EUROLYGA 2023

NBA finale laukiama L. Jameso ir K. Bryanto akistatos, lietuviams sezonas baigsis anksti

LeBronas Jamesas prieš Kobe Bryantą – NBA svajonių finalas iki šiol dar niekada nebuvo tapęs realybe. Galbūt tai atsitiks šį sezoną, kurio pirmosios rungtynės bus sužaistos šiąnakt, remdamasis naujienų agentūros AP informacija rašo „Lietuvos rytas“

NBA finale dauguma aistruolių tikisi išvysti ir L. Jamesą, ir K. Bryantą.<br>AP
NBA finale dauguma aistruolių tikisi išvysti ir L. Jamesą, ir K. Bryantą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 30, 2012, 3:41 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:02 PM

L. Jameso „Miami Heat” gina NBA čempiono titulą ir per vasarą įsigijo dar porą patyrusių veteranų.

Tačiau nė viena iš 30 komandų nesustiprėjo taip, kaip „Los Angeles Lakers”, kuri prie K. Bryanto pridėjo Dwightą Howardą ir Steve’ą Nashą.

„Heat” arba „Lakers” vis pasirodydavo NBA finale praėjusius šešerius metus.

Dabar, sulaukę pagalbininkų, kokių seniai neturėjo, L.Jamesas ir K.Bryantas gali susidurti finalinėje dvikovoje dėl NBA čempionų žiedų birželį.

„Jei išvysime Kobe ir LeBrono dvikovą, bus pagerinti visi rekordai, – sakė „Lakers” legenda ir ESPN analitikas Magicas Johnsonas. – Žiūrovų reitingų diagramoms nebus ribų.”

Karalių nukarūnuoti sunku

Žinoma, tam nėra jokių garantijų.

„Oklahoma City Thunder” vėl gali būti geriausia Vakarų konferencijoje. Arba „Boston Celtics” veteranai, kuriems mažai trūko, kad įveiktų „Heat” praėjusį pavasarį, šįsyk gali baigti darbą.

Tačiau visi žino, kaip bus sunku atimti karūną iš Karaliumi vadinamo L. Jameso.

„Jei jis laimėjo vieną titulą, visi supranta, kad toliau bus dar sunkiau. Tikiuosi, kad bus gerų komandų, ir mes esame viena jų, kuri gali jį nuversti, – sakė „Celtics” treneris Docas Riversas. – Gera žinia, kad Le Bronas yra aiškus taikinys. Tačiau jis pašėlusiai geras.

Jis geras vaikinas ir nuostabus žaidėjas. Bet dabar mums reikia jį įveikti.”

Atėjo alkanos žvaigždės

„Celtics” turės pirmąją progą jau šią naktį, kai Bostono ir Majamio klubų rungtynėmis prasidės NBA čempionatas.

„Lakers” taip pat žais šiąnakt kiek vėliau, ir šį kartą žiūrovų akys nebus nukreiptos tiktai į K. Bryantą.

„Lakers” įsigijo geriausią NBA vidurio puolėją D. Howardą ir netikėtai prisiviliojo vieną geriausių lygos įžaidėjų Steve’ą Nashą, kuris buvo labai arti, kad prisidėtų prie Jono Valančiūno ir Lino Kleizos „Toronto Raptors” klube.

Pastaruosius du sezonus neperžengę atkrintamųjų varžybų antrojo rato Los Andželo krepšininkai vėl medžioja titulą, kuris K. Bryantui būtų šeštasis.

„D. Howardo ir S. Nasho alkis tikrai gali mums pridėti energijos”, – neabejojo K. Bryantas.

D. Howardo išvykimas iš „Orlando Magic” buvo ilgas ir sudėtingas. L. Jamesas ir K. Bryantas buvo Londone ir rengėsi žaisti olimpiados pusfinalyje, kai NBA įvyko mainai. Naujiena apie D. Howardo persikėlimą į Los Andželą užtemdė net amerikiečių laimėtą olimpinį auksą.

Prognozės palankios „Heat”

L. Jamesui olimpinis medalis padėjo surinkti įstabiausią kolekciją.

Tik jis ir Michaelas Jordanas (1992 metais) yra laimėję NBA žiedus, olimpinį auksą, reguliariojo NBA čempionato ir finalų naudingiausio žaidėjo titulus per vieną sezoną.

L. Jamesas, dabar laikomas geriausiu NBA krepšininku, neketina sustoti.

„Toks yra sportas. Išsikeli tikslą, o tikslas yra laimėti, – sakė L. Jamesas. – Tu ruošiesi laimėti. Tai nepavyksta visą laiką.

Žinoma, ne. Bet tai turi būti mūsų mintyse. Turime galvoti, kaip laimėti kiekvieną dieną.”

Dwyane’as Wade’as ir Chrisas Boshas turėtų sugrįžti į aikštę visu pajėgumu, išsigydę traumas, kurios kamavo praėjusio sezono pabaigoje.

Majamio komandos didįjį trejetą dabar supa daugiausia tritaškių per NBA istoriją pataikęs Ray Allenas ir kitas puikus metikas Rashardas Lewisas.

Per NBA klubų vadovų apklausą net 70 proc. prognozavo, kad „Heat” vėl laimės NBA čempionatą.

Du trečdaliai mano, kad L. Jamesas papildys savo kolekciją dar vienu naudingiausio žaidėjo titulu.

Vakaruose – daugiau intrigos

Sunkiau į NBA finalą bus patekti „Lakers”, nes „Thunder” jauni žaidėjai tapo dar metais labiau patyrę. Tiesa, „Thunder” prieš kelias dienas prarado trečią pagal rezultatyvumą savo žaidėją Jamesą Hardeną, kad išlaikytų kitus savo lyderius – K. Durantą, Russellą Westbrooką ir Serge’ą Ibaką.

„Tai naujas sezonas, – priminė K. Durantas, tris kartus buvęs rezultatyviausiu lygos žaidėju. – Turime stengtis nuo pat pirmos dienos.”

„San Antonio Spurs” pastaruosius dvejus metus laimėjo daugiausia rungtynių Vakaruose per reguliarųjį sezoną ir tikisi laimėti dar vieną titulą per Timo Duncano erą.

„Los Angeles Clippers”, „Memphis Grizzlies” ir „Denver Nuggets” taip pat turi ambicijų Vakaruose.

Taip pat nepamirškime, kad „Indiana Pacers” pirmavo prieš „Heat” krepšininkus 2:1 pavasarį per atkrintamųjų kovų antrąjį etapą.

Laukia svajonių finalo

Kai D. Wade’ui ir Ch. Boshui žaisti trukdė traumos, L. Jamesas ištempė Majamio komandą.

Kai L. Jamesas apkabino nugalėtą K. Durantą po finalų serijos, buvo lengva įsivaizduoti šiuos žaidėjus darant tą patį ir kitais metais.

Bet „Lakers” vasaros grobis leido šiam klubui sukonstruoti sudėtį iš K. Bryanto, S. Nasho, D. Howardo ir Pau Gasolio. Regis, jų laukia kelias iš Holivudo į NBA Šlovės muziejų – galbūt prieš tai dar užsukant į saulėtąjį Majamį.

„Heat” yra komanda, kurią visiems bus labai sunku nugalėti, nes jie čempionai, – sakė TNT televizijos krepšinio analitiku dirbantis Shaquille’as O’Nealas, laimėjęs NBA čempionų titulus ir su „Lakers”, ir su „Heat”. – Pagarba Patui Riley („Heat” prezidentui. – Red.), kuris pridėjo gerus snaiperius prie savo didžiųjų vyrų.

„Lakers” popieriuje atrodo ypač talentinga.

Tai bus labai įdomūs metai, ir aš linkiu, kad abu klubai patektų į finalą.” (AP, LR)

Lietuviams nieko nesitikėti?

NBA ekspertai mano, kad klubai, kuriems atstovauja Lietuvos krepšininkai, šį sezoną baigs anksti, nepatekę į atkrintamąsias varžybas.

„Toronto Raptors” komandai, kurioje žaidžia Linas Kleiza ir Jonas Valančiūnas, si.com pranašauja 23-iąją vietą tarp 30 komandų, usatoday.com – 24-ąją. Praėjusį sezoną ketvirtuosius metus iš eilės į atkrintamąsias kovas nepatekę Toronto krepšininkai iškovojo 23 pergales ir patyrė 43 nesėkmes.

Per vasarą neatpažįstamai pasikeitusioje „Houston Rockets” ekipoje debiutuoja Donatas Motiejūnas. si.com reitinge „Rockets” tenka 26-oji vieta, usatoday.com – 28-oji. Praėjusį sezoną Hjustono klubas, kuriame skautų direktoriumi dirba Artūras Karnišovas, laimėjo 34 rungtynes, pralaimėjo 32.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.