EUROLYGA 2023

„Los Angeles Lakers“ startas - prasčiausias per 34 metus

„Los Angeles Lakers“ gerbėjai skaičiuoja antirekordus. Nors šią vasarą Los Andželo komanda įsigijo superžvaigždę-supermeną Dwightą Howardą, prisiviliojo veteraną Steve'ą Nashą, išsaugojo ekipos branduolį, ilgai lauktas spindesys Kalifornijos krepšinio pažibos neaplankė. Bent kol kas.

K. Bryantas šio sezono pradžioje šypsosi retai.<br>AP
K. Bryantas šio sezono pradžioje šypsosi retai.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 8, 2012, 6:17 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:01 PM

Kai „Lakers“ klubas pralaimėjo visas septynias ikisezonines rungtynes, niekas panikos nekėlė. Dabar sirgaliai dūsauja vis giliau. NBA startas - penkios rungtynės, vos viena pergalė. Tokia statistika jau guldoma į juodžiausius klubo istorijos puslapius.

Katastrofišką „Lakers“ startą puikiai iliustruoja D. Howardo debiutas Los Andžele - mače su „Dallas Mavericks“ pirmasis aukštaūgio bandymas pelnyti taškus baigėsi tragikomiškai. Jis, būdamas visiškai laisvas, nesugebėjo dviem rankomis įdėti kamuolį į krepšį.

Krito ir S. Nashas - po dviejų mačų, per kuriuos jis pelnė 9 taškus ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus, patyrė traumą ir iškrito iš rikiuotės.

Baisias kančias kiek numalšino pirmoji pergalė prieš „Detroit Pistons“ (108:79). Bet ar ji gali guosti? Pergalė iškovota prieš absoliutų lygos autsaiderį, neturintį nė vienos pergalės ir patyrusį jau 5 pralaimėjimus.

Vos tris kartus per klubo istoriją „Lakers“ reguliarųjį sezoną pradėjo trimis pralaimėjimais iš eilės.

Pirmąjį kartą taip nutiko 1960/61 metų sezone, antrą - 1978/79 metų sezone. Tiesa, abu kartus klubas išvengė katastrofos ir pateko į atkrintamąsias varžybas.

Prasčiausias visų laikų „Lakers“ startas užfiksuotas beveik prieš pusę amžiaus - 1957/58 metų sezone, kai komandos namai buvo Mineapolis. Tąkart komanda pralaimėjo 7 pirmuosius mačus, taip ir neišsikapanojo iš duobės, per 72 rungtynes iškovojusi vos 19 pergalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.