EUROLYGA 2023

Paskutinėmis mačo sekundėmis „Žalgiris“ palaužė „Emporio Armani“ - 67:65

Kauno „Žalgirio“ treneris J. Plaza buvo teisus: komandos laukė sudėtingas mūšis, o nugalėtojas paaiškėjo paskutinėmis mačo sekundėmis. Penktadienį Eurolygos 9-ojo turo rungtynėse žalgiriečiai išvykoje po permainingos kovos 67:65 (18:16, 14:21, 19:16, 16:12) įveikė Milano „Emporio Armani" ekipą, kuriai liko teoriniai šansai pakliūti į „Top 16" etapą. Kauno klubas, iškovojęs 7 pergalę, susigrąžino turnyro lentelės lyderės poziciją ir jau nenukris žemiau antrosios.

Po pergalės „Žalgiris“ susigrąžino turnyro lentelės lyderio poziciją.<br>P. Mantautas
Po pergalės „Žalgiris“ susigrąžino turnyro lentelės lyderio poziciją.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Dec 8, 2012, 3:01 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 6:56 PM

Sūpuoklės. Pirmuosius taškus pelnė T. Dardenas, tačiau varžovai surengė kelias sėkmingas atakas ir pirmo kėlinuko viduryje pirmavo 7:2, 9:3. Žalgiriečiai po truputį įsibėgėjo ir kėlinio pabaigoje jau pirmavo keturiais taškais - 18:14.

Antrojo ketvirčio pradžią sėkmingai sužaidė aikštės šeimininkai, kurie laimėjo atkarpą 8:2 ir vėl įgijo kelių taškų pranašumą - 29:22.

Po M. Popovičiaus, P. Jankūno ir I. Jaabero taškų rezultatą pavyko persverti, laimėta atkarpa 8:0 ir jau priekyje žaliai balti 30:29. Kėlinuko pabaigą sėkmigiau sužaidė varžovai ir išėjo ilsėtis pirmaudami penkiais taškais - 37:32. Trečiojo kėlinio pradžią sėkmingai sužaidė varžovai ir po poros minučių nuo trečiojo ketvirčio pradžios turėjo 8 taškų persvarą - 42:34.

Tačiau neleido varžovams labai toli pabėgti ir likus žaisti iki ketvirtojo kėlinio 3 min. išlygino rezultatą - 47:47. G. Basile tritaškis leido „Emporio Armani" pirmauti 5 taškais - 56:51. Tačiau įsibėgėjus paskutiniam ketvirčiui, J. Dardeno ir I. Jaabero pastangomis rezultatas tapo lygus 58:58.

Varžovai bandė gelbėtis, tačiau ir nemažai klydo. Rungtynių pabaigą protingai ir užtikrintai sužaidė žalgiriečiai. Pirmaudami trimis taškais, paskutinėmis sekundėmis naudojo pražangų taktiką, neleido varžovams atakuoti nuo tijų taškų zonos ir iškovojo sunkią pergalę.

Kapitonas

Paulius Jankūnas per daugiau nei 28 minutes pelnė 16 taškų, buvo ne tik rezultatyviausias savo ekipoje, bet ir tas, kuris daugiausiai prisidėjo prie lemiamo lūžio rungtynėse. Likus žaisti kiek daugiau nei 4 minutes jo tritaškis leido po ilgos pertraukos žalgiriečiams vėl įsiveržti. Du taiklūs dvitaškiai mačo gale leido pasiekti trapią, bet lemiamą persvarą, kurios panaikinti aikštės šeimininkai nesuspėjo. 5 taiklūs dvitaškiai iš 6 bandymų, vienas taiklus tritaškis iš dviejų ir trys taiklūs baudos metimai - tokia esminė kapitono statistika.  

Startiniai penketai.

„Emporio Armani“: M. Hairstonas, A. Fotsis, O. Cookas, O. Bourousis, K. Langfordas.

„Žalgiris“: T. Dardenas, F. Foote, I. Jaaberas, M. Popovičius, K. Lavrinovičius.  

Statistika

Kauno „Žalgiris“: P. Jankūnas - 16, T. Dardenas (8 atk. kam.) ir M. Popovičius - po 14, R. Kaukėnas - 8, K. Lavrinovičius (8 atk. kam.) - 6, I. Jaaberas - 5, M. Kuzminskas ir J. Foote‘as - po 2. M. Delašas ir O. Lafayette'as taškų nepelnė, V. Lipkevičius ir A. Juškevičius nežaidė.

Milano „Emporio Armani“: K. Langfordas - 20, I. Bourousis - 13, A. Fotsis - 10, G. Basile - 6, O. Cookas - 5, M. Hairstonas - 4, R. Stipcevičius - 3, R. Hendrixas - 2.

„Emporio Armani“ - „Žalgiris“ 65:67 (16:18, 21:14, 16:19, 12:16)

Dvitaškiai: 14/26 (53,8 proc.) - 20/38 (52,6 proc.)

Tritaškiai: 8/23 (34,8 proc.) - 3/15 (20 proc.)

Baudų metimai: 13/18 (72,2 proc.) - 18/22 (81,8 proc.)

Atkovoti kamuoliai: 26 - 34

Perimti kamuoliai: 9 - 6

Klaidos: 19 - 17

Rezultatyvūs perdavimai: 11 - 15

Akistata. Pirmajame šių klubų tarpusavio mače po permainingos kovos triumfavo „Žalgiris“ 92:87.

Pirmasis kėlinys.

T. Dardenas pirmas pelnė 2 taškus, tačiau varžovai surengė kelias sėkmingas atakas ir įsiveržė į priekį 7:2. M. Popovičiaus ir T. Dardeno pastangomis žalgirieriai priartėjo prie varžovų iki dviejų taškų 9:11.

Po P. Jankūno dvitaškio vėl svečiai iš Lietuvos įsiveržė į priekį. Kėlinuko pabaigoje komandos apsikeitė taikliais metimais, o pirmą ketvirtį baigė M. Hairstono dvitaškis, kuris žalgiriečių persvarą sumažino iki 2 taškų. Po pirmų 10 minučių 18:16 priekyje Kauno ekipa. N. Mellis pelno dvitaškį. Žalgiriečiai praranda kamuolį savo atakos metu, tačiau ir varžovai klysta.

Antrasis kėlinys.

Aikštės šeimininkai antrąjį ketvirtį pradėjo spurtu 8:2 ir „Emporio Armani“ priekyje 20:24. Netrukus T. Dardenas sumetė du baudos metimus, bet tritaškiu atsakė A. Fotsis.

Pirmą tritaškį pelnė M. Popovičius, vieną baudos metimą pataikė K. Lavrinovičius, dvitaškį pridėjo P. Jankūnas ir  Italijos ekipos persvara sumažėjo iki minimumo - 29:28. Netrukus T. Dardenas pataikė du baudos metimus ir išvedė „Žalgirį" vėl į pirekį - 30:29.   

Besibaigiant kėlinukui taškus pelnė O. Cookas, O. Bourousis ir A. Fotsis ir varžovai įsiveržė į priekį 35:30, o kėlinys baigtas 5 taškų deficitu - 37:32. Antrąjį kėlinį „Žalgiris" pralaimėjo 14:21. 

Trečiasis kėlinys

Antrąją susitikimo pusę pradėjo R. Kaukėno dvitaškis, bet tritaškiu atsakė A. Fotsis. Po M. Hairstono dvitaškio skirtumas šoktelėjo iki 8 taškų - 42:34 priekyje Italijos komanda.

Dvitaškiais atsakė R. Kaukėnas ir K. Lavrinovičius, bet K. Longfordo taškai vėl grąžino 8 taškų persvarą varžovams. Sėkmingą atkarpą sužaidė žalgiriečiai ir po ketvirto M. Popovičiaus taiklaus baudos metimo rezultatas tapo lygus - 47:47.

G. Basile smeigė tritaškį ir 50:47 priekyje aikštės šeimininkai. Po dviejų taiklių J. Foote baudos metimų rezultatas sumažintas iki minimumo. Kitoje atakoje žalgiriečiai sėkmingai apsigynė ir po T. Dardeno dvitaškio priekyje „Žalgiris" 51:50. R. Stipcevičius pataikė tritaškį ir dviem taškais jau priekyje aikštės šeimininkai.

Ketvirtas kėlinys 

Iškart tritaškį pelnė G. Basile - 56:51 priekyje Italijos ekipa. T. Dardenas pelnė du taškus. Varžovai kitoje atakoje klysta ir žalgiriečiai baudžia varžovus dar dviem taškais - 56:55 pirmauja „Emporio Armani“.

Aikštės šeimininkai pelnė dvitaškį, bet P. Jankūnas atsakė taikliu tritaškiu. 61:60 po ilgos pertraukos priekyje Lietuvos ekipa. Maža to, žalgiriečiai apsigynė, tačiau sėkmingai nepavyko užbaigti atakos.

K. Longfordas pataikė dvitaškį su bauda ir priekyje „Emporio Armani“ 63:61. Tačiau netrukus P. Jankūnas pelnė dvitaškį ir vėl rezultatas lygus. Sėkmingą seriją vėl tęsė P. Jankūnas, po jo septinto taško šiame ketvirtyje vėl Kauno ekipa priekyje 65:63.

Likus žaisti 23 sek. O. Cookas pelnė tik vieną baudos metimą. Minutės pertraukėlė, po kurios kamuolys „Žalgirio" rankose. I. Jaaberas dviem taikliais taškais didina skirtumą iki trijų taškų - 67:64. Liko žaisti 17,8 sek.

Protingų pražangų taktika leido „Žalgiriui“ sėkmingai baigti rungtynes ir iškovoti pergalę 67:65.

***

Netektis. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos C grupės rungtynėse su Milano „Emporio Armani“ komanda buvo priversti kovoti be puolėjo Darjušo Lavrinovičiaus. Nugaros skausmus kenčiantis 33 metų 212 cm ūgio puolėjas su komanda į Milaną neišvyko.

Pokštas. Kauno komandos treneris Joanas Plaza juokavo, kad komanda važiavo į Milaną, Europos madų sostinę, ne tik apsipirkti. Abejonių, kad laukia sunkios rungtynės, nekilo. „Žinoma, kad važiuojame laimėti, tačiau laukiame itin sunkių rungtynių, nes priešininkams tai labai svarbus mačas. Jeigu Milano ekipa pralaimės, jiems kils grėsmė pasitraukti iš turnyro. Tačiau mes mėginsime žaisti taip gerai, kaip galėsime, bandysime parinkti geriausią sudėtį kovai su ekipa, kuri sutverta būti šešioliktuke“, - prieš išvykdamas tikino J. Plaza.

Karjera. Dvikova Italijoje išskirtinė buvo „Žalgirio“ gynėjui Ibrahimui Jaaberui. Jis užpraeitą sezoną gynė Milano ekipos garbę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.