EUROLYGA 2023

Kroatas L. Radoševičius lenda iš P. Samardžiskio šešėlio

Prieš Eurolygos rungtynes Barselonoje Vilniaus „Lietuvos ryto” treneriams ieškant būdų, kaip surinkti daugiau taškų iš po krepšio, Leonas Radoševičius yra pasirengęs pasiūlyti savo paslaugas.

Darbu per treniruotes Vilniaus „Lietuvos ryto” komandos vidurio puolėjas iš Kroatijos L. Radoševičius užsidirba vis daugiau žaidimo minučių.<br>M. Kulbis.
Darbu per treniruotes Vilniaus „Lietuvos ryto” komandos vidurio puolėjas iš Kroatijos L. Radoševičius užsidirba vis daugiau žaidimo minučių.<br>M. Kulbis.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas”)

2012-11-22 18:34, atnaujinta 2018-03-15 05:10

Kai kuriems „Lietuvos ryto” priekinės linijos aukščiausiems vyrams kovojant su „žiemos miegu”, kaip sako treneris Darius Maskoliūnas, L. Radoševičius pabudo pirmasis.

22 metų 208 cm ūgio vidurio puolėjo žaidimas pastarosiose keleriose rungtynėse yra permainingo Vilniaus komandos sezono pragiedrulys.

Nebus nieko nuostabaus, jei kroatas nenulems šio vakaro rungtynių Barselonoje sėkmės, nes vilniečiai kovos su klubu, kuris vienintelis Eurolygoje žengia be nesėkmių ir jau turi bilietą į „Top 16” etapą.

Tačiau L. Radoševičius bus labai svarbus Vilniaus ekipai kitose rungtynėse, nes kol kas 1 pergalę ir 5 pralaimėjimus turintis „Lietuvos rytas” bandys kabintis į antrojo etapo traukinį.

Keičia stringantį „centrą”

Tobulame Vilniaus ekipos žaidime L.Radoševičiaus užduotis turėtų būti leisti atsikvėpti pagrindiniam vidurio puolėjui Predragui Samardžiskiui, kuris yra ir 6 cm aukštesnis, ir labiau patyręs nei jaunas kroatas.

Tačiau stringant makedono žaidimui „Lietuvos ryto” treneriai priversti vis dažniau kelti nuo suolo L. Radoševičių. Šis atsilygina pelnytais taškais.

Po 7,8 taško Eurolygoje renkantis kroatas praėjusią savaitę per pralaimėtas rungtynes (62:71) su Maskvos CSKA pelnė 17 taškų.

Pirmadienį per laimėtą (78:71) Jungtinės lygos dvikovą su Zgoželeco „Turow” jis pelnė 14 taškų ir atkovojo 8 kamuolius.

„Nemanau, kad žaidžiau labai gerai. Tačiau, be abejo, ilgiau būdamas aikštėje įgavau daugiau pasitikėjimo savo jėgomis”, – sakė L. Radoševičius.

„Lietuvos ryto” komandos treneris D. Maskoliūnas nedvejodamas leido daugiau pasireikšti L. Radoševičiui, nes P.Samardžiskis per dvejas pastarąsias rungtynes pelnė vos 1 tašką.

„Jis nusipelnė tų žaidimo minučių ir per rungtynes žaidžia vis geriau, – sakė D.Maskoliūnas. – Be to, yra kitas akivaizdus faktas: suprastėjo P.Samardžiskio žaidimas tiek puolant, tiek ginantis, nors mes bandome kalbėtis ir ieškoti priežasčių. Todėl makedono žaidimo minutės automatiškai tenka L. Radoševičiui.”

Vaikystėje žaidė futbolą

L. Radoševičius vėlai atėjo į krepšinį, nes augdamas Zagrebe iš pradžių dažniau spardė kamuolį nei jį mėtė.

Tarp bendraamžių būdamas aukščiausias jis 5 metus lankė futbolo treniruotes ir bandė save visose pozicijose – nuo gynėjo iki puolėjo.

Galiausiai kaimynui pakvietus į krepšinio treniruotes L.Radoševičius pateko į legendinio Kroatijos klubo Zagrebo „Cibona” sistemą.

Būtent šiame klube jis atsiskleidė per 2010–2011 m. sezoną. Kai „Cibona” balansavo ant bankroto ribos, 20-metis L.Radoševičius tempė paskui save komandą, Eurolygoje rinkdamas po 12,9 taško.

Jauną kroatą pastebėjo Milano „Emporio Armani”, bet pasirašęs ilgalaikę sutartį su Italijos klubu jis negavo daug progų žaisti ir praėjusią vasarą buvo paskolintas „Lietuvos rytui”.

„Esu laimingas, kad atvykau į Vilnių, – tvirtino L.Radoševičius. – Svarbiausia priežastis, kodėl esu čia, – gauti daugiau žaidimo laiko ir įgyti pasitikėjimo, nes Milane to trūko.

Vis dar turiu galiojantį kontraktą su Italijos klubu ir ateinančią vasarą žiūrėsime, kaip bus toliau. Matysime, ką apie mane galvoja Milano klubas.”

Svajonėse – ir NBA

Praėjusią vasarą L.Radoševičius galėjo būti pašauktas NBA naujokų biržoje.

Nors kai kurie NBA ekspertai pranašavo kroatui šaukimą antrajame rate, per biržą nė vienas klubas L.Radoševičiaus nepasirinko.

„Manau, kad nieko neprarasiu, jei taip ir nepateksiu į NBA. Bet, aišku, kaip ir kiekvienas krepšininkas, pasvajoju apie NBA”, – pripažino „Lietuvos ryto” legionierius.

Speciali užduotis asistentui

Šiandien Barselonoje „Lietuvos rytas” sutiks ne tik savo buvusį žaidėją Šarūną Jasikevičių, bet ir geriausiai šį sezoną Eurolygoje besiginančią komandą.

Ispanijos čempionai praleidžia tik po 62,8 taško per rungtynes, o per pirmąją dvikovą Vilniuje „Lietuvos rytui” leido įmesti dar mažiau – 49 taškus, patys surinkę 67.

Vilniaus klubas į Barseloną išvyko be dviejų puolėjų (nugaros skausmai surakino Artūrą Jomantą, o Vilmantas Dilys turi bėdų dėl kelio), bet su naujuoju ekipos nariu.

Šią savaitę D.Maskoliūno asistentu tapęs Dainius Adomaitis ieškos būdų padidinti komandos rezultatyvumą, kuris yra žemiausias Eurolygoje.

„Kadangi sulaukėme daug kritikos iš žinovų ir ekspertų, kad esame mažiausiai taškų pelnanti komanda Eurolygoje, Dainius gavo specialią užduotį, – sakė D.Maskoliūnas. – Atėjęs iš šalies šviesia galva jis turi pamąstyti, kaip turėdami tokią žaidėjų komandą galėtume pagerinti savo rezultatyvumą.

Naujų derinių paruošiame beveik visoms rungtynėms. Bet derinių sėkmė priklauso nuo atlikėjų. Dainius dabar susitelkęs ir dirba šioje srityje.”

Komandų rezultatai šį sezoną

„Barcelona”

„Lietuvos rytas”

Nacionalinė (regioninė) lyga

Ispanijos lygoje užima 5-ąją vietą (5 ir 3). Sekmadienį svečiuose nugalėjo Fuenlabrados „Mad Croc” 79:76 (J.C.Navarro, E.Lorbekas ir P.Mickealas po 16).

Lyderiai: A.Tomičius – 13,3 tšk., 6,4 atk. kam., E.Lorbekas – 11,9 tšk., J.C.Navarro – 9,4 tšk., 3,3 rez. perd., M.Huertasas – 9,3 tšk., 4 rez. perd. Š.Jasikevičius pelno 3,8 tšk.

Lietuvos lygoje užima 3-iąją vietą (3 ir 0). Jungtinės lygos A grupje užima 6-ąją vietą (3 ir 3). Pirmadienį namie nugalėjo Zgoželeco „Turow” 78:71 (R.Seibutis 15, L.Radoševičius 14, S.Babrauskas 13).

Lyderiai: N.Nedovičius – 11 tšk., R.Seibutis – 10,2 tšk., J.Blūmas – 9,5 tšk., D.Ivanovas – 9,2 tšk., L.Radoševičius – 8,7 tšk., 5,2 atk. kam.

Eurolyga

Grupėje užima 1-ąją vietą (6 ir 0).

Lyderiai: J.C.Navarro – 11 tšk., M.Huertasas – 10,3 tšk., 3,2 rez. perd., N.Jawai – 10 tšk., P.Mickealas – 10 tšk., 5,6 atk. kam., E.Lorbekas – 9,7 tšk. Š.Jasikevičius pelno 2 tšk.

Grupėje užima 6-ąją vietą (1 ir 5).

Lyderiai: R.Seibutis – 14,2 tšk., N.Nedovičius – 9,2 tšk., M.Katelynas – 8,2 tšk., 4,8 atk. kam., L.Radoševičius – 7,8 tšk., S.Babrauskas – 6,7 tšk.

Pirmosios rungtynės

Vilniuje „Lietuvos rytas” pralaimėjo 49:67 (L.Radoševičius 11, R.Seibutis 8/J.C.Navarro 13, J.Inglesas 11, ... Š.Jasikevičius 0).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.