EUROLYGA 2023

D. Maskoliūnas apie mačą su Stambulo „Besiktas“: „Varžovai bus pikti, greiti ir įsiutę“

„Žinome savo varžovus. Matėme jų rungtynes tiek pralaimint, tiek laimint. Ruošiamės taip, kad neleistume varžovams žaisti individualiai. „Besiktas“ daugiau žaidžia individualų krepšinį. Jie bus pikti, greiti ir įsiutę. Mūsų laukia sunkus darbas, tačiau esame pasirengę ir sieksime pergalės“, - trečiadienį apie būsimus Eurolygos varžovus iš Turkijos kalbėjo strategas Darius Maskoliūnas, kuris patikino, kad traumą anksčiau patyręs Renaldas Seibutis galės žaisti visu šimtu procentų.

D. Maskoliūnas teigė, kad jo auklėtiniai ketvirtadienio vakarą mėgins sustabdyti individualiai pajėgius varžovų žaidėjus.<br>D. Umbrasas.
D. Maskoliūnas teigė, kad jo auklėtiniai ketvirtadienio vakarą mėgins sustabdyti individualiai pajėgius varžovų žaidėjus.<br>D. Umbrasas.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Nov 7, 2012, 4:13 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:45 PM

Ketvirtadienį „Lietuvos ryto“ krepšininkai, turintys vieną pergalę ir tris pralaimėjimus, savo sirgalių akivaizdoje stos prieš Stambulo „Besiktas“ komandą, kurios sąskaitoje D grupėje – dvi pergalės ir tiek pat pralaimėjimų.

„Tai bus labai sunkus mačas. Mums tai itin svarbios rungtynės, nes jeigu laimėsime, tai turėsime didelius šansus patekti į „Top 16”. Turime sunkiai dirbti, labiau pasistengti kovojant dėl kamuolių. Mes turime gerų metikų, todėl turime jiems suteikti progų mesti laisviems“, - kalbėjo 26 metų 205 cm ūgio puolėjas Dejanas Ivanovas.

- Po paskutinio pralaimėjimo Eurolygoje 78:84 Bambergo „Brose Baskets“ komandai buvote įpykęs. Kokios nuotaikos dabar?, - žurnalistai paklausė D. Maskoliūno.

- Tas pyktis – natūralus. Juk ir žaidėjai nebuvo patenkinti po pralaimėto mačo. Jeigu pradėsime džiaugtis pralaimėjimais, tai kažkas bus negerai ekipoje.

Žinome savo varžovus. Matėme jų rungtynes tiek pralaimint, tiek laimint. Ruošiamės taip, kad neleistume varžovams žaisti individualiai. „Besiktas“ daugiau žaidžia individualų krepšinį. Jie turi kokius penkis žaidėjus, kurie yra labai stiprūs individualiai. Jeigu vienam iš jų būna gera diena, jis traukia visą ekipą į priekį.

Mes stengsimės gintis taip, kad nė vienas iš varžovų neišsiskirtų ir netaptų tuo „juoduoju arkliuku“. Žinome, kad „Besiktas“ komandoje visas startinis penketas, išskyrus „centrą“, taikliai meta tritaškius. Galbūt jų ekipoje trūksta disciplinos, tačiau laukia rimtas mačas.

Jie čia atvyksta pralaimėję principinį mačą Turkijos lygoje „Ulker“ ekipai. Jie bus pikti, greiti ir įsiutę. Mūsų laukia sunkus darbas, tačiau esame pasirengę ir sieksime pergalės.

- Ar R. Seibutis yra pasiruošęs žaisti?

- Renaldas pasiruošęs. Ranką dar šiek tiek skauda, tačiau jis jį pamiršo ir žais visu šimtu procentų. Nemanau, kad tai (skausmas) turės įtakos jo pasirodymui.

- „Lietuvos rytas“ atpigino bilietus. Ar tikitės daugiau aistruolių?

- Aš visada tikiuosi, kad arena bus pilna sirgalių. Visi dirbame, kad jie gausiau rinktųsi. Stengsimės ir savo žaidimu pritraukti žiūrovus.

- Pirmadienį „Lietuvos rytas“ 102:80 nugalėjo Kėdainių „Nevėžio“ komandą. Pirmą kartą išvydome taip ilgai žaidusį Deividą Dulkį, kuris pasirodė gerai. (Per 31 minutę surinko 19 taškų, atkovojo 4 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Iki to laiko D. Dulkys daug nežaidė. Kokia to priežastis?

- Asmeninių problemų su Deividu nėra. Reikia jam duoti laiko priprasti prie aukščiausio lygio Europos krepšinio. Jam nėra lengva prisitaikyti. Eurolygos rungtynėse Deividas gauna žaisti nedaug, tačiau kol kas jis per tą laiką nepasirodo taip, kaip iš jo tikimasi. Žinoma, po kiekvieno mačo tikimės vis daugiau. Deividas pradeda suprasti, ko reikalaujame. Žingsnis po žingsnio ir jis taps mums labai naudingu krepšininku.

- Mes pretenzijų Deividui tikrai neturime. Jis turi ambicijų ir stengiasi.

- A. Jomantas žaidžia nusisukęs į varžovų krepšį ir beveik nemeta. Ar jūs jam neleidžiate mesti, ar jis pats priimta tokius sprendimus?

- Jomantas yra gynybinio plano žaidėjas. Mes visuomet jam skiriame ginti varžovų komandų lyderius. Dabar jis šiek tiek išsibalansavęs. Puolime jis savęs neranda, tačiau tegul iš pradžių atlieka gerai darbą gynyboje, o tada įgaus pasitikėjimo ir priekyje.

- „Lietuvos ryto“ komanda yra mažiausiai taškų Eurolygoje pelnanti komanda. Ko trūksta priekyje, kad kraitis padidėtų?

- Trūksta indėlio iš po krepšio. Jeigu pridėtume truputėlį daugiau taškų iš vidaus, tai iškart leistų gerai atakuoti mūsų snaiperiams ir tada mūsų rezultatyvumas padidėtų.

- Ar „Lietuvos ryto“ aukštaūgiai atitinka Eurolygos lygį?

- Taip.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.