EUROLYGA 2023

„Neptūno“ vadovas ultimatumo nekelia, tačiau kalba apie permainas ir per didelius atlyginimus

Klaipėdos „Neptūno“ komanda sezono pradžioje sulaukia itin daug dėmesio. Tiesa, ne iš gerosios pusės. Nedžiuginantys rezultatai sezono pradžioje paskatino kalbas apie galimas permainas tiek trenerių štabe, tiek komandos sudėtyje.

„Neptūnas“ patyrė skaudų pralaimėjimą prieš Kauno „Žalgirį“.<br>kkneptunas.lt
„Neptūnas“ patyrė skaudų pralaimėjimą prieš Kauno „Žalgirį“.<br>kkneptunas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Nov 7, 2012, 7:19 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:00 PM

Šį sezoną klaipėdiečiai jau sužaidė devynerias rungtynes Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ir VTB jungtinės lygos turnyruose. Per šį laiką „Neptūnas“ į savo sąskaitą įsirašė tik dvi pergales.

Spalio pabaigoje pasirodė gandai, esą triuškinantis pralaimėjimas „Prienų“ komandai perpildė komandos vadovų kantrybės taurę ir šie jau ieško pamainos komandos strategui Kaziui Maksvyčiui.

Šias kalbas portalui lrytas.lt tuomet paneigė klubo direktorius Osvaldas Kurauskas.

„Tai tik gandai. Treneris dirba su komanda, svarstymų apie jo atleidimą nebuvo. Taip pat nebuvo ir jokių jam keliamų ultimatumų. Net neįsivaizduojame, iš kur tokie gandai atsirado“, - sakė klubo direktorius.

Sekmadienį triuškinantį pralaimėjimą Kauno „Žalgirio“ krepšininkams patyrę klaipėdiečiai ir vėl neišvengė kritikos strėlių. Šį kartą daugiausia jų kliuvo aukštaūgiui Martynui Andriuškevičiui.

26 metų 218 cm ūgio krepšininkas šiose rungtynėse aikštėje praleido beveik 18 minučių, per kurias pelnė 1 tašką, atkovojo 4 kamuolius.

Šį sezoną puolėjas LKL čempionate renka po 2 taškus ir atkovoja po 2 kamuolius. VTB jungtinės lygos turnyre M. Andriuškevičius pelno po 3,2 taško ir atkovoja 3,6 kamuolio.

Žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, esą klubo valdybos pirmininkas Eugenijus Gentvilas krepšininkui iškėlė ultimatumą: iki trečiadienį vyksiančių LKL rungtynių su Kauno „LSU-Baltų“ komanda jis turi pagerinti savo žaidimą, antraip jam teks palikti uostamiesčio komandą.

Lrytas.lt pakalbintas E. Gentvilas gandus apie M. Andriuškevičiui keltą ultimatumą vadino nesusipratimu.

„Pirmadienį parašiau internete žinutę, kad duodamas interviu jokio ultimatumo M. Andriuškevičiui nekėliau. Trečiadienį susitiksiu su klubo vadovais, treneriu – kalbėsime. Manęs netenkina M. Andriuškevičiaus žaidimas, kaip ir visos komandos, bet jokio ultimatumo aš nekėliau. Iš kur tokia informacija, nežinau. Visa komanda turi gerinti žaidimą.

Sekmadienį buvau laidotuvėse ir nemačiau rungtynių tarp „Neptūno“ ir „Žalgirio“, bet žinau, kad „Neptūnas“ žaidė tragiškai.

Nesu krepšinio specialistas ir kontrakto su žaidėjais nesudarinėju. Sudariau kontraktą su klubo direktoriumi, kuris pasirašo sutartį su treneriu ir žaidėjais. Aš esu valdybos pirmininkas, mano reikalas – ieškoti pinigų, o ne spręsti apie žaidėjus. Išmanau apie krepšinį tik tiek, kiek vidutinis lietuvis, todėl nesikišu į komandos derinius, žaidimo laiką ir pan. Tegu V. Romanovas (Kauno „Žalgirio“ klubo savininkas, - red.) sau tai leidžia, aš neleidžiu“, - sakė E. Gentvilas.

Vis dėlto „Neptūno“ valdybos pirmininkas neslėpė, kad jei komandos rezultatai ir žaidimas nesikeis, permainos bus neišvengiamos. O tada klibės ne tik trenerio K. Maksvyčio, bet ir klubo direktoriaus O. Kurausko kėdė.

„Kliba visos kėdės. Klubo direktoriui esu pasakęs, kad jis turi daryti išvadas: koks parinktas treneris ir kokie žaidėjai. Ir ar jie ne per daug gauna. Beveik visi žaidėjai gauna daugiau nei aš, stambios įmonės direktorius. Ir sėdi, nesugeba kamuolio perduoti.

Turi prasidėti normalus žaidimas. Galima pralaimėti „Žalgiriui“, galima dar kažkam, bet turi būti žaidimas. Aukštaūgiai turi gauti kamuolius, čia tam tikra reabilitacija ir tam pačiam M. Andriuškevičiui. Jis prastai žaidžia, aš tai pripažįstu, bet jis gauna labai mažai kamuolių, arba gauna ne toje vietoje. O gal pats nemoka pasirinkti vietos“, - svarstė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktoriaus pareigas užimantis E. Gentvilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.