EUROLYGA 2023

D. Motiejūno žodžiai užgavo K. Kemzūrą

Donatas Motiejūnas išliejo savo nuoskaudas dėl nesėkmingų bandymų prasimušti į Lietuvos rinktinę, o jaunojo šalies krepšinio talento žodžiai ir nustebino, ir papiktino buvusį nacionalinės komandos trenerį Kęstutį Kemzūrą.

K. Kemzūra apie D. Motiejūno išsakytus žodžius: „Tegul tai būna Donato sąžinės reikalas."<br>G. Šiupario ir M. Kulbio nuotr.
K. Kemzūra apie D. Motiejūno išsakytus žodžius: „Tegul tai būna Donato sąžinės reikalas."<br>G. Šiupario ir M. Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Nov 8, 2012, 8:14 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:01 PM

Jaučiasi neįvertintas

Ar „Houston Rockets“ atstovaujančio D. Motiejūno ir tris vasaras rinktinei vadovavusio K. Kemzūros, šį sezoną treniruojančio Gdynės „Prokom“, santykius temdė juoda katė?

Ar 22 metų 213 cm ūgio žaidėjas įsižeidė, kad liko neįvertintas dar 2011-ųjų vasarą, kai prieš Europos čempionatą, vykusį Lietuvoje, K. Kemzūra atsisakė jo paslaugų? Juk jaunasis talentas praėjusią vasarą apskritai neatvyko į rinktinės stovyklą.

Oficialiai jis teigė, kad žaisti Lietuvos rinktinėje trukdo kontrakto su „Houston Rockets“ reikalai, tačiau užkulisiuose buvo kalbama, kad krepšininkas norėjo išankstinių garantijų gauti vietą dvyliktuke, bet teigiamo atsakymo nesulaukė.

O galbūt jis prakalbo apie rinktinę kamavusius nesutarimų ir intrigų pūlinius, kurie sutrukdė Lietuvos komandai sėkmingai pasirodyti 2011 metų Europos čempionate ir Londono olimpiadoje?

„Ekipoje vyko keisti dalykai, ir aš nenoriu būti to dalimi. Nenoriu dalyvauti toje politikoje. Nenoriu ten vykti kiekvieną kartą, atiduoti visų jėgų, žinodamas, kad kažkas to nevertina. Tuomet nematau tikslo vykti ir žaisti“, - atvirai JAV žiniasklaidai išdėstė D. Motiejūnas.

„Nebuvo jokio politikos“, - tvirtai atkirto K. Kemzūra.

Žodžiai papiktino

Po Londono olimpinių žaidynių su rinktine atsisveikinęs strategas nenoriai kalbėjo apie D. Motiejūno išsakytą kritiką. Tačiau jo žodžiuose buvo juntama nuoskauda.

„Nenoriu nieko komentuoti, aiškinimasis per spaudą naudos neduos. Tegul tai būna Donato sąžinės reikalas. Bet jo žodžiai mane papiktino. Galima pagalvoti, kad kiti vyrai rinktinės stovyklose sunkiai nedirbo.

Galiu pasakyti tik viena - tai, kad jis nepateko į rinktinę, buvo mano ir tik mano sprendimas. Čia nebuvo jokios politikos. O ar teisingas tas sprendimas buvo, tegu vertina krepšinio specialistai“, - portalui lrytas.lt teigė K. Kemzūra.

Su nacionaline komanda 2010 metais pasaulio čempionate Turkijoje bronzos medalį laimėjęs strategas pykčio D. Motiejūnui nelaiko ir krepšininko nesmerkia.

„Linkiu Donatui, kad jis pasiektų tai, ko siekia, ir Lietuvos rinktinei atneštų kuo daugiau naudos bei pergalių. Jeigu jis joje žais“, - sakė K. Kemzūra.

M. Balčiūnas: „Neverta į tai gilintis“

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas nebuvo itin kalbus ir ragino kuo greičiau pamiršti šią istoriją.

„Nelabai turiu ir ką pasakyti. Čia yra jo nuomonė, o mes gerbiame kiekvieną nuomonę. Neverta į tai gilintis“, - lrytas.lt sakė M. Balčiūnas.

Vienas LKF vadovų patikino, kad jokių konfliktų tarp K. Kemzūros ir D. Motiejūno nebuvo, ir neabejojo, kad praeities nuoskaudos nesutrukdys D. Motiejūnui ateityje praverti Lietuvos rinktinės durų.

„Manau, kad Donatas turi labai daug galimybių patekti į rinktinę. Juk jis pats sakė, kad į rinktinę atėjo naujas treneris, prasidėjo nauja istorija. Manau, viskas bus gerai“, - sakė M. Balčiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.