EUROLYGA 2023

Eurolygoje - skirtingų kainų rungtynės

Iš šešerių užvakar vykusių Eurolygos rungtynių trejos nieko svarbaus nelėmė nė vienai komandai. Kitose trejose pergalės žūtbūt reikėjo tik vienai iš ekipų.

„Barcelona” krepšininkai per pratęsimą išplėšė pergalę Belgrade.<br>Eurolyga
„Barcelona” krepšininkai per pratęsimą išplėšė pergalę Belgrade.<br>Eurolyga
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas („Lietuvos rytas”)

Dec 9, 2012, 8:57 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 6:44 PM

Atkakliausiai vyko mačas Serbijos sostinėje, kur susigrūmė dėl kelialapio į „Top 16” kovojanti Belgrado „Partizan” ir nė sykio nesuklupusi „Barcelona”. Šį mūšį po pratęsimo 68:67 laimėjo Katalonijos krepšininkai.

Žinių iš Belgrado laukė ir Vilniaus „Lietuvos rytas”.

Jeigu šiose rungtynėse pergalę būtų šventęs „Partizan”, vilniečių galimybės patekti į „Top 16” būtų buvusios nubrauktos dar prieš penktadienio dvikovą su Bambergo „Brose”.

Trileris. Vilniaus komandos likimas ant plauko kabojo visas 45 minutes.

„Pionir” arenoje skirtumas tiktai vieną kartą buvo dviženklis (14-ąją min. „Partizan” pirmavo 24:13), o nuo trečiojo kėlinio pradžios nė vienai komandai nepavyko įgyti didesnio nei 5 taškų pranašumo.

Tiek ketvirtojo kėlinio, tiek pratęsimo pabaigoje galimybių atlikti pergalingą metimą irgi turėjo abi komandos.

Vis dėlto Fortūna plačiausiai nusišypsojo „Barcelona” krepšininkams: lemiamas baudas pataikiusiam „Barcelona” įžaidėjui Marcelinho Huertasui ir nuo paskutinės varžovų atakos apsigynusiam vidurio puolėjui Nathanui Jawai.

Lietuvis. „Barcelona” gynėjas Šarūnas Jasikevičius savo buvusiai komandai „Lietuvos rytui” padėjo Belgrade pelnydamas 7 taškus. Lietuvis žaidė 16 min. (2 iš 2 dvitaškių, 0 iš 2 tritaškių, 3 iš 3 baudų) ir padarė 4 klaidas.

Barselonos komandoje dviženklį taškų skaičių surinko vos vienas krepšininkas – 10 taškų įmetęs Juanas Carlosas Navarro, tačiau jis nepataikė nė vieno iš 5 dvitaškių ir įmetė tiktai 1 iš 3 tritaškių.

Iš toli labai prastai atakavo abi komandos.

„Barcelona” pataikė 3 iš 20 tritaškių (15 proc.), „Partizan” – 3 iš 12 (25 proc.).

Atsipalaidavo. Iš trijų komandų, kurioms būtinai reikėjo pergalės siekiant patekti į „Top 16”, ketvirtadienį laimėjo tik Kantu „Mapooro”. Ji savo aikštėje 76:70 palaužė Madrido „Real”.

Madrido ekipos gynėjas Martynas Pocius žaidė 19 min. ir pelnė 5 taškus.

„Real” trenerio Pablo Laso manymu, užsitikrinusi vietą kitame etape jo komanda pernelyg atsipalaidavo: „Kiekvienos rungtynės yra svarbios, bet daugelis mano žaidėjų tai pamiršo.”

Atsipalaidavę atrodė ir Pirėjo „Olympiakos” krepšininkai, tačiau tai nesutrukdė jiems išvykoje įveikti vilčių prasibrauti į „Top 16” dar turėjusią Zagrebo „Cedevita” komandą.

Du kėlinius vangiai žaidę Eurolygos čempionai po didžiosios pertraukos nurūko į priekį ir pasiekė triuškinamą pergalę 84:62. „Olympiakos” gynėjas Martynas Gecevičius per 9 min. įmetė tris taškus.

Subyrėjo. Kęstučio Kemzūros treniruojama Gdynės „Prokom” ekipa jau ne pirmą kartą subyrėjo per ketvirtąjį kėlinį. Lenkijos čempionai namie 3 ketvirčius pirmavo prieš Tel Avivo „Maccabi”, bet paskutinę mačo dalį pralaimėjo net 8:29, o mačą – 73:89,

„Tris kėlinius žaidėme gerai, bet ketvirtajame praradome ritmą ir dėmesį: per 10 minučių suklydome 11 kartų ir leidome varžovams atakuoti laisviems”, – sakė šeštą iš eilės nesėkmę patyręs K. Kemzūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.