EUROLYGA 2023

V. Garastas, paklaustas, ar per veteranų rungtynes į aikštę išleis V. Romanovą: „Be abejonės“

„Be abejonės. Juk jis atstovavo Lietuvos veteranų rinktinei, važiavo į Braziliją. Ji smėgsta krepšinį ir jam daug padeda“, - „Basketnews.lt radijo“ paklaustas, ar sekmadienį per simbolines Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA veteranų rungtynes į aikštę išleis Vladimirą Romanovą, kalbėjo Vladas Garastas, kuris stovės prie „Žalgirio“ vairo. V. Garastas atskleidė, kad šių rungtynių nesureikšmino: „Jos per daug neatitinka tikrovės“.

V. Garatas sekmadienio rungtynių per daug nesureikšmina.<br>P. Lileikis.
V. Garatas sekmadienio rungtynių per daug nesureikšmina.<br>P. Lileikis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 28, 2012, 9:44 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:03 PM

Rungtynės prasidės 12 val. 30 min. Jas žiūrovai galės tiesiogiai stebėti per „Lietuvos ryto“ televiziją.

– CSKA ir „Žalgirio“ komandų rungtynės turėdavo ne tik sportinę reikšmę. Ar galite papasakoti, kokią dar?

– Kalbant apie sekmadienio rungtynes, jos per daug neatitinka tikrovės. CSKA komandos treneriu bus Migliniekas, bet juk jis buvo žaidėjas. Rungtynių rengėjai galėjo surasti ką nors iš tų laikų trenerių. Vienu metu juo buvo Sergejus Belovas ir Jurijus Selichovas. Dalis buvusių žaidėjų šiuo metu gyvena kitur arba nebegali žaisti.

Sekmadienio rungtynėse figūruos tik pavadinimai, bet nežinau, kiek procentų tikrojo atspalvio čia likę. Mūsų komandoje juk buvo Chomičius, Kurtinaitis, Čivilis ir daug kitų, todėl čia, kaip sakiau, bus tik pavadinimai. Pasižiūrėkite ir į dabartinius CSKA ir „Žalgirio“ klubus. Rusų ekipos sudėtyje dominuoja legionieriai. Dabartinis CSKA visai nutolo nuo Centrinio armijos sporto klubo.

- Sakote, kad širdis nesuvirpės, kai sekmadienį vėl stovėsite prie „Žalgirio“ vairo?

– Nežinau, kaip bus, kai atsisėsiu ant suolo. Aš tik vakar sužinojau ir dar kol kas nespėjau įsijausti į tą vaidmenį. Nemačiau ir žaidėjų.

- Tikriausiai jums vis tiek smalsu, kaip aikštelėje atrodys Sabonis, Jovaiša ar Masalskis?

– Kiek aš žinau, aikštelėje dabar geriausiai jaučiasi Jovaiša ir Masalskis. Mačiau juos žaidžiančius praėjusiais metais ir jie paliko visai neblogą įspūdį. Jie galėjo ilgai išbūti aikštelėje ir žaisti gana rezultatyviai. Pagal savo amžių jie tikrai gerai atrodo.

– O kaip dėl Sabonio?

– Nežinau, kaip jis jaučiasi, bet galiu pasakyti tik tiek: Arvydas yra Arvydas. Jis gali tik stovėti aikštelėje ir vien taip atlikti didelį vaidmenį.

- Krepšinio gerbėjai diskutuodami susiskaldė, ar „Žalgirio“ komandos savininkas Vladimiras Romanovas turi teisę dalyvauti šiose legendų rungtynėse. Ką jūs apie tai manote?

– Noriu pasakyti, kad CSKA veteranų sudėtyje irgi mačiau pavardžių, kurių mūsų tarpusavio rungtynėse senais laikais nebuvo. Manau, kad į tai nereikia kreipti per daug dėmesio. Yra kartų kaita ir ieškoti kabliukų, man atrodo, neverta.

– Ar Romanovą išleisite į aikštelę?

– Be abejonės. Juk jis atstovavo Lietuvos veteranų rinktinei, važiavo į Braziliją. Romanovas mėgsta krepšinį ir jam daug padeda.

– Kiek minučių aikštėje žadate skirti „Žalgirio“ savininkui?

– Čia priklauso nuo fizinės būklės (juokiasi, – Red.). Gal jis galės žaisti 20 minučių, o gal tik 3 minutes. Nežinau jo treniruotumo lygio. Būsiu tolerantiškas. Nesakysiu, kad bėk, griūk, mirk, bet turi žaisti. Paklausiu, ar dar gali, kaip jaučiasi? Man atrodo, reikia gerbti ir amžių, stebėti, kad neiškiltų sveikatos problemų. Iš šio susitikimo nereikia daryti karo. Čia yra daugiau šou. Žmonės sutiko, atvažiavo, pasižais ir išvažiuos. Politiką tegul palieka rinkimuose ar dar kažkur. Sekmadienį mums jos nereikės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.