EUROLYGA 2023

Rusų žurnalistai tarp kandidatų treniruoti Rusijos rinktinę įvardijo ir R. Kurtinaitį su K. Kemzūra

Rusijos rinktinės stratego postą palikus Davidui Blattui rusų žiniasklaida jau ėmė spėlioti, kas galėtų užimti vis geresnius rezultatus rodančios ekipos postą. Portalas sports.ru sudarė dešimties galimų kandidatų į rinktinės trenerio kėdę sąrašą, tarp kurių pakliuvo ir du lietuviai: Rimas Kurtinaitis ir Kęstutis Kemzūra.

Praėjusiame sezone Europos taurę su Maskvos srities „Chimki“ iškovojęs R. Kurtinaitis sulaukė daug rusų liaupsių.<br>M. Kulbis.
Praėjusiame sezone Europos taurę su Maskvos srities „Chimki“ iškovojęs R. Kurtinaitis sulaukė daug rusų liaupsių.<br>M. Kulbis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-11-02 09:38, atnaujinta 2018-03-15 17:52

Nors lietuviai ir buvo paminėti, šansų, kad būtent vienas iš jų užims postą daug nesuteikiama. Maskvos srities „Chimki“ treneriui R. Kurtinaičiui skiriami tik 5 proc., o buvusiam Lietuvos rinktinės treneriui Kęstučiui Kemzūrai – 3 proc.

“K. Kemzūra yra D. Blatto mokinys ir geras draugas. Dauguma jo žaidimo schemų yra paremtos tuo, ko jis išmoko iš D. Blatto. Jis rusiško krepšinio atsikando dirbdamas Krasnodaro „Lokomotiv“ komandoje. Greičiausiai atsitiktinumas nebuvo ir trečioji vieta su Lietuvos rinktine pasaulio čempionate Turkijoje, - rašoma portale.

Daugiau liaupsių sulaukė R. Kurtinaitis, kuriam rusų žurnalistai demonstruoja didelį prielankumą:

„Būtent patekę į Kurtinaičio rankas Vitalijus Fridzonas ir Sergejus Monia, dabar atstovaujantys rinktinei, tapo tikrais „Chimki“ lyderiais. Nežiūrint į visas dideles pergales, Rimas dar tik užsitarnauja rimto Europos trenerio vardą, tačiau jo sistema Rusijos krepšininkams yra tinkama.

Jau po pusmečio Rusijoje R. Kurtinaitis sukūrė pačią simpatingiausią komandą. Sunku surasti priežastį, kodėl Rusijos krepšinio federacija (RSE) negalėtų patikėti komandos treneriui, iškovojusiam ne vieną rimtą istorinę pergalę, mokančiam rusų kalbą ir puikiai žinančiam Rusijos krepšinį ir krepšininkus“.

“Nepaisant gerų rezultatų K. Kemzūra nedaugelį įtikino, kad yra geras treneris. Lietuvos rinktinė olimpiadoje žaidė be pagrindinio „centro“, pademonstravo dantis amerikiečiams ir buvo arti rusų. Tačiau nesėkmės priežastys išryškėjo greitai. Banguojantis žaidimas, nemokėjimas dirbti su lyderiu ir kitos smulkmenos privertė lietuvių nepratęsti sutarties“, - priežastis, kodėl K. Kemzūra nebūtų tinkamas Rusijos rinktinės treneris vardijo žurnalistai.

Sports.ru nurodė ir priežastis, kodėl treneriai negalėtų užimti posto. Neigiamų žmogiškųjų faktorių R. Kurtinaičiui priskirta nebuvo, tačiau šiam strategui, pasak žurnalistų, koją pakišti gali tautybė.

„Sutrukdyti galėtų tik formalumas: „Chimki“ klubas nenori, kad jų treneris darbą derintų ir su nacionaline komanda. Be to, koją pakišti gali ir lietuviškas pasas bei sėkmės Eurolygoje trūkumas“, - rašoma apie R. Kurtinaitis.

Sports.ru palankiausiai įvertino Krasnodaro „Lokomotiv“ strategą Jevgenijų Pašutiną, kurio šansai – 50 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.