EUROLYGA 2023

Siekiamybė „Memphis Grizzlies“ komandoje - būti A. Saboniu

Zachas Randolphas NBA lygoje rungtyniauja jau 12 metų, tačiau nepamiršta pirmojo sezono „Portland Trail Blazers“ komandoje, kurios marškinėlius vilkėjo Arvydas Sabonis. Tuo metu 20-metis puolėjas godžiai sėmėsi žinių iš paskutinį sezoną NBA lygoje rungtyniaujančios Lietuvos krepšinio žvaigždės.

Z. Randolphas (dešinėje) karjeros NBA pradžioje daug išmoko iš A. Sabonio.<br>AP
Z. Randolphas (dešinėje) karjeros NBA pradžioje daug išmoko iš A. Sabonio.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 29, 2012, 12:47 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:39 AM

Todėl 31-erių Z. Randolphas apsidžiaugė sužinojęs, kad „Miami Heat“ treneris dabartinį „Memphis Grizzlies“ vidurio puolėją Marcą Gasolį palygino su geriausiu visų laikų Lietuvos krepšininku.

Ispanijos krepšinio žvaigždę pavadinęs vienu geriausių pasaulyje vidurio puolėjų, Z Randolphas pažėrė komplimentų ir A. Saboniui.

„Kalbant apie jį viskas aišku ir be žodžių - jis buvo puikus krepšininkas, aikštėje kūręs neįmanomus dalykus. Jeigu laiku pabėgdavai nuo varžovo, Arvydas galėdavo atlikti perdavimą įvairiausiais būdais - nežiūrėdamas per nugarą, per petį, tarp kojų, permesti per galvą..

Žmogiškosios A. Sabonio savybės taip pat buvo pačios geriausios. Aš spėjau daug iš jo pasimokyti. Žinote, iš tiesų keista, nes mes klube nuolat kalbame apie jį. Paklauskite Marco, kai jį pamatysite.

Aš jam sakau: „Marcai, šiandien aš Sabonis!“, jis manęs klausia: „Tu Sabonis?“. O aš jam: „Taip, vertinant pagal blokuotus metimus, šiandien būtent aš! Tau nepasisekė, ką padarysi“, - juokėsi Z. Randolphas.

„Grizzlies“ krepšininkai sezono pradžioje gali būti geros nuotaikos - komanda per 12 susitikimų iškovojo 10 pergalių, pirmauja Vakarų konferencijoje ir turi mažiausiai pralaimėjimų NBA lygoje.

Z. Randolphas ir M. Gasolis yra vieni geriausių savo komandoje. Pirmasis per rungtynes vidutiniškai renka po 17 taškų ir atkovoja po 13 kamuolių. M. Gasolis pelno po 15 taškų ir atkovoja po 7 kamuolius.

Rezultatyviausias komandos žaidėjas - R. Gay'us, kuris per mačą vidutiniškai pelno po 19,7 taško.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.