EUROLYGA 2023

Belgrade „Lietuvos ryto“ laukia žūtbūtinis mūšis

Vilniaus „Lietuvos ryto” krepšininkams šį vakarą Belgrade būtina įveikti Serbijos čempioną „Partizan”, kad išsaugotų realias galimybes patekti į Eurolygos „Top 16” etapą. Rungtynėse su Maskvos CSKA – 24, su „Barcelona” – 27, o su Kauno „Žalgiriu” – 29 minutes Vilniaus „Lietuvos ryto” krepšininkai kovėsi taškas į tašką. Tačiau pabaiga visada buvo ta pati.

Pirmosiose rungtynėse „Lietuvos rytas" įveikė Belgrado „Partizan" ekipą 69:61.<br>M. Kulbis
Pirmosiose rungtynėse „Lietuvos rytas" įveikė Belgrado „Partizan" ekipą 69:61.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

K. Rimkus

Nov 29, 2012, 10:35 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:48 AM

Visos trys pastarosios dvikovos su šio sezono Europos krepšinio favoritais pralaimėtos, bet vilniečiai tikisi, kad taip neatsitiks šį vakarą Belgrade.

„Belgrade turime sužaisti vienas geresnių rungtynių šį sezoną, – sakė „Lietuvos ryto” trenerio asistentas Dainius Adomaitis. – Ir turime gerai žaisti visas 40 minučių, išlaikydami žaidimo kontrolę tuo pačiu lygiu.

Pastarosiose rungtynėse su „Žalgiriu” mus vėl pražudė 18 klaidų ir prarasta žaidimo kontrolė. Mums nepavyksta išlaikyti intensyvumo nuo pradžios iki pabaigos.

Galbūt ir mums, treneriams, reikia šiek tiek pakoreguoti žaidėjų keitimus, kad žaidimo kreivė nesileistų žemyn.”

Eurolygoje – po pertraukos

1999 metų Eurolygos čempionas D.Adomaitis po 13 metų pertraukos grįžo dirbti į Lietuvą ir po 9 metų vėl dalyvauja Eurolygos kovose, kai praėjusią savaitę prisidėjo prie „Lietuvos ryto” trenerių štabo.

Savo buvusio bendražygio Dariaus Maskoliūno asistentu tapęs 38 metų treneris iškart pateko į svarbių rungtynių verpetą.

Kad svarbūs mačai Eurolygoje nesibaigtų, „Lietuvos rytui” reikia šiandien Belgrade žūtbūt įveikti „Partizan”. Jei bus kitaip, likusiose reguliariojo sezono rungtynėse Vilniuje su Bambergo „Brose” ir Stambule su „Besiktas” viltį būtų sunku įžvelgti net pro mikroskopą.

Lems psichologija ir sėkmė

Nors vienintelę pergalę Eurolygoje šiemet „Lietuvos rytas” pasiekė prieš „Partizan”, kai kurie statistikos rodikliai neįkvepia vilniečių prieš dvikovą su Serbijos čempionais, kurie D grupėje irgi turi vieną pergalę.

Pagal praleistus taškus (vidutiniškai po 74,4) „Lietuvos rytas” yra 10-as tarp 24 Eurolygos komandų, bet pagal pelnytus – paskutinis (vid. 66,3).

Ne veltui D.Maskoliūnas paprašė D.Adomaičio iš šalies pažvelgti į komandą ir pamąstyti, kaip su esama sudėtimi būtų galima pagerinti puolimą.

Tačiau surasti vieną atsakymą nėra paprasta.

Psichologija, pasitikėjimas savimi, sėkmė – tai vaistai, kurie, D.Adomaičio nuomone, susiję ir šiuo metu padėtų labiausiai.

„Puolant keliai dažniausiai atsiveria, kai ateina pergalės, – kalbėjo D.Adomaitis. – Pavyzdžiui, rungtynėse su „Žalgiriu” mūsų vyrai iš pradžių pataikė vieną kitą metimą ir iškart įgavo pasitikėjimo. Jaunai komandai labiausiai to ir reikia.”

Įžaidėjams padės ir kiti

Pelnant mažiausiai taškų, nenuostabu, jog „Lietuvos rytas” yra paskutinis Eurolygoje pagal rezultatyvius perdavimus (po 9,7).

Janis Blūmas atlieka po 2, o kitas įžaidėjas Nemanja Nedovičius – po 1,4 perdavimo – mažiau nei kitoje pozicijoje žaidžiantis Renaldas Seibutis (2,4).

„N.Nedovičius yra jaunas įžaidėjas. Ateityje jis gali tapti žvaigžde Europoje ar geru krepšininku NBA, jei sunkiai dirbs, – kalbėjo D.Adomaitis. – Bet šiuo metu jis dar mokosi. Jaunatviškas azartas šokinėja aukštyn žemyn.

J.Blūmas anksčiau yra rungtyniavęs kaip įžaidėjas, bet pastaraisiais metais dažniau žaidė kaip atakuojantysis gynėjas ir tik kartais kaip įžaidėjas.

Jam tikrai sunku atlikti tas funkcijas, kurių iš jo nori treneris.

Bet išeičių yra. Bandome, kad kiti krepšininkai padėtų įžaidėjams. Manau, ateityje situacija turėtų pagerėti.

Aš tikiu šia komanda, o statistikos rodikliai tikrai gerės kartu su bendru vaizdu aikštėje.”

„Partizan” „Lietuvos rytas”

Regioninė, nacionalinė lyga

Adrijos lygoje – 2-oji vieta (8 ir 2). Sekmadienį savo aikštėje nugalėjo Zagrebo „Cedevita” komandą 58:55 (D.Milosavljevičius ir D.Gordonas po 10).

Lyderiai: V.Lučičius – 14,5 tšk., D.Gordonas – 9,4 tšk., 7,2 atk. kam., L.Westermannas – 8,1 tšk., D.Bertanas – 7,9 tšk., D.Musli – 7,6 tšk., 5,3 atk. kam.

Lietuvos lygoje – 3-ioji vieta (3 ir 1). Pirmadienį namie pralaimėjo Kauno „Žalgiriui” 79:90 (R.Seibutis 25, N.Nedovičius 11). Jungtinės lygos A grupėje – 6-oji vieta (3 ir 3).

Lyderiai: N.Nedovičius – 11 tšk., 2,3 rez. perd., R.Seibutis – 10,2 tšk., J.Blūmas – 9,5 tšk., D.Ivanovas – 9,2 tšk., 3,4 atk. kam.

Eurolyga

D grupėje – 5-oji vieta (1 ir 6). Praėjusiame ture svečiuose pralaimėjo Maskvos CSKA 61:78 (V.Lučičius ir D.Milosavljevičius po 12).

Lyderiai: V.Lučičius – 13,6 tšk., 1,9 per. kam. (3 v.), 5,7 išpr. praž. (3 v.), L.Westermannas – 9,8 tšk., 3,8 rez.perd., D.Musli – 9,3 tšk., 5,9 atk. kam., D.Gordonas – 9,1 tšk., 6,1 atk. kam. (7 v.), D.Milosavljevičius – 8,7 tšk.

D grupėje – 6-oji vieta (1 ir 6). Praėjusiame ture svečiuose pralaimėjo „Barcelona” 66:90 (L.Radoševičius 14, N.Nedovičius 12).

Lyderiai: R.Seibutis – 13 tšk., 2,4 rez. perd., N.Nedovičius – 9,6 tšk., L.Radoševičius – 8,7 tšk., M.Katelynas – 8 tšk., 4,7 atk. kam., P.Samardžiskis – 6,3 tšk., 1,1 bl. (9 v.).

Pirmosios rungtynės

Vilniuje „Lietuvos rytas” laimėjo 69:61 (R.Seibutis ir P.Samardžiskis po 14, M.Katelynas 10/V.Lučičius 17, D.Milosavljevičius 12).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.