EUROLYGA 2023

A. Sabonio ir V. Gedvilo susitikime - kalbos apie paramą krepšiniui

Per metus krepšinis atneša ketvirtį milijardo litų pajamų. Tokią statistiką Seimo pirmininkui Vydui Gedvilui pateikė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis ir generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, vildamiesi, kad naujoji valdžia supras krepšinio naudą visuomenei ir skirs federacijai deramą finansavimą.

Ryte Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis ir generalinis Mindaugas Balčiūnas sekretorius su Seimo pirmininku Vydu Gedvilu aptarė krepšinio rėmimo aktualijas.<br>T. Bauras
Ryte Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis ir generalinis Mindaugas Balčiūnas sekretorius su Seimo pirmininku Vydu Gedvilu aptarė krepšinio rėmimo aktualijas.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

2012-12-06 19:41, atnaujinta 2018-03-14 19:53

„Jei teigiame, kad krepšinis yra svarbiausia sporto šaka, tada turėtų būti griežta, tiksli, nekeičiama dotacija. Kol kas ji keičiasi į neigiamą pusę ir šiemet pasiekė nulį“, - susitikime teigė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas A. Sabonis.

Lietuvos sporto universiteto parengtuose tyrimuose atskleidžiama, kokią naudą krepšinis sukuria ekonomikai. Ši informacija Seimo pirmininkui pristatyta neatsitiktinai - krepšinio atstovai viliasi deramo dėmesio krepšiniui.

„Pastaruoju metu pasigirsta kalbų, kad krepšinis daug atima, daug reikalauja. Atvykome tai paneigti konkrečiais faktais. Praėjusiais metais gyvenome iš savo lėšų, uždirbtų iš Europos čempionato. Iš valstybės negavome nė vieno lito. Šiemet mes netiesėme rankos, atvirkščiai, tie pinigai, kurie galėjo būti skirti mums, pasitarnavo kitoms sporto šakoms.

Verslo parama pasiekė lubas. Mūsų rinka nėra didelė, prisikviesti partnerių iš užsienio nėra taip paprasta.

Manau, krepšiniui, populiariausiai sporto šakai šalyje ir federacijai, kuri pasaulyje yra 5-oje vietoje, reikėtų bent dviejų milijonų eurų. Šie pinigai atitektų ne tik 8-ioms įvairaus amžiaus rinktinėms.

Reikėtų investuoti į trenerius, kad jie gautų geresnius atlyginimus, taip pat - į mūsų krepšinio mokyklos kokybę. Ji nėra labai gera. Jaunimas per daug žaidžia, per mažai treniruojasi ir pamiršta, kad sunkus darbas lemia kokybę“, - po susitikimo su Seimo pirmininku V. Gedvilu kalbėjo A. Sabonis.

„Populiaru sakyti, kad krepšinis „daug suvalgo“. Krepšinis yra 16-oje vietoje pagal vienam sportininkui tenkančių lėšų. Krepšinis Lietuvoje atneša apie 250 milijonų litų pajamų. Vien mokesčiais Lietuvos krepšinis sumoka apie 20-30 milijonų litų“, - kalbėjo Lietuvos krepšinio generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Vidas Gedvilas 1996–2002 m. vadovavo Lietuvos moterų krepšinio rinktinei. Ji 1997 m. pirmą kartą Lietuvos krepšinio istorijoje tapo Europos čempione, kartą Europos čempionate užėmė ketvirtą ir vieną kartą šeštą vietą, dalyvavo dviejuose pasaulio čempionatuose. Vėliau V. Gedvilas buvo Lietuvos krepšinio federacijos vykdomojo komiteto narys. Nuo 2012 m. lapkričio 16 d. - Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.