EUROLYGA 2023

Eurolyga: Vilniaus „Lietuvos rytas“ - Stambulo „Besiktas“ 67:73 (komentarai)

Vilniaus „Lietuvos rytas“ pralaimėjimu apsuko pirmąjį Eurolygos ratą. Vilniečiai „Siemens“ arenoje D grupėse rungtynėse 67:73 (20:17, 13:16, 15:16, 19:24) nusileido Turkijos čempionams Stambulo „Besiktas“ krepšininkams ir po penkerių rungtynių patyrė jau ketvirtąją nesėkmę, kuri nustūmė į turnyro lentelės apačią - priešpaskutinę penktąją vietą.

Rungtynių akimirkos.<br>M. Kulbis.
Rungtynių akimirkos.<br>M. Kulbis.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Nov 9, 2012, 2:32 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:40 PM

Pulsas. Vilniaus krepšininkai iš širdies kibo varžovams į atlapus - taiklios A. Jomanto ir P. Samardžiskio atakos išvedė „Lietuvos rytą" į priekį, o agresyvi gynyba neleido „Besiktas" ekipai pelnyti taškų beveik keturias minutes. Kėlinio viduryje D. Maskoliūno vyrai spurtavo 10:2 ir atitrūko 16:9. Pakilimą lydėjo nuosmukis - jau antrojo kėlinio viduryje Turkijos čempionai kontroliavo situaciją (25:20). Blykstelėję N. Nedovočius ir R. Seibutis padėjo sostinės ekipai atsitiesti ir įpusėjus rungtynėms išlaikyti komandos pulsą (33:33).

O pulsas daužėsi pašėlusiu ritmu - svečiai trečiojo kėlinio pradžioje šovė spurtą 7:0, bet vilniečiai gelbėjosi tritaškiais - S. Babrausko, R. Seibučio ir N. Nedovičiaus metimai neleido pabėgti turkų komandai (48:49). O ši turėjo C. Jerrellsą - kairiarankis vieną po kito siuntė tritaškius į vilniečių krepšį ir „Besiktas" ketvirtajame kėlinyje padėjo įgyti 9 taškų pranašumą (57:48). Turkų ekipa išsaugojo pranašumą ir turnyre šventė trečiąją pergalę.

Duobkasys. C. Jerrellsas buvo pirmasis „Besiktas" žaidėjas, taikliai atakavęs „Siemens" krepšį. Ir pajutęs kraujo skonį nesustojo. Kai labiausiai Turkijos komandai reikėjo, smaigstė tritaškius, vikriai nardė baudos aikštelėje, tarytum galingas aukštaūgis kovojo dėl atšokusių kamuolių. Stambulo ekipos lyderis pelnė 25 taškus (4/9 dvit., 5/9 trit., 2/2 baudų), atkovojo 7 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 25 naudingumo balus.

Trūkumas. „Mums trūksta taškų iš po krepšio“, - prieš mačą ištarė D. Maskoliūnas. Bet jo žodžiai nebuvo išgirsti. Šį kartą penki „Lietuvos ryto” priekinės linijos žaidėjai – P. Samardžiskis, D. Ivanovas, M. Katelynas, L. Radoševičius ir V. Dilys (pastarasis nežaidė) – vėl surinko tik trečdalį komandos taškų (23).

Išgijo. R. Seibutis, prieš savaitę pralaimėtame mače su Bambergo „Brose“ pelnęs 24 taškus ir susižeidęs ranką, galės rungtyniauti. Iš pradžių buvo baimintasi, kad ekipos lyderiui lūžo delnikaulis ir jis rungtyniauti negalės apie tris savaites, tačiau paaiškėjo, kad sužeistas pirštas. Po traumos pagijęs vilniečių lyderis šiame mače pelnė 9 taškus, atkovojo 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė du kamuolius ir du kartus suklydo.

Seksas. R. Seibutis žaidina savo gerbėjų fantaziją. Nuolat palaikymo akcijų sulaukiantis "Lietuvos ryto" lyderis šyptelėjo "Siemens" arenos balkone išvydęs plakatą su užrašu "Seksas yra gerai, bet Seibutis - geriau".

Komentarai:

"Lietuvos ryto" treneris D. Maskoliūnas:

„Vyrai kovėsi, stengėsi, negaliu sakyti, kad trūko užsidegimo ar noro laimėti. Kai kur pritrūko sėkmės, kai kur – drausmės. Sėkmė visada lydi stipresnius. Jie 4 tritaškius įmetė aidint 24 sekundžių sirenai. Negaliu sakyti, kad dėl prastos gynybos, nesusipratimo ar atsitiktinumo. Kai mums reikėjo užpulti, kartais priėmėme neteisingus sprendimus, gal sėkmė ne visada lydėjo. Vis dėlto, galvoju, kad einame teisinga linkme, vyrai gerai dirba, stengiasi. Mums dar daug trūksta, bet stengiamės ir kovojome.“

„Besiktas" treneris E. Kunteras:„Manau, kad vilniečiams dar viskas yra įmanoma. „Lietuvos rytas“ - kovinga komanda. Ji taškas į tašką kovėsi su CSKA ir „Barcelona“, nugalėjo „Partizan“ ir buvo netoli pergalės Bamberge. Manau, kad jie visas galimybes patekti į „Top 16“.

Žaidėjų statistika:

Vilniaus "Lietuvos rytas": S. Babrauskas - 14, N. Nedovičius - 11, R. Seibutis - 9, M. Katelynas (5 atk. kam.) - 8, P. Samardžiskis (5 atk. kam.) ir D. Ivanovas (9 atk. kam.) - po 7, D. Dulkys - 5, J. Blūmas - 3, A. Jomantas (6 atk. kam.) - 2, L. Radoševičius - 1.

Stambulo "Besiktas": C. Jerrellsas - 25, D. Markota (6 atk. kam.) - 13, V. Dasičius - 10, S. Cetinas - 8, R. Falkeris - 6, M. Guleras - 4, T. Acikas - 3, G. Vidmaras ir B. Hersekas - po 2.

Komandų statitsika:

Dvitaškiai: 16/43 (37 proc.) - 17/36 (47 proc.)

Tritaškiai: 7/24 (29 proc.) - 8/17 (47 proc.)

Baudų metimai: 14/19 (73 proc.) - 15/26 (57 proc.)

Atk. kamuoliai: 40 - 39

Rez. perdavimai: 12 - 11

Per. kamuoliai: 5 - 5

Klaidos: 10 - 14

Blokuoti metimai: 2-4

Varžovas. Kitą savaitę (11-08) Vilniaus klubas namie priims Maskvos CSKA. E. Messinos treniruojamas klubas Eurolygos starte vilniečius įveikė po atkaklios kovos 75:73.

***

Vilniečiams pradžia energinga - taikliai atakavo M. Katelynas ir A. Jomantas (4:0). Kitoje aikštės pusėje atkaklus buvo P. Christopheris, tačiau dvi jo atakos nebuvo sėkmingos.

Svečiai beveik keturias minutes nesugebėjo pelnyti taškų - nepadėjo net keturi bandymai nuo baudų metimo linijos. Pirmasis prabilo C. Jerrellsas, kirtęs tritaškį (3:4).

Vilniečių entuziazmas neblėso, bet taiklumo nebuvo - prametė M. Katelynas, J. Blūmas, A. Jomantas. „Besiktas" įsidrąsino - C. Jarrellso ir buvusio žalgiriečio D. Markotos taškai persvėrė svarstykles 7:6.

Vilniaus krepšininkai davė grąžos - po penkis taškus iš eilės pelnė D. Ivanovas ir N. Nedovičius - jų dėka šeimininkai šovė į priekį 16:9. Baudos aikštelėje pasitempę svečiai sumažino skirtumą 17:20.

D. Maskoliūno veidas apniuko po T. Aciko taiklaus tritaškio - antrojo kėlinio pradžioje viskas prasidėjo iš naujo (20:20). Vilniečių ritmas sulėtėjo - pabiro klaidos. Kamuolį prarado S. Babrauskas,  L. Radoševičius ir D. Ivanovas.

Šeimininkai keturias minutes nesugebėjo pelnyti taškų, o jų varžovai tolo - po S. Cetino taškų „Besiktas" priekyje 25:20. "Lietuvos rytą" timptelėjo P. Samardžiskis, pelnęs 5 taškus iš eilės. Kėlinio pabaigoje šeimininkai įjungė aukštesnę pavarą - sumaniai žaidimui vadovavęs N. Nedovičiaus atakavo pats, kūrė atakas kitiems ir vilniečiai vėl priekyje (33:29).

Dviem žaibiškomis atakomis „Besiktas" žaidėjai išlygino rezultatą - 33:33.

Trečiojo kėlinio pradžioje - šaltas dušas Vilniaus „Lietuvos rytui". Svečiai iš Turkijos akimirksniu pelnė 7 taškus be atsako ir atitrūko 40:33.

Tris "sausas" minutes Vilniaus komandai tritaškiu užliejo J. Blūmas, prabilo ilgai tylėjęs S. Babrauskas, po kurio taiklaus dvitaškio svečių skirtumas aptirpo iki trijų taškų (38:41).

Vilniečiai pajuto antrąjį kvėpavimą - tritaškius pataikė R. Seibutis ir S. Babrauskas (44:46). Kaistančią „Siemens" atmosferą atvėsinti bandė iš toli pataikęs C. Jerrellsas, bet po keliolikos sekundžių tuo pačiu atsakė N. Nedovičius (47:49).

Ketvirtojo kėlinio pradžioje - dar vienas siautėjusio C. Jerrellso kirtis. Kairiarankis amerikietis pataikė jau ketvirtąjį tritaškį, netrukus penkis taškus iš eilės pridėjo D. Markota. „Besiktas" pozicijos tvirtėjo - 57:48. Vilniaus komandą į pergalę bandė kabinti D. Dulkys, pelnęs 5 taškus, bet toliašaudė varžovų artilerija daužė juodai raudonų viltis - pataikė C. Jarrellsas ir S. Acikas (63:54).

S. Babrausko tritaškis bandė gaivinti viltį (59:63), bet stipriausias Turkijos klubas tvirtai laikė pranašumą, kuris atnešė svarbią pergalę 73:67.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.