EUROLYGA 2023

Naujojo NBA sezono intrigos: Ar L. Jamesas priartės prie M. Jordano?

Aštuonis mėnesius truksiančios batalijos, po kurių paaiškės, kas puikuosis čempionų žiedais, prasidės naktį iš antradienio į trečiadienį, kuomet nugalėtojų titulą ginantis LeBronas Jamesas su „Miami Heat“ stos prieš „Boston Celtics“.

L. Jamesas siekia iškovoti daugiau titulų nei M. Jordanas.<br>AP
L. Jamesas siekia iškovoti daugiau titulų nei M. Jordanas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

2012-10-30 09:07, atnaujinta 2018-03-15 19:17

Sudėkime naują komandą Brukline, Steve'ą Nashą, dėvintį purpurinės ir aukso spalvų marškinėlius bei naują „Linomanijos“ egzistavimo vietą ir gausime vieną įdomiausių stipriausios pasaulyje krepšinio lygos sezonų.

Aštuonis mėnesius truksiančios batalijos, po kurių paaiškės, kas puikuosis čempionų žiedais, prasidės naktį iš antradienio į trečiadienį, kuomet nugalėtojų titulą ginantis LeBronas Jamesas su „Miami Heat“ stos prieš „Boston Celtics“.

L. Jamesas atsikratė etiketės, kurią jam klijavo neapykantą jaučiantys sirgaliai ir rūstūs kritikai. „Geriausias žaidėjas, niekada nelaimėjęs titulo“, - skelbė ji, tačiau L. Jamesas praėjusiame sezone nekreipė dėmesio į tokias kalbas ir finale traiškė Kevino Duranto vedamą „Oklahoma City Thunder“ ekipą.

Dabar 27 metų krepšininkas ketina prie švytinčios kolekcijos pridėti dar vieną čempionų žiedą ir taip paskelbti apie savo ambicijas, pavyti legendinį Michaelą Jordaną, kurio sąskaitoje yra šeši žiedai.

„Šlovės muziejuje“ savo vardą turintis Jerry Westas tiki, kad L. Jamesui nereikėtų jaudintis dėl savo vietos NBA istorijoje. Pasak jo, dar prieš atvykdamas į lygą su M. Jordanu lygintas žaidėjas turėtų tiesiog žaisti krepšinį.

„Jis yra geriausias žaidėjas aikštėje. Visi tai žino. - kalbėjo J. Westas. - Jam nereikia nieko įrodinėti. Jam reikia ir toliau žaisti taip, kaip jis tai daro ir išlikti sveikam“.

Neabejojama, kad Rytų konferencijoje geriausia komanda bus „Heat“, tačiau Vakarų konferencijoje nuspėti, kas užims vietą viršūnėje – gerokai sunkiau. Prognozuoti galima tik tai, kad į finalą iškopti daugiausia galimybių turi trys ekipos: „Oklahoma City Thunder“, „Los Angeles Lakers“ ir „San Antonio Spurs“.

Supermenas gins Los Andželą

Po keturias komandas įtraukusių mainų tarp geriausių NBA krepšininkų patenkantis „centras“ Dwightas Howardas, dar žinomas Supermeno vardu, apleido „Orlando Magic“ ir nusileido Los Andžele, kur jo išskėstomis rankomis laukė „Lakers“ aistruoliai.

26-erių 211 cm ūgio D. Howardo prisijungimas prie lyderio Kobe Bryanto, ekipos naujoko, dukart naudingiausio NBA žaidėjo, S. Nasho ir 213 cm ūgio ispano Pau Gasolio reiškia, kad šou sugrįžta į „Staples Center“ areną.

Nors K. Bryantas yra 34-erių, o S. Nashas už jį vyresnis ketveriais metais, abu krepšininkai dar turi pakankamai parako, kad galėtų kovoti dėl čempionų titulo, nors „Lakers“ ir teko dėl D. Howardo paaukoti A. Bynumą.

Jauna „Thunder“ komanda, vedama K. Duranto ir Russelo Westbrooko ir vėl turėtų siekti pirmojo NBA čempionų titulo. Būtų kvaila nurašyti keturiskart čempionę „San Antonio Spurs“ komandą, kuri tebeturi Timą Duncaną, Manu Ginobilį, Tony Parkerį ir trenerį Greggą Popovičių.

„New Orleans Hornets“ ekipa gal ir nėra pretendentė į čempionų vardą, tačiau jie turi pirmąjį naujokų biržos šaukimą 208 cm ūgio Anthony Davisą, ne tik padėjusį Kentukio universitetui laimėti NCAA pirmenybes, bet ir išgarsėjusį savo prasiveržimais.

Jam dar tik 19-a, tačiau jis yra neįtikėtinai atletiška, metimų blokų mašina, turinti rankas, ilgumu prilygstančias pterodaktilio sparnams. J. Westas teigia, kad nereikėtų iškart tikėtis stebuklų, nes A. Davisui dar reikia pasiekti aukščiausią savo lygį.

„Žmonės jau aštuoniolikos gali eiti į karą. Jie gali būti drąsūs ir imtis žygdarbių. Davisas tikrai bus labai geras, tačiau negali naujoko teisti, spręsdamas tik iš jo pirmųjų metų. Apie naujoką kalbėti reikėtų po trečiojo sezono. Kada tokie jauni vaikinai neria į NBA, aš nemanau, kad jie suvokia, ką reiškia 82 rungtynių grumtynės“, - teigė „Golden State Warrriors“ klubo patarėjas.

„Dallas Mavericks“ 2011 metais triumfavo NBA, tačiau nors ir turi 11 kartų „Visų žvaigždžių“ rungtynėse pasirodžiusį vokietį Dirką Nowitzkį, to jiems pašėlusioje Vakarų konferencijoje, kad būtų geriausi, gali ir nepakakti.

„Vakarai yra užgrūsti. Ypač viršūnėje, todėl bus labai sunku prasimušti į dvejetuką ar trejetuką“, - teigė 34 D. Nowitzki, 2007 metais laimėjęs naudingiausio žaidėjo apdovanojimą.

Laisvasis agentas Jeremy Linas griebė pinigų maišą ir iš spindinčio Brodvėjaus bei „New York Knics“ pabėgo į Hjustoną, tačiau jauna „Rocekts“ komanda, kur žaidžia ir Donatas Motiejūnas, neturi tiek talento, kad galėtų galvoti apie tolimą kelią atkrentamosiose varžybose.

Bruklino valanda ir „Bulls“ klaustukas

O dabar – į Rytų konferenciją. Bruklinas ir vėl turi aukščiausios klasės komandą. Paskutinį kartą tai buvo 1957 metais, kuomet beisbolo komanda „Dodgers“ pasitraukė į Los Andželą. Buvę Naujojo Džersio „Nets“ pasirašė sutartį su puikiu gynėju Deronu Williamsu. Kontrakto trukmė – penkeri metai, o suma siekia 98,7 mln. JAV dolerių.

Bruklino „Nets“ taip pat turi naują milijardo dolerių vertės areną, tačiau tai nebus ta žibanti Rytų konferencijos komanda. Na, bent jau šiame sezone.

„Indiana Pacers“ ir „Philadelphia 76ers” bus solidžios atkrintamojo etapo komandos, tačiau jeigu kas ir išgąsdins „Heat“, tai greičiau bus „Boston Celtics“. Kevinas Garnettas, Paulas Pierce'as ir Rajonas Rondo vėl spindės, tačiau komandai trūks veterano snaiperio Ray Alleno, kuris dabar vilkės Majamio ekipos marškinėlius.

Praėjusiame sezone „Chicago Bulls“ Rytuose buvo nesustabdomi – jie pralaimėjo tik 16 rungtynių, o pergalę šventė net 50 kartų, tačiau be traumą patyrusio Derricko Rose'o, kurio ateitis nėra aiški, vargu, ar Čikaga galės mesti iššūkį Majamiui. D. Rose'as atsigaudinėja po kairiojo kelio traumos, tačiau niekas negali pasakyti, kurią dieną išvysime šį, prieš du sezonus naudingiausio žaidėjo titulą pelniusį krepšininką.

„D. Rose'as yra labai svarbus. Ypač kai kalbame apie rungtynes, kuriose skirtumas tarp varžovų – nedidelis. Tokių gebėjimų žaidėjai dažnai nepasirodo. Jo sveikata nulems daug ką. Jeigu jis pasveiks, „Bulls“ bus labai pavojinga komanda. Be jo, „Bulls“ - tiesiog gera komanda“, - kalbėjo J. Westas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.