EUROLYGA 2023

Žaibo interviu su R. Petrausku - apie Klaipėdos „Neptūną“, G. Buffoną ir lietuvių pagiežą

„Kas šneka, tas nusišneka. O jeigu nenusišneka, vadinasi tyli“, - teigia sporto komentatorius Robertas Petrauskas, kuris „Žaibo interviu“ atskleidė, kad palaiko Klaipėdos „Neptūno“ krepšinio ekipą, o iš futbolo rinktinių labiausiai mėgsta Italijos komandą.

R. Petrauskas europietišku krepšiniu žavisi dėl to, kad jį laiko protingesniu.<br>V. Balkūnas
R. Petrauskas europietišku krepšiniu žavisi dėl to, kad jį laiko protingesniu.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Dec 7, 2012, 3:46 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 7:22 PM

R. Petrauskas portalui lrytas.lt kalbėjo ne tik apie mėgstamas ekipas ir krepšininkus, bet Lietuvos rinktinę, Eurolygą, pasakojo, kodėl negalėtų išskirti vieno šalies krepšininko ir kodėl neskaito komentarų apie save.

Mėgstamiausia sporto šaka. Krepšinis.

Mėgstamiausia krepšinio komanda. Klaipėdos „Neptūnas“.

Mėgstamiausia futbolo komanda. Neturiu tokios.

Mėgstamiausia krepšinio rinktinė. Lietuva.

Mėgstamiausia futbolo rinktinė. Italija.

Mėgstamiausias krepšininkas. Michaelas Jordanas.

Mėgstamiausias futbolininkas. Gianluigi Buffonas.

Geriausiai šiuo metu žaidžiantis krepšininkas iš Lietuvos. Negalėčiau išskirti vieno žaidėjo. Lietuvoje neturime tokios krepšinio asmenybės, kuri būtų už kitus pranašesnė visa galva.

Geriausias užsienio krepšininkas. Negalėčiau išskirti tokio. Tai būtų braižymas šakėmis ant vandens. Manau, kad ir geriausio pasaulio futbolininko rinkimai yra daugiau marketingo reikalas.

Amerikietiškas ar europietiškas krepšinis? Europietiškas, nes jis – protingesnis.

Didžiausią staigmeną pateikęs Lietuvos krepšinio klubas? Atsakymas – vienas. Tai – Kauno „Žalgiris“.

LKL reguliariojo sezono trejetuko rikiuotė. „Žalgiris“, „Lietuvos rytas“ ir dar kažkas.

Jeigu LKL finale kovos „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“. Kaip baigsis serija? Sunku pasakyti. Nemėgstu prognozuoti. Jeigu dabar žmonės turėtų statyti pinigus, tai jie juos statytų už „Žalgirį“, nes ekipa žaidžia geriau ir yra geriau sukomplektuota. Tačiau dar per anksti kažką sakyti, nes nežinome, ar viskas taip išliks iki pavasario. Galbūt kažkas atsitiks ir viskas apsivers aukštyn kojom? Jeigu komandos žaistų dabar, tai seriją laimėtų „Žalgiris“.

Eurolygos „Final Four“ komandos. Pastaraisiais metais ketvertukas mažai keisdavosi, tačiau šis sezonas yra tas, kuriame vyksta persilaužimas. Nebūtinai šįkart „Final Four“ etape matysime Maskvos CSKA, „Barcelona“.

Trys priežastys, lemiančios „Žalgirio“ pergales. Komandinis žaidimas. Visapusiška komplektacija. Pasitikėjimas savo jėgomis.

Jūsų startinis penketas Lietuvos rinktinėje. Lietuvos rinktinės startinis penketas kiekvienose rungtynėse gali būti kitoks. Tai – stiprioji komandos pusė. Sunku būtų dabar visus surikiuoti, nes Lietuva neturi to žvaigždžių penketo, kuris būtų akivaizdus. Teoriškai aikštėje turime matyti Liną Kleizą, tačiau kas turi žaisti įžaidėjo pozicijoje? Kas bus vidurio puolėjas?

Kokią keisčiausią frazę esate pasakęs tiesioginiame eteryje? Esu pasakęs daug keistų dalykų, tačiau vieno išskirti negalėčiau. Kas nedirba, tas neklysta. Reiškia, kad dirba tas, kuris klysta. Kas šneka, tas nusišneka. O jeigu nenusišneka, vadinasi – tyli.

Ar domitės tuo, ką apie jus mano interneto komentatoriai? Ne. Lietuvoje yra daug pagiežos ir pykčio. Didžioji dalis komentarų būna blogi ir rašomi dėl to, kad žmogus nori kažką įžeisti arba parašyti ką nors negero. Stengiuosi neskaityti komentarų, nes tai neduoda nieko gero. Tai nesuteikia nieko gero nei tau, kaip asmenybei, nei Lietuvai. Kuo daugiau gerų žodžių iš artimųjų – tuo labiau jautiesi tvirtesnis ir gali judėti pirmyn. Tai svarbiau nei interneto komentarai, kurie maišo su žemėmis ir nesvarbu, ar tai daro pagrįstai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.