EUROLYGA 2023

Europos taurėje „Prienų” krepšininkams tik pergalės prieš „Budivelnyk” nepakaks

Europos taurės A grupės paskutinėse rungtynėse Kaune „Prienų” krepšininkams reikia ne tik laimėti prieš Kijevo „Budivelnyk” 27 taškų skirtumu, bet ir palankaus rezultato kitų ekipų rungtynėse Čekijoje.

Neįprastai sunki užduotis šiandien laukia „Prienų” komandos siekiant patekti į Europos taurės turnyro 2-ąjį etapą.<br>M. Patašius
Neįprastai sunki užduotis šiandien laukia „Prienų” komandos siekiant patekti į Europos taurės turnyro 2-ąjį etapą.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 12, 2012, 3:27 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:37 PM

Neįprastai sunki užduotis šiandien laukia „Prienų” komandos siekiant patekti į Europos taurės turnyro 2-ąjį etapą.

A grupėje dvejas rungtynes namie laimėję ir triskart išvykoje pralaimėję Prienų krepšininkai yra ketvirtoje vietoje prieš paskutinį pirmojo etapo mačą Kauno sporto halėje su Kijevo „Budivelnyk”.

Ukrainos vicečempionai, kuriems atstovauja Dainius Šalenga ir Michailas Anisimovas, bei Nimburko ČEZ yra iškovoję po 3 pergales, Jeruzalės „Hapoel” – 2.

Kijeve net 57:84 pralaimėję „Prienai” šiandien privalo nugalėti „Budivelnyk” didesniu skirtumu ir tikėtis, kad Nimburke ČEZ nugalės Jeruzalės ekipą.

Tokiu atveju Lietuvos komanda užkoptų į antrąją grupės rikiuotės poziciją, kuri nuvestų į „Last 16” etapą.

Jei paskutiniame ture laimėtų „Prienai” ir „Hapoel”, visos komandos surinktų po 3 pergales, ir tada vietas nulemtų įmestų ir praleistų taškų santykis.

Šiuo metu teigiamą balansą turi ČEZ (+26) ir „Budivelnyk” (+17), neigiamą – „Hapoel” (-10) ir „Prienai” (-33).

Tokiu atveju Lietuvos klubui gali užtekti laimėti paskutines rungtynes 25 taškais, bet gali neužtekti ir pergalės 40 taškų skirtumu – viską lemtų mačo Čekijoje rezultatas.

Prieš paskutinį turą 8 klubai savo kišenėje jau turi bilietus į antrąjį etapą: „Bilbao” (B grupė), Liubercų „Triumf” (C), „Valencia” (D), Stambulo „Galatasaray” (E), Kazanės „Uniks”, Zeliona Guros „Stelmet” (F), Sankt Peterburgo „Spartak” (G) ir Belgrado „Crvena zvezda” (H).

C grupėje rungtyniaujančiam Rygos VEF su trimis lietuviais – treneriu Ramūnu Butautu, krepšininkais Antanu Kavaliausku ir Donatu Zavacku – žūtbūt reikalinga pergalė Prancūzijoje prieš Le Mano „Sarthe”.

E grupėje dėl bilieto į kitą etapą varžosi dvi lietuvių turinčios ekipos – Krasnodaro „Lokomotiv” (Rusija) su Mantu Kalniečiu ir Simu Jasaičiu ir „Doneck” (Ukraina) su Dariumi Songaila.

Nors Krasnodaro klubo abu legionieriai iš Lietuvos gydosi traumas, „Lokomotiv” galimybės didesnės – šiam klubui užtenka Lenkijoje įveikti grupės autsaiderį Sopoto „Trefl”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.