Krepšininkas pasidžiaugė geromis rungtynėmis. Jo sąskaitoje – 14 taškų ir penki atkovoti kamuoliai. „Kurį laiką man tikrai prastai sekėsi, tačiau šios rungtynės gali tapti gražia pradžia. Noriu padėti komandos draugams laimėti, - kalbėjo krepšininkas. - Manau, laimėjome, nes gerai apsigynėme ir išnaudojome savo patirtį prieš jauną Belgrado komandą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.