EUROLYGA 2023

D. Dulkys pratinasi prie veido kaukės: „Galėčiau eiti į karnavalą”

„Lietuvos ryto” treneris Darius Maskoliūnas juokavo, kad Deividas Dulkys yra pasiruošęs „išgąsdinti vokiečius” Eurolygos rungtynėse šiandien Vilniuje su Bambergo „Brose”.

D. Dulkys bus priverstas rungtyniauti su specialia veido kauke.<br>M. Astrauskas
D. Dulkys bus priverstas rungtyniauti su specialia veido kauke.<br>M. Astrauskas
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas”)

2012-12-07 15:46, atnaujinta 2018-03-14 19:22

Iki Naujųjų metų – dar daugiau nei trys savaitės, bet D.Dulkys jaučiasi pasirengęs šventei.

„Galėčiau eiti į karnavalą”, – sukiodamas rankose specialiai jam pagamintą veido kaukę šyptelėjo Vilniaus „Lietuvos ryto” krepšininkas.

Su šia iš skaidraus pluošto pagaminta veido apsauga D.Dulkys ruošiasi žengti į aikštę ir šį vakarą per Eurolygos rungtynes Vilniuje su Vokietijos čempione „Brose” komanda.

Pagamino per dieną

Specialios kaukės D.Dulkiui prireikė šią savaitę po Jungtinės lygos mačo su „Chimki”.

Vitalijus Fridzonas netyčia mostu alkūne patiesė „Lietuvos ryto” krepšininką, palikdamas autografą – lūžusią nosį.

„Galima sakyti, kad nosis lūžo „gerai” – kaip gavau tiesiai į nosį, taip ji ir nusileido tiesiai žemyn”, – guodėsi pirmą sezoną Vilniaus klube rungtyniaujantis D.Dulkys.

Jam neprireikė operacijos, skausmo nereikia malšinti vaistais, bet patinimas dar nepraėjo ir nosį reikia saugoti, kad ji nenukentėtų dar labiau. Todėl iš varžybų Rusijoje grįžęs D.Dulkys nuskubėjo pas traumų specialistą, kuris įprastai gamina krepšininkams specialius sportinių batų padus.

D.Dulkio veidas buvo aplipdytas į plastiliną panašia mase, o ant jos uždėtas gipsas.

Pagaminus maketą, per dieną iš plastiko buvo išlieta išskirtinai krepšininko veidui pritaikyta kaukė. Ji dar buvo pakirpta ir apdailinta po to, kai žaidėjas ją pasimatavo.

„Tikrai nėra patogu, ypač kai suprakaituoji. Sumažėjo regėjimo laukas, – treniruotėje išbandęs veido apsaugą sakė D.Dulkys. – Bet yra žaidėjų, kurie visą karjerą rungtyniauja su panašiomis kaukėmis. Žaidimo lygis ne nuo kaukių priklauso.”

Iškart gavo naujų pravardžių

„Zoro”, „Mask” – kaukėtus filmų herojus prisiminę „Lietuvos ryto” krepšininkai greitai rado naujų pravardžių D.Dulkiui.

„Jie linksminasi. Bet iš tiesų pusė komandos narių yra patyrę panašių traumų – visi žino, ką tai reiškia”, – pasakojo „Lietuvos ryto” atakuojantysis gynėjas.

Rekordininkas šioje neįprastoje kategorijoje – vilniečių treneris D.Maskoliūnas. Jam žaidžiant „Žalgirio” ir Sopoto „Prokom” klubuose nosis yra lūžusi net penkis kartus.

R.Seibučiui apsauga trukdė

Renaldas Seibutis irgi gerai žino, ką reiškia rungtyniauti dėvint kaukę.

„Lietuvos ryto” komandos atakų lyderis nešiojo apsaugą praėjusią vasarą, kai atstovaujant šalies rinktinei reikėjo saugoti lūžusį skruostikaulį.

„Įsivaizduokite, jei jums reikėtų ruošti interviu dėvint kaukę, – lygino R.Seibutis. – Man kaukė labai trukdė, bet taip patarė gydytojai.

Reikėjo veidą saugoti 3–4 savaites. Aišku, kad geriau žaisti be kaukės, kai tik galėjau, ją nusiėmiau. Tada turi praeiti kažkiek laiko, kol praeina galimo kontakto baimė. Man praėjo greitai.”

Nepatogumų dėvint kaukę specifiką puikiai išmanantis R.Seibutis pasinaudojo savo žiniomis per komandos pratybas. Atakuodamas jis nustūmė kaukę D.Dulkiui ant akių, kad šis nieko nematytų, ir lengvai prasiveržė su kamuoliu.

Reikia tikėtis, kad „Brose” krepšininkai tokių fokusų nemoka. O „Lietuvos rytas” išgąsdins varžovus ne tik kauke, bet ir savo žaidimu.

„Lietuvos rytas” „Brose”

Nacionalinė, regioninė lyga

Lietuvos lygoje – 3-oji vieta (3 ir 1). Jungtinės lygos A grupėje – 7-oji vieta (3 ir 4). Pirmadienį svečiuose pralaimėjo „Chimki” 69:80 (L.Radoševičius 15, J.Blūmas 12).

Lyderiai: N.Nedovičius – 10,4 tšk., 2,3 rez. perd., R.Seibutis – 10,2 tšk., J.Blūmas – 10 tšk., L.Radoševičius – 9,6 tšk., 5,3 atk. kam.

Vokietijos lygoje – 1-oji vieta (9 ir 1). Sekmadienį svečiuose po pratęsimo nugalėjo Ulmo „Ratiopharm” komandą 85:83 (A.Gavelas 30, C.Jacobsenas 16).

Lyderiai: B.Nachbaras – 14,3 tšk., 5,6 atk. kam., A.Gavelas – 13,8 tšk., 3,6 rez. perd., S.Gipsonas – 11,3 tšk., Sh.Fordas – 10,9 tšk., 5,9 atk. kam.

Eurolyga

D grupėje – 6-oji vieta (1 ir 7). Praėjusiame ture svečiuose pralaimėjo Belgrado „Partizan” 74:75 (N.Nedovičius 16, L.Radoševičius 15).

Lyderiai: R.Seibutis – 12,9 tšk., N.Nedovičius – 10,4 tšk., L.Radoševičius – 9,5 tšk., M.Katelynas – 7,4 tšk., 4,8 atk. kam., D.Ivanovas – 6 tšk., 4,6 atk. kam., J.Blūmas – 6 tšk.

D grupėje – 5-oji vieta (2 ir 6). Praėjusiame ture namie pralaimėjo Maskvos CSKA 89:97 (C.Jacobsenas 18, A.Gavelas 16).

Lyderiai: B.Nachbaras – 16,6 tšk. (3 v.), 5,9 išpr. praž. (3 v.), A.Gavelas – 13,1 tšk., C.Jacobsenas – 10,3 tšk., S.Gipsonas – 9,6 tšk., 3,3 rez. perd., M.Zirbesas – 7,8 tšk., 6,1 atk. kam. (9 v.).

Pirmosios rungtynės

Svečiuose „Lietuvos rytas” pralaimėjo 78:84 (R.Seibutis 24, N.Nedovičius 15, J.Blūmas 12/B.Nachbaras ir A.Gavelas po 22).

Skaičiuos, jei reikės

Vieną mačą iš 9 Eurolygoje laimėję Vilniaus „Lietuvos ryto” krepšininkai vakar laukė grupės lyderio „Barcelona” pergalės Belgrade prieš „Partizan”.

Tik serbų nesėkmė vilniečiams paliko viltį D grupėje pakilti iki ketvirtosios vietos, kuri suteiktų teisę žaisti antrajame Eurolygos etape.

Vilniečiai ir patys privalo laimėti likusias rungtynes – šįvakar prieš „Brose” ir kitą savaitę Stambule prieš „Besiktas”. Dvi pergales ir 6 nesėkmes Eurolygoje patyręs Vokietijos klubas vis dar yra savo likimo kalvis, nes paskutiniame ture namie žais su „Partizan”.

„Lietuvos rytui” praverstų pergalė 7 taškų skirtumu – tada vilniečiai aplenktų „Brose”, jei abi komandos grupėje surinktų po tiek pat pergalių.

„Jei pradėsime mačą skaičiuodami, tai nebūtų labai gerai, – sakė „Lietuvos ryto” treneris Darius Maskoliūnas. – Žaidėjai ir taip turi šį skaičių pasąmonėje. Skaičiuosime, jei reikės. Pabrėžiame, kad turime žaisti ir laimėti kuo daugiau, o ne 7 ar 8 taškais.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.