EUROLYGA 2023

Stebukladarį įžaidėją S. Nashą ir galingąjį D. Howardą įsigijęs „Lakers“ klubas laukia išskirtinio sezono

„Staples Center“ arenos palubes puošia išdidžiai pakabinti šešiolika plakatų, menančių ne vieną triumfą NBA. Čia susirenkantys krepšinio aistruoliai nuolat skanduoja „Los Angeles Lakers“ vardą ir dabar su nekantrumu laukia antradienio, kuomet vėl aidės stipriausios krepšinio lygos rungtynių garsai.

„Lakers“ žvaigždynas: (iš kairės) S. Nashas, D. Howardas, M. World Peace, K. Bryantas ir P. Gasolis.<br>AP
„Lakers“ žvaigždynas: (iš kairės) S. Nashas, D. Howardas, M. World Peace, K. Bryantas ir P. Gasolis.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

Oct 28, 2012, 4:30 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:57 PM

Naujojo sezono laukiančių sirgalių širdyse yra gerokai daugiau jaudulio, lūkesčių ir tikėjimo, kurį paskatino šešiskart „Visų žvaigždių“ rungtynių dalyvio Dwighto Howardo ir dukart buvusio naudingiausio čempionato žaidėjo Steve'o Nasho pasirodymas.

D. Howardas ir S. Nashas prisijungė prie „Lakers“ ikonos Kobe Bryanto, aukštaūgio ispano Pau Gasiolio ir Metta World Peace. Šie penki krepšininkai – tai talento ir patirties mišinys, pasodrintas įvairiausiais NBA apdovanojimais.

Prie šios „Lakers“ sudėties reikia pridėti naują puolimo sistemą, perdavimus, staigius įkirtimus ir turėsime receptą, galintį „Lakers“ klubui padovanoti išskirtinį sezoną.

„Teko susiremti su labai geromis komandomis, tačiau tokia priekinė linija ir dar K. Bryantas sudėtyje yra tikrai fenomenalu. - teigė buvęs „Dallas Mavericks“ ir „Phoenix Suns“ įžaidėjas S. Nashas, naudingiausio žaidėjo apdovanojimus laimėjęs 2005 ir 2006 metais. - Tai, turbūt, geriausias šansas, kokį tik esu turėjęs, laimėti NBA čempionų žiedą. Šios komandos grožis yra tai, kad turime daug vaikinų, galinčių priversti sumokėti varžovų gynybą“.

S. Nashas, į „Lakers“ atvykęs iš „Suns“ dar liepos mėnesį, turėtų būti tas žaidėjas puolime, kuris ne tik paspartintų visą žaidimą, spaudinėtų reikiamus mygtukus, tačiau ir išnaudotų du priekinės linijos bokštus: 213 cm ūgio P. Gasolį ir dviem centimetrais mažesnį D. Howardą.

„Aš ketinu savo užpakalį laikyti ties tritaškių linija ir suteiksiu jiems erdvės dirbti“, - nusišypsojo 38-erių S. Nashas, dar žinomas kaip vienas geriausių visų laikų NBA snaiperių.

Daugybę metų Vakarų konferencijoje S. Nashas ir K. Bryantas buvo priešai, tačiau dabar abu krepšininkai džiaugiasi, kad abu vilkės purpurinės ir aukso spalvų marškinėlius, papuoštus „Lakers“ vardu.

„Jis net neabejojo, kad mudu sutarsime ir vienas kitam stipriai padėsime“, - teigė S. Nashas.

Du prieš du genijus

Penkis NBA čempionų žiedus kolekcijoje turintis K. Bryantas, žinomas dėl savo gebėjimų pataikyti iš sudėtingiausių situacijų tada, kai to reikia, gerbia „pick and roll“ genijaus S. Nasho gebėjimus.

„Jis palengvina žaidimą. Man tai didelis džiaugsmas. Visą karjerą turėjau palengvinti sąlygas ir pelnyti taškus, o dabar man nebereikės to. Esu patenkintas. Jis visapusiškas krepšininkas. Steve'as gerai pasirenka vietą aikštėje. Nesvarbu, kokia bus gynyba, jis vis tiek gali pataikyti. Jeigu varžovų gynėjai nedirbs nuoširdžiai, jis juos privers susimokėti“, - kalbėjo 198 cm ūgio K. Bryantas.

Vienintelis rimtas klaustukas, kabantis virš „Lakers“ stovyklos, artėjant pirmajam reguliaraus sezono mačui su „Mavericks“, yra „centro“ D. Howardo fizinis pasirengimas.

Triskart geriausiai besiginantis D. Howardas, kuris į Los Andželą atvyko iš „Orlando Magic“, balandžio mėnesį buvo operuotas. Krepšininkui prireikė medikų pagalbos dėl nugaros skausmų.

„Nenoriu išeiti pilnai nepasirengęs ir susižeisti kitą vietą, nes taip dažniausiai ir nutinka, kuomet žaidi patyręs traumą. - teigė 26 metų krepšininkas, kuris su kiekviena „Lakers“ treniruote didina apkrovas. - Nenoriu žengti žingsnio atgal“.

„Lakers“ gerbėjai savo komandą aukščiausiame taške matė 1979-1989 metais, kuomet ekipos marškinėlius vilkėjo legendiniai Magicas Johnsonas ir Kareemas Abdul-Jabbaras. Puikiai „Lakers“ atrodė ir komandai vadovaujant Philui Jacksonui (1999-2004 ir 2005-2011 m.).

Dabar aistruoliai tikisi kažko panašaus ir nori išvysti, kaip S. Nashas tampo ekipą už virvučių, o K. Bryantas, D. Howardas ir P. Gasolis negailestingai traiško varžovų gynybą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.