EUROLYGA 2023

Akį traukiantys NBA blizgučiai: penkios komandos ir penki žaidėjai, verti daugiausia dėmesio

Naktį iš antradienio į trečiadienį į krepšinio pasaulį sugrįžta pajėgiausia lyga – NBA, kurios trofėjų gins praėjusiame sezone triumfavę „Miami Heat“ krepšininkai, vedami LeBrono Jameso. Šiemet į trofėjų rimtai nusitaikė „Los Angeles Lakers“ ekipa, į savo žvaigždyną įtraukusi ne tik gynybos specialistą Dwightą Howardą, bet ir vieną geriausių įžaidėjų Steve'ą Nashą. K. Bryanto ir šių žaidėjų kokteilis bus rimtas pasipriešinimas „Heat“ žvaigždėms.

Ar Majamio "Heat" komandos gerbėjams šį sezoną bus taip pat smagu, kaip ir praėjusį?<br>„Reuters“
Ar Majamio "Heat" komandos gerbėjams šį sezoną bus taip pat smagu, kaip ir praėjusį?<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

2012-10-30 22:37, atnaujinta 2018-03-15 18:45

Kiekvieną NBA komanda savo sudėtyje turi bent po vieną puikų krepšininką, galintį pademonstruoti aukščiausio lygio žaidimą. Kiekviena komanda turi savo ambicijų, o didžiausios iš jų – laimėti čempionų žiedus.

Tad kam skirti daugiausia dėmesio? Lrytas.lt skaitytojams pateikia penkias komandas ir penkis krepšininkus, kurie šiemet bus žurnalistų ir aistruolių taikiklyje.

Penki NBA žaidėjai, kuriuos reikėtų stebėti

Steve'as Nashas („Los Angeles Lakers“)

Dukart naudingiausio NBA žaidėjo atvykimas privertė dar labiau spindėti jau ir taip žvilgančią „Lakers“ sudėtį, kurioje puikuojasi Kobe Bryantas ir Dwightas Howardas. Talentingas įžaidėjas ir kamuolio burtininkas S. Nashas visų laikų NBA rezultatyvių perdavimų sąraše puikuojasi penktoje vietoje.

38 metų gynėjas jau juda karjeros pabaigos link, tačiau šis talentingas kūrėjas dar gali užkurti pirtį varžovams ir tikrai suteiks didžiulę pagalbą priekyje esantiems D. Howardui ir P. Gasoliui bei ekipos vedliui K. Bryantui.

Kanadietis vasarą atmetė pelningą „Toronto Raptors“, kur žaidžia Jonas Valančiūnas ir Linas Kleiza, pasiūlymą ir nusprendė savo karjerą baigti ambicingu mėginimu iškovoti NBA čemionų žiedus.

Dwightas Howardas („Los Angeles Lakers“)

D. Howardas – dar vienas „Lakers“ bilietas į sėkmę NBA, į Los Andželą atvykęs po didžiulių net dvylika žaidėjų įtraukusių mainų. „Lakers“ triskart geriausio NBA besiginančio žaidėjo titulą laimėjusį D. Howardą ketina į aikštę mesti kartu su ispanu P. Gasoliu ir komandos lyderiu K. Bryantu. Raumeningas 26 metų 211 cm ūgio „centras“ praėjusiame sezone atkovodavo po 14 kamuolių ir pelnydavo po 20 taškų. Tuomet jis žaidė „Orlando Magic“ ekipoje. Dabar krepšininko A klasės žaidimo gali tekti palaukti, nes jis nėra visiškai atsigavęs po nugaros operacijos.

LeBronas Jamesas („Miami Heat“)

L. Jameso žingsnius seks viso pasaulio krepšinio aistruolių akys. Juk įdomu, kaip su didžiule šlove tvarkysis krepšininkas, kuris praėjusiame sezone iškovojo pirmąjį NBA čempionų žiedą, tapo čempionato ir finalo serijos naudingiausiu žaidėju, o Londono olimpiadoje pasidabino auksu.

27 metų 203 cm ūgio L. Jamesas praėjusiame sezone vidutiniškai pelnydavo 27,1 taško, atkovodavo 7,9 kamuolio ir atlikdavo 6,2 rezultatyvaus perdavimo. Įspūdingai atrodęs reguliariajame sezone, patekęs į atkrintamąsias varžybas L. Jamesas pagerino savo statistiką – jis pelnydavo po 30,3 taško ir atkovodavo po 9,7 kamuolio.

Trofėjais ir apdovanojimais nukrovęs savo lentynas L. Jamesas neketina sustoti. Krepšininkas ir toliau sunkiai dirba, tikisi padėti „Heat“ komandai apginti čempionų titulą ir savo vardą visiems laikams išraižyti tarp geriausiųjų.

Jeremy Linas („Houston Rockets“)

Nuo atsarginių suolo pakilęs ir pasauline žvaigžde tapęs J. Linas visą planetą užkrėtė „Linomanija“, tačiau tada jis dar vilkėjo „New York Knicks“ marškinėlius. J. Linas į Hiustoną atvyko po to, kai „Knicks“ nusprendė nesuvaržyti su „Rockets“, pasiūliusiais trejų metų trukmės ir 25 mln. JAV dolerių vertės kontraktą.

Praėjusiame sezone nuo atsarginių suolo pakilęs 24 metų 191 cm ūgio krepšininkas vidutiniškai rinkdavo po 14,6 taško ir atkovodavo po 6,5 kamuolio. Jis sužaidė 35 mačus, tačiau kelio trauma nutraukė J. Lino reidą ir netrukus „Linomanija“ išsikvėpė. Galbūt šiame sezone ir vėl pasaulį sukrės šio žaidėjo sukeltas beprotiškas šėlsmas?

Derrickas Rose'as („Chicago Bulls“)

Turėdami 2011 metų naudingiausią žaidėją D. Rose'ą „Bulls“ ketino L. Jamesui ir „Heat“ komandai kovoje dėl NBA čempionų žiedų mesti itin rimtą iššūkį. Tačiau likimas viską pasuko kita linkme. „Bulls“ viltys subyrėjo per pirmąsias Čikagos komandos atkrintamojo etapo rungtynes, kuomet rezultatyviausias jų žaidėjas krito ant žemės ir susiėmė už kelio. Ši trauma 24 metų žaidėjui reiškė sezono pabaigą, o „Bulls“ komandai – didžiules problemas. Čikagos krepšininkai be savo lyderio peržengti pirmojo atkrintamųjų varžybų etapo nesugebėjo ir į priekį praleido „Philadelphia 76ers“.

D. Rose'o ateitis yra viena didžiausių naujojo sezono intrigų, nes dar kol kas neaišku, ar šį krepšininką NBA gerbėjai išvys anksčiau nei „Visų žvaigždžių“ rungtynes, vyksiančias vasario 18-ąją.

Penkios komandos, kurias reikėtų stebėti.

„Los Angeles Lakers“

„Lakers“ komanda - viena iš realių pretendenčių kovoti dėl NBA čempionų vardo. Komandą papildžius šešis kart „Visų žvaigždžių“ komandos nariui ir triskart geriausiam besiginančiam žaidėjui 26 metų 211 cm ūgio Dwightui Howardui bei buvusiam dukart naudingiausiam lygos žaidėjui, magiškajam įžaidėjui 38-erių S. Nashui, „Lakers“ ambicijos tapo maksimalios ir būtent 2013-iais Los Andželas tikisi vėl vadintis NBA čempionų miestu, paskutinį kartą tokį vardą turėjusį ne taip ir seniai – 2010-iais.

„Brooklyn Nets“

Po 35 metų praleistų Naujajame Džersyje „Nets“ debiutuos Brukline. Komandos persikėlimas į naujuosius namus, pašventintus atlikėjo Jay-Z, paskatino kalbas apie padidėjusius lūkesčius. Didžiausias viltis „Nets“ gerbėjai deda į komandos naujoką Joe Johnsoną, šešiskart pasirodžiusį „Visų žvaigždių“ komandoje. 31-erių gynėjas teikia vilčių, kad „Nets“ vėl pasirodys atkrintamosiose varžybose, kur paskutinį kartą buvo 2007-iais.

„Chicago Bulls“

„Bulls“ praėjusio sezono reguliarųjį sezoną baigė geriausiu NBA pasirodymu. Čiakos komanda laimėjo 50 rungtynių ir suklupo tik 16 kartų. Ambicijų neslėpęs „Bulls“ klubas drąsiai žengė į atkrintamąsias varžybas, tačiau ten, jau pirmajame mače su „Philadelphia 76ers” traumą patyrė lyderis Derrickas Rose'as. Žaidėjo kelio trauma lėmė tai, kad „Bulls“ neperžengė „76ers“ barjero. Kol kas nėra tiksliai aišku, kada pasirodys D. Rose'as. Jeigu šis žaidėjas ekipoje pasirodys tinkamu išgelbėjimui laiku, tuomet „Bulls“ sirgaliai atsikvėps, tačiau jeigu 24 metų įžaidėjas dar ilgai gydysis traumą, šis sezonas Čikagos komandai gali būti itin sudėtingas.

„Oklahoma City Thunder“

Praėjusiame sezone vicečempionais likusi „Thunder“ ekipa itin sukrečiančių permainų nepatyrė. Naujojo sezono laukdami „Thunder“ sirgaliai tikisi, kad potencialūs taškų rinkėjai Kevinas Durantas ir Russelas Westrbookas užtikrins tai, kad jauna komanda neiškris iš kovos dėl aukščiausios vietos Vakarų konferencijoje.

„Miami Heat“

NBA čempionai ir daugybės sirgalių pykčio aukos „Heat“ krepšininkai, kartu su naudingiausiu žaidėju LeBronu Jamesu, nutildė kritikus, tačiau dabar žvilgsniai bus dar akylesni, nes Majamio komandai reikės įrodyti, kad tai nėra vienų metų projektas, o ilgalaikę perspektyvą turinti žvaigždių ekipa. Būsimiems „Heat“ varžovams dabar reikės rimtai paplušėti ir ties tritaškio linija, kur pasirodys naujieji pirkiniai – Ray'us Allenas, pirmaujantis visų laikų NBA snaiperių sąraše ir Rashardas Lewisas, taip pat galintis pridaryti daug problemų nuo tritaškio linijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.