EUROLYGA 2023

Legendų mūšyje triumfavo „Žalgiris“, A. Sabonis sulaukė ovacijų, o V. Romanovas – švilpimo (komentarai)

Aikštėje V. Romanovas taip pat nebuvo populiarus. Įbėgęs į aikštę jis prametė tritaškį ir greitai buvo pasodintas ant suolo.

Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA veteranų susitikimo akimirkos.<br>P. Mantautas
Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA veteranų susitikimo akimirkos.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 29, 2012, 8:13 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:46 PM

Tarp Kauno „Žalgirio“ veteranų įsiterpęs ir klubo savininkas Vladimiras Romanovas tarp žiūrovų simpatijų neturėjo. Pristatant komandas V. Romanovas buvo nušvilptas, o vėliau pasirodęs aikštėje ir vėl buvo palydėtas švilpimo.

Aikštėje V. Romanovas taip pat nebuvo populiarus. Įbėgęs į aikštę jis prametė tritaškį ir greitai buvo pasodintas ant suolo.

A. Saboniui aikštėje padėjo S. Jovaiša, Vitolas Masalskis, Virginijus Jankauskas, Mindaugas Arlauskas, Darius Laskys, Arvydas Venclovas. „Žalgirio“ treneriais buvo Vladas Garastas ir Henrikas Giedraitis. Kartu su CSKA komanda atvyko S. Tarakanovas, Anatolijus Myškinas, Heino Endenas, Aleksandras Meleškinas, Igoris Kudelinas, Viktoras Berežnojus, T. Tkačenka. CSKA ekipos treneriu buvo Igoris Miglienikas.

Norėjo lygiųjų

„Geri įspūdžiai. Džiugu prisiminti gerus laikus. Be to, tai buvo šansas pažaisti „Žalgirio“ arenoje“, - kalbėjo A. Sabonis, kuris teigė, kad rungtynės vyko ne dėl pergalės. „Susirinkome paprakaituoti. Geriausia būtų buvę, jeigu mačas būtų pasibaigęs lygiosiomis, tačiau to taško niekaip nepanaikinsi, nes teisėjau baudų nešvilpė“, - teigė A. Sabonis, kuris buvo nusiteikęs šmaikščiai. „Kiekvieną rytą atsikeliu ir mėtau. Suprantate, negaliu bėgioti nuo vienos linijos iki kitos, todėl patogiau nuo tritaškio linijos iki kitos. Porą kartų perbėgi aikštę ir tada rankos dreba“, - šypsojosi LKF prezidentas.

Išliko principingas

„Tikrai malonu buvo pasirodyti šioje aikštėje. Pradžioje pasijautė treniruočių stoka. Žinoma, jeigu yra krepšys, o tu – laisvas, tai turi pataikyti“, - kalbėjo S. Jovaiša.

„Atmosfera mačo pabaigoje priminė senus laikus. Rungtynių pabaiga buvo labai dramatiška. CSKA turėjo keletą jaunesnių žaidėjų, su kuriais buvo sunkiau susitvarkyti. Gerai baigėsi rungtynės. Dėl lygiųjų nebūtume pykę, tačiau pergalė – dar geriau. Buvome susikaupę ir atidavėme visas jėgas. Mes neturėjome teisės su Saboniu pralaimėti CSKA ekipai. Be to, dar buvome ir Kaune“, - teigė S. Jovaiša.

***

Pirmasis kėlinys

Kamuolį atkovojo A. Sabonis, o netrukus „Žalgirio“ taškų sąskaitą atidarė S. Jovaiša. CSKA komandai atsakyti taškais nesugebėjo. Sužaidus beveik dvi minutes Lietuvos veteranai pelnė dar du taškus, tačiau iškart prabilo ir CSKA – 2:4.

Po atakų tiek vienos, tiek kitos komandos sugrįžti labai neskubėdavo. Sužaidus penkias minutes „Žalgirio“ veteranai pralaiminėjo 5:11.

Netrukus aidint švilpimui aikštėje pasirodė ir V. Romanovas. Pirmasis jo metimas skriejo pro šalį.

Penktąją minutę svečiai turėjo solidų pranašumą (15:6), tačiau vėl aikštėje pasirodęs A. Sabonis inicijavo spurtą – 17:18. Likus žaisti tris kėlinius „Žalgiris“ pirmavo 19:18, o netrukus sirgalius privertė suošti A. Sabonis, blokavęs varžovo metimą.

Pirmasis kėlinys baigėsi šeimininkų naudai - 26:23.

Antrasis kėlinys

Antrojo kėlinio starte A. Sabonis prisiminė jaunystę ir pelnė efektingus du taškus - 28:23.

Sužaidus tris minutes A. Saboniui nepavyko pataikyti dviejų baudų, o vėliau ir tritaškio. Tuo pasinaudoje varžovai išlygino rezultatą, tačiau S. Jovaišos ir A. Sabonio pastangomis kauniečiai vėl buvo priekyje – 30:28.

Netrukus CSKA veteranai padidino tempą, ant suolo sėdo A. Sabonis ir svečiai pirmavo 33:30.

Iki kėlinio pabaigos likus žaisti 7 minutes A. Sabonis pademonstravo nuostabų dėjimą. Sabas krovė iš viršaus ir jam nesutrukdė net jį aplipę gynėjai. Teisėjas dar užfiksavo pražangą – 37:33.

Iki kėlinio pabaigos likus žaisti trims minutėms S. Jovaiša smeigė gražų tritaškį ir išvedė savo komandą į priekį - 42:40.

Likus žaisti mažiau nei minutei CSKA išsiveržė į priekį - 45:44. Likus žaisti dešimt su puse sekundės V. Masalskis sugrąžino kauniečiams pranašumą - 46:45.

CSKA susirengus į paskutinę ataką sužibėjo A. Sabonis, blokavęs metimą. Maskvos komandai atakos pabaigti nepavyko ir „Žalgiris“ triumfavo 46:45.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas