EUROLYGA 2023

D. Maskoliūnas: „Galvose tik viena mintis ir vienas noras – laimėti rungtynes“

Ketvirtadienį vakare šalies vicečempionai Vilniaus „Lietuvos rytas“ bandys pasinaudoti paskutiniu mažyčiu šansu patekti į „Top 16" etapą. Visų pirma, Lietuvos ekipai reikia įveikti Turkijos čempionus, Stambulo „Besiktas“, ir „Lietuvos rytui“ duris į „Top 16" etapą atvertų Belgrado „Partizan“ dovanėlė – pergalė Vokietijoje prieš Bambergo „Brose Baskets“.

Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Dec 12, 2012, 1:28 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:41 PM

Sostinėje „Lietuvos ryto“ ir Turkijos komandų akistata baigėsi svečių pergale 73:67. Tada „Besiktas“ ekipa iškovojo savo antrąją pergalę ir dar nebuvo rami dėl patekimo į kitą etapą. Dabar prieš 10-ąjį turą Stambulo „Besiktas“ savo sąskaitoje turi 4 pergales ir 5 pralaimėjimus bei D grupėje užsitikrino trečią vietą.

Sostinės ekipos vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas teigė, jog priešininkų ekipa pažįstama, tik to laiko pasiruošti Eurolygos ketvirtadienio mačui nebuvo daug. Sekmadienį ekipa žaidė VTB jungtinės lygos turnyre, o pirmadienį krepšininkams leido atsipūsti.

„Varžovas žinomas, vieno žaidėjo atsisakė, dviem pasipildė. Juos mes gerai pažįstame. Daugiau ekipa pasikeitimų neturi, sprendžiant iš paskutinių rungtynių Turkijos čempionate, visi krepšininkai sveiki. Manau, kad pažįstame komandą kaip ji rungtyniauja taktiškai, tiek puolime, tiek gynyboje.

Nelabai turėjome laiko rungtynėms pasiruošti, nes per keturias dienas sužaidėme dvejas rungtynes. Sekmadienį žaidėme VTB jungtinėje lygoje, pirmadienį, natūralu, turėjome suteikti vyrams poilsio.

Antradienį ruošėmės, turėsime treniruotę Stambule, manau, būsime pasirengę mačui“, - kalbėjo strategas.

Jo treniruojama ekipa iš eilės iškovojo dvi sunkias pergales: praėjusį penktadienį Eurolygoje prieš Bambergo ekipą, sekmadienį po itin intriguojančios kovos, pareikalavusios pratęsimo, 99:97 įveikta „Doneck“ komanda. Tačiau tai papildomo džiaugsmo treniruotėse neįnešė, nes atmosfera ekipoje nebuvo prasta.

„Nepasakyčiau, jog komandoje treniruočių metu vyravo slogi nuotaika dėl nesėkmių. Suprantu, jog gal nebuvo tokio laisvumo, nes komandai laimint, atsiranda ir juokeliai, pokštai. Bet nusiskundimų dėl darbo treniruotėse neturiu nei vienam krepšininkui. Faktas, jog po pergalių atmosfera dar labiau darbinga“, - teigė D. Maskoliūnas.

Varžovas klumpa

Žvelgiant į „Besiktas“ komandos rezultatus Eurolygoje bei Turkijos čempionate, ekipa patekusi į tam tikrą nuopolį. Bet treneris jų situaciją supranta, nes ekipa vietą „Top 16" etape užsitikrino jau prieš 3-4 turus. „Besiktas" iš paskutinių keturių mačų laimėjo tik kartą, vietiniame fronte daugiau nei prieš gerą savaitę nusileista vienam pagrindinių konkurentų - „Galatasaray" ekipai.

„Jie savo pagrindinį uždavinį išsprendė. Mes jų kitų tikslų nežinome, galbūt treneris išbando naujus derinius, leidžia pažaisti kitiems krepšininkams. Čia jų jau dalykai, o mes turime galvoti apie save.

Aš tikrai nesitikiu, jog jie bus atsipalaidavę, nepasiruošę kovai savo arenoje. Neturime net tokių minčių, jog taip gali atsitikti.

Galbūt sunku rasti motyvaciją, kai ekipai varžybos nieko nelemia, bet čia Eurolyga, žaidžia stipriausios komandos. Kiekvienose rungtynėse komanda stengiasi pasirodyti kuo geriau. „Besiktas“ kovos iš visų jėgų. Vyrus nuteikiame sunkiam mačui nuo pat pirmų minučių".

Dėmesys kryps ir į Vokietiją

Pergalė Stambule nebūtų lemiamas dalykas, leidžiantis džiaugtis bilietu į „Top 16" etapą. Tačiau taip galėjo atsitikti, jei „Lietuvos rytas“ Bambergo „Brose Baskets“ būtų įvekęs 7 taškais. Dabar be Vilniaus klubo pergalės reikia tikėtis ir Belgrado „Partizan“ sėkmės Vokietijoje. D. Maskoliūnas viliasi Bamberge atkaklaus mūšio, nors suvokia, kad Serbijos komanda yra stipri tik savo arenoje, svečiuose klubas rungtyniauja žymiai prasčiau.

„Apmaudu, jog savo likimą atidavėme ir į kitų rankas. Jei būtume didesniu skirtumu laimėję prieš Vokietijos ekipą, būtų viskas mūsų rankose. Atvažiuotume į Turkiją, laimėtume – eitume toliau, pralaimėtume pasitrauktume iš turnyro.

„Partizan“ situacija tokia pat, kaip ir mūsų. Jie tikisi, kad mes pralaimėsime Stambule ir Vokietijoje pergalės atveju, jie patektų į kitą etapą. Tikiuosi, kad Bamberge kova bus atkakli, bet mes puikiai žinome, kad Belgrado komanda namuose ir išvykoje demonstruoja skirtingą krepšinį.

Mes keliaujame atlikti savo darbą, galvose – tik viena mintis ir vienas noras – laimėti rungtynes. Stengsimės daryti viską, kad iškovotume pergalę“, - po antradienio treniruotės kalbėjo D. Maskoliūnas.

Treneris nenorėjo kalbėti apie „Lietuvos ryto“ šansus, jei ekipa patektų į kitą etapą. „Anksti apie tai šnekėti. „Neperšokus griovio, nesakyk „op“ - yra tokia patarlė. Jei pateksime į „Top 16", apie tai pasikalbėsime“.

Kapitonas S. Babrauskas: „Viliamės Stambule pataikyti"

Ekipos kapitonas Steponas Babrauskas prisiminė 2009-2010 m. sezoną, kada „Lietuvos rytas", iškovojęs Eurolygoje 4 pergales, nepateko į kitą etapą.

„Atmosfera ekipoje gera, tik prieš vokiečius nelaimėjome tiek, kiek reikėjo. Suklydome paskutinę sekundę. Keliaujame į Stambulą, važiuojame padaryti savo darbą – laimėti. Jei „Partizan“ iškovos pergalę, džiaugsimės, jei pralaimės, nieko nepadarysi.

Mūsų situacija kiek panaši į tą, kai turėjome keturias pergales, bet nepavyko patekti į kitą etapą. Tuomet taip pat viską lėmė paskutinis mačas, mes jį pralaimėjome po pratęsimo. Tiesa, tada viskas buvo mūsų rankose, dabar turime tikėtis Serbijos ekipos pergalės. 

Pasikeitus treneriui, savo žaidimą mes pagerinome, pataisėme kai kuriuos dalykus. Bet esame jauna komanda, žaidimas šlubuoja. Mažai pataikome tritaškių, per mažai rezultatyvių perdavimų. Per treniruotes dirbame pakankamai, tačiau vis tiek neįmetame. Tikėkimės, jog pataikysime Stambule", - antradienį vakare kalbėjo S. Babrauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.